Football Talk

Premier League: Αγχώθηκε αλλά έκανε το 10Χ10 η Σίτι – Κέρδισε… επιτέλους η Τσέλσι!

Premier League: Αγχώθηκε αλλά έκανε το 10Χ10 η Σίτι – Κέρδισε… επιτέλους η Τσέλσι!

Μπορεί να μην χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα και εν τέλει να αγχώθηκε κιόλας, όμως η Μάντσεστερ Σίτι έκανε 10 τις διαδοχικές της νίκες σε επίπεδο Premier League απέναντι στη Λιντς, επικρατώντας με 2-1. Κέρδισε και η Τσέλσι, για πρώτη φορά με τον Λάμπαρντ στο «τιμόνι» της, με 3-1 τη Μπόρνμουθ, ενώ η Τότεναμ επέστρεψε επίσης στα «τρίποντα» με τον ιστορικό Χάρι Κέιν.

Ο Σαμ Άλαρνταϊς στην επιστροφή του στην Premier League έγινε αποδέκτης... κακού καλωσορίσματος από την Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι «πολίτες» επιβλήθηκαν 2-1 της Λιντς, έκαναν άλλο ένα βήμα προς τον τίτλο και τα «παγώνια» συνεχίζουν ν' αγωνιούν για την παραμονή. Άργησε πολύ, αλλά «έσπασε το ρόδι» ο Λάμπαρντ με το 3-1 της Τσέλσι επί της Μπόρνμουθ, από ένα γκολ χρειάστηκαν οι Τότεναμ και Γουλβς απέναντι Παλας και Άστον Βίλα. 

Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς 
2-1

 

Τις 10 συνεχόμενες νίκες σε επίπεδο Premier League έφτασε αισίως η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία της Λιντς, παίζοντας ανά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των «πολιτών» έλαβε χώρα στο 13ο λεπτό, όταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ των «παγωνιών», αλλά ο Ρόμπλες δεν του επέτρεψε να ανοίξει το σκορ.

Ό,τι δεν συνέβη όμως με τον Νορβηγό, έκανε πράξη ο Γκιντογκάν στο 18’. Εξαιρετική πάσα από τον Μαχρέζ και τελείωμα μέσα από το δεξί, κάθετο δοκάρι του Ισπανού γκολκίπερ, για το 1-0 από τον αρχηγό της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η Λιντς του Σαμ Αλαρντάις δεν μπορούσε να αντιδράσει και στο 24’, είδε τους Ντε Μπρόινε και Χάαλαντ να συνεργάζονται υποδειγματικά, αλλά το τελείωμα του Νορβηγού να περνά εκτός εστίας.

Ακολούθησε όμως το καθοριστικότερο γκολ του απογεύματος και πάλι με τον Γκιντογκάν. Ίδια συνεργασία, ασίστ ο Μαχρέζ και… τέρμα-φωτοτυπία για τη Μάντσεστερ Σίτι, που είδε στο φινάλε του πρώτου μέρους τέσσερις ποδοσφαιριστές της να έχουν ατομικά περισσότερες μεταβιβάσεις από ό,τι ολόκληρη η αντίπαλός της αθροιστικά (47).

Στο δεύτερο μέρος, η Σίτι έκανε συντήρηση δυνάμεων και ήθελε απλώς να διατηρήσει το υπέρ της σκορ, με τον Χάαλαντ να «τριτώνει» τις χαμένες του ευκαιρίες, με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Ο ρυθμός έπεσε, o Γκιντογκάν αστόχησε σε πέναλτι στο 83ο λεπτό και 60 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ροντρίγκο έβαλε ξανά την ομάδα του στο ματς, δίχως όμως περαιτέρω αντίδραση.

Κάπως έτσι, ο Σαμ Άλαρνταϊς ηττήθηκε ξανά στο «Έτιχαντ», με τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια του στον πάγκο της Λιντς να καθορίζουν εν πολλοίς και το μέλλον της ομάδας στην Premier League.

Μπόρνμουθ – Τσέλσι 1-3

 

Το μεγάλο θέμα της έλλειψης αυτοπεποίθησης της Τσέλσι επιχείρησε να εκμεταλλευτεί η Μπόρνμουθ με την έναρξη του ματς, έβαλε την μπάλα στην περιοχή του Κέπα, όμως, οι «μπλε» βρήκαν γκολ πρώτοι και αυτό βοήθησε και την ψυχολογία τους. Μόλις στο 9ο λεπτό από γέμισμα του Καντέ από δεξιά, ο Γκάλαχερ έκανε ωραία κίνηση και με κεφαλιά δίχως καν να σηκωθεί από το έδαφος, πάνω στον βηματισμό του, έγραψε το 1-0.

Επειδή, όμως, οι παθογένειες θέλουν πολλή δουλειά για να φύγουν τελείως, η Τσέλσι τις εμφάνισε ξανά. Οι «μπλε» απλά παρακολουθούσαν την υπέροχη εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες της Μπόρνμουθ και ο Βίνια με υπέροχο πλασέ στο 21' ισοφάρισε σε 1-1! Η κόντρα... 10άδας ήταν αρκετά κλειστή και για την Τσέλσι ξεχώριζε ο Νόνι Μαντουέκε από δεξιά, έχοντας πάρει και ψυχολογία από το γκολ που πέτυχε στο «Έμιρεϊτς» πριν από μερικές μέρες. Οι οπαδοί των «μπλε» έβλεπαν την αστεία πλευρά της κατάστασης και φώναζαν «θα μείνουμε στην κατηγορία» και ο Λάμπαρντ προσπάθησε με ορισμένες αλλαγές να φρεσκάρει την ομάδα του, βάζοντας τους Στέρλινγκ και Λόφτους – Τσικ για να δώσουν πράγματα επιθετικά.

Ο Ουαταρά με μια κεφαλιά λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο «τρόμαξε» το σύνολο του Λάμπαρντ, όμως, ο τελευταίος κατάφερε επιτέλους να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της δεύτερης θητείας του στο κλαμπ! Στο 82' από εκτέλεση φάουλ του Ζίγιεχ, ο Μπαντιασίλ με ωραίο εναέριο τελείωμα έγραψε το 2-1 για την Τσέλσι. Στο 86' διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 από τον Ζοάο Φέλιξ που πλάσαρε εύκολα και άνετα μετά το κουβάλημα της μπάλας από τον Στέρλινγκ μέχρι την μεγάλη περιοχή.

Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 1-0

 

Μπορεί η Τότεναμ να μην είχε καταφέρει να κερδίσει στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της στην Premier League, έχοντας μάλιστα δει την εστία της να παραβιάζεται σε 15 περιπτώσεις, όμως η εικόνα της κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, ήταν αρκετή για να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Πίεσε από την αρχή, δεν δέχθηκε τις φάσεις που συνηθίζει και ευτύχισε να πάρει το προβάδισμα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Χάρι Κέιν «έγραψε» ιστορία. Εκπληκτική σέντρα από τον Πέδρο Πόρο και 10ο γκολ για τον Άγγλο με το κεφάλι, γεγονός που τον καθιστά τον μοναδικό στην ιστορία του πρωταθλήματος, που πανηγυρίζει σε διψήφιες περιπτώσεις με αυτόν τον τρόπο.

Το μόνο που απέμενε για την Τότεναμ ήταν να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα. Στάθηκε τυχερή στο ωραίο σουτ του Ζαχά στο 57’, που έφυγε λίγο έξω και με το τελικό 1-0 φρόντισε να κάνει το ομορφότερο δώρο στον αρχηγό της, που πλέον είναι μόνος, στην 2η θέση, του πίνακα των σκόρερ ιστορικά στην Premier League.

Γουλβς – Άστον Βίλα 1-0

 

Ο κόσμος της Γουλβς στο «Μολινό» είχε ενθουσιασμό λόγω και της διαφαινόμενης επιβίωσης της ομάδας στην Premier League η Άστον Βίλα προσπάθησε να μη δώσει καμία σημασία σε αυτό και να μην επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα, όμως, «προδόθηκε» από στατική φάση. Στο 9ο λεπτό ο Τότι με τρομερή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έβαλε μπροστά τους «λύκους» που πανηγύρισαν έξαλλα και αμέσως μετά ο Σα στην απέναντι περιοχή κράτησε το 1-0 με καταπληκτική απόκρουση σε σουτ του Μπουέντια, «πετώντας» στην δεξιά πλευρά της εστίας του.

Αυτό ήταν και μια ένδειξη της αναπτέρωσης του ηθικού των «χωριατών» που δεν άφησαν το γκολ να προκαλέσει αρνητικό αντίκτυπο. Η Γουλβς βγήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος έχοντας πάρει τις ανάσες της και έχοντας διακοπεί το μομέντουμ της Βίλα. Η ομάδα του Έμερι στο 71ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία από στατική φάση με τον Μινγκς να πετάγεται μόνος του και να πλασάρει ψηλά μπροστά από τον Σα και η ομάδα του Λοπετέγκι πήρε όλους τους βαθμούς που χρειαζόταν για να αισθανθεί πλέον ασφάλεια για την παραμονή. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0