Football Talk

ΟΦΗ - Ιωνικός 2-2: «Χ»αμένη ευκαιρία και... παραμονή στα σχοινιά! (video)

ΟΦΗ - Ιωνικός 2-2: «Χ»αμένη ευκαιρία και... παραμονή στα σχοινιά! (video)

Ο Ιωνικός δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΟΦΗ (06/05, 2-2) των δέκα παικτών, παρότι «πήρε» δύο φορές το προβάδισμα στην Κρήτη! Μπάκιτς και Ντίκο «χάλασαν» το πάρτι του Μασάς, στερώντας δύο πολύτιμους βαθμούς από τους Νικαιώτες που παίζουν τα... ρέστα τους την τελευταία αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Super League!

Τα δύο γκολ του Μασάς δεν στάθηκαν αρκετά για τον Ιωνικό! Παρότι ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες από το 53' και οι Νικαιώτες προηγήθηκαν ισάριθμες φορές στην Κρήτη, έμειναν στο 2-2 (06/05)!

Στην προτελευταία θέση ο Ιωνικός, μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής των Play Out της Stoiximan Super League, στο -2 από τη Λαμία, με την οποία παίζει «τελικό παραμονής» (13/05, 20:00) την επόμενη και τελευταία «στροφή» του μίνι-πρωταθλήματος, όπου θέλει μόνο νίκη!


1o ημίχρονο

Παρότι το βαθμολογικό κίνητρο ήταν στην πλευρά του Ιωνικού, ο ΟΦΗ ξεκίνησε πιο ορμητικά το ματς. Με τον Μάρκο Μπάκιτς έφτασε κοντά στο γκολ, τόσο στο 7ο λεπτό με κεφαλιά, όσο και στο 10ο, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στην πρώτη περίπτωση, ωστόσο, ο Χουτεσιώτης αντέδρασε σωστά, ενώ στη δεύτερη, η μπάλα «σταμάτησε» στο οριζόντιο δοκάρι. Εν τέλει, το γκολ ήρθε τρία λεπτά αργότερα, αλλά ήταν για τον Ιωνικό!

Ο Μύγας γύρισε την μπάλα προς τον Μασάς, που με ωραία προβολή «έγραψε» το 1-0 στο 13ο λεπτό. Δεν έμελλε, όμως, να είναι αυτό το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.



Στο 44ο λεπτό, το δοκάρι δεν «σταμάτησε» ξανά τον Μπάκιτς. Με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ... οβίδα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χουτεσιώτη και έφερε το ματς στα ίσα.



2ο ημίχρονο

Μόλις οκτώ λεπτά (53'), μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πασαλίδης έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Φαντινγκά και μετά από επανεξέταση της φάσης από το VAR, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Κάτι που ο Ιωνικός το «εκμεταλλεύτηκε» άμεσα.



Στο 65ο λεπτό, Φαντινγκά και Μάντζης συνεργάστηκαν άψογα, ο Μασάς ήταν τελικός αποδέκτης της μπάλας και από κοντά, έδωσε ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.



Ο ΟΦΗ ανέβασε την πίεσή του και στο 76ο λεπτό, «προειδοποίησε» με κεφαλιά του Διαμαντή, που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ό,τι δεν κατάφερε, ωστόσο, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, το έκανε ο Ντίκο στο 81'!

Ο Μπιφουμά «χόρεψε» την άμυνα του Ιωνικού, έκανε τη σέντρα και ο αμαρκάριστος Ντίκο, με κοντινή κεφαλιά, «έγραψε» το 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Μάλιστα, οι Κρητικοί έχασαν τεράστια ευκαιρία ακόμα και για να «πάρουν» το ματς στο 89', αλλά ο Χουτεσιώτης «νίκησε» τον Μπιφουμά στο τετ-α-τετ.





O MVP

Ο Μασάς που βρήκε δύο φορές δίχτυα, κάνοντας ό,τι περνούσε από τα πόδια του για μία νίκη, που εν τέλει, δεν ήρθε.


Η φάση του αγώνα

Το τετ-α-τετ του Μπιφουμά στο 89' που θα έφερνε... τούμπα το ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (αποβ. 53'), Γιαννούλης (75' Διαμαντής), Λάρσον, Περέα, Ντιουσέ, Θοράρινσον, Μπάκιτς, Φελίπε (75' Μπιφουμά), Ντίκο (90+5' Μοσκέρα).

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Σόουζα (85' Μάνος), Βαλεριάνος, Μασάς, Σάκιτς (85' Ελευθεριάδης), Κάνιας, Φαντινγκά (71' Γούλερι), Μάντζης.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0