Football Talk

Super League: Αναβολή λόγω κορωνοϊού 16 μήνες μετά και ευρωπαϊκή πρωτοτυπία το 2023!

Super League: Αναβολή λόγω κορωνοϊού 16 μήνες μετά και ευρωπαϊκή πρωτοτυπία το 2023!

Με την αναβολή της 9ης αγωνιστικής να είναι ,πλέον, επίσημη, λόγω των κρουσμάτων κορωνοιού που έχουν «σαρώσει» τον Παναθηναϊκό, χρειάζεται να «γυρίσουμε» τον χρόνο 16 μήνες πίσω, για να βρούμε την τελευταία φορά που ματς του ελληνικού πρωταθλήματος δεν έγινε λόγω COVID-19!

Σχετικά Άρθρα

Ο κόσμος και κατά συνέπεια ο αθλητισμός, μοιάζει να έχει αφήσει εκτός... καθημερινότητας τον κορωνοϊό, ωστόσο, στα μισά του 2023, ξαναθύμισε την ύπαρξή του για τα καλά, μέσω της Stoiximan Super League. Σε μία Ευρώπη που μέσα στο έτος, τουλάχιστον στα κορυφαία πρωταθλήματα, δεν είχε αναβολή σε αγώνα λόγω COVID-19, η Ελλάδα κάνει ξανά τη διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε πως υπάρχουν περισσότερα από είκοσι κρούσματα είτε παικτών, είτε μελών του τεχνικού σταφ, και κατέθεσε αίτημα αναβολής της 9ης αγωνιστικής των Play Off, το οποίο έγινε δεκτό. Πότε, όμως, είχε αναβληθεί τελευταία φορά παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος, λόγω κορωνοϊού;

Θα πρέπει να ανατρέξουμε αρκετά πίσω στον χρόνο και για την ακρίβεια 16 μήνες (στον Ιανουάριο του 2022) για να εντοπίσουμε το προηγούμενο παιχνίδι, που είχε ανάλογη τύχη.

koronoios.jpg

Η 17η αγωνιστική της Super League Interwetten (8 και 9 Ιανουαρίου 2022) για την αγωνιστική περίοδο 2021/2022 σημαδεύτηκε από την αναβολή 4 παιχνιδιών.

Πρώτα, αναβλήθηκαν τα παιχνίδια ΆρηςΑτρόμητος και ΠαναιτωλικόςΛαμία, λόγω συρροών κρουσμάτων στους Περιστεριώτες και τους Αγρινιώτες αντίστοιχα. Μία ημέρα μετά, ακολούθησε η αναβολή δύο ακόμη παιχνιδιών.

Αρχικά, το ντέρμπι των «δικεφάλων», ΑΕΚΠΑΟΚ οδηγήθηκε σε αναβολή, εξαιτίας προβλημάτων του συγκεκριμένου ιού στις τάξεις των Θεσσαλονικέων, ενώ το ίδιο συνέβη και στο παιχνίδι ΙωνικόςΑπόλλων Σμύρνης με τα προβλήματα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να είναι συνεχόμενα και σοβαρά.

Για την ιστορία, μόλις τρία παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Ο λόγος για τα ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλος-Παναθηναϊκός και το Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης, σε μία χρονική περίοδο που το πρωτάθλημα της Super League στην κυριολεξία «έβραζε» από τα συνεχή θετικά κρούσματα στις τάξεις όλων των ομάδων ανεξαιρέτως.



Δημήτρης Τσάκνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0