Football Talk

Βράδια ακατάλληλα για… καρδιακούς Παναθηναϊκούς! (video)

Βράδια ακατάλληλα για… καρδιακούς Παναθηναϊκούς! (video)

Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί την πρώτη θέση στη βαθμολογική κατάταξη. Βράδια ακατάλληλα για καρδιακούς και το άγχος συνεχίζεται…

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος, ακόμη ένα βράδυ που δεν γινόμαστε σοφότεροι όμως. Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η ΑΕΚ, είχαν την ευκαιρία τους να πάρουν βαθμολογικό... κεφάλι στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά κανένας δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Όπως όλη τη σεζόν, έτσι και στο κλείσιμο αυτής, η Λεωφόρος ήταν κατάμεστη για να δώσει όλη της την ενέργεια στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έκανε τη δική του «ντρίμπλα» πριν την έναρξη της αναμέτρησης, επιλέγοντας να ξεκινήσει το παιχνίδι για πρώτη φορά με δύο σέντερ φορ. Έτσι Ιωαννίδης και Σπόραρ βρέθηκαν στην ίδια αρχική ενδεκάδα για πρώτη φορά.

Πρώτη φορά όμως ήταν και πως στο αρχικό σχήμα του «τριφυλλιού», δεν βρισκόταν ένας εκ των Κουρμπέλη – Πέρεθ, με το κέντρο να απαρτίζεται από τον Τσέριν και τον Τσόκαι. Ο Σλοβένος έχει δείξει από την αρχή της σεζόν πως παρά το μικρό της ηλικίας του, έχει τα φόντα να βοηθήσει τους «πράσινους», φυσικά με την προϋπόθεση της εξέλιξης. Για τον Ένις Τσοκάι όμως, δεν μιλάει κανείς. Ο Αλβανός χαφ μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως δεν έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες και είναι ένας ποδοσφαιριστής που… το λέει η ψυχούλα του. Μπαίνει δυνατά στις φάσεις, βγάζει ένταση και θα επιχειρήσει μακρινά σουτ.

Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό, με ένα «νεοσύστατο» κέντρο οι πράσινοι ανταποκρίθηκαν καλά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, πρέσαραν όπως ξέρουν καλά να κάνουν, αλλά η μεσαία γραμμή, η οποία αποτελεί την δύναμη της ομάδας ήταν αποδεκατισμένη. Η κατοχή της μπάλας μεταφέρθηκε στον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σημαντικά σημάδια κόπωσης.

Η άποψη μου με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου είναι πως θα έπρεπε να περάσει στο παιχνίδι ένας χαφ να δώσει φρεσκάδα και να μείνει ένα από τα δύο σέντερ φορ, γιατί η κεντρική γραμμή είχε αρχίσει να χάνεται. Όλοι φυσικά για αυτή την αλλαγή θα επέλεγαν τον Ρούμπεν Πέρεθ, ο οποίος όπως είδαμε δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί. Ο Ισπανός δεν μπορούσε καλά καλά να περπατήσει στο χορτάρι, αλλά όταν του ζητήθηκε να παίξει πέρασε στο παιχνίδι, παρά τους πόνους του και έδωσε ότι μπορούσε.

Το προβάδισμα στο σκορ για τον Παναθηναϊκό μπορεί να πιστωθεί στο Μαντσίνι, όμως και το ένστικτο του Σπόραρ, μετά από ένα αντικανονικό μαρκάρισμα το οποίο έχει δεχτεί, να αντιληφθεί το που βρίσκεται η μπάλα, να σηκωθεί και να βρει και πάσα είναι… όλα τα λεφτά. Παρόλα αυτά και αυτό να μην κατάφερνε να κάνει, υπάρχει παράβαση πέναλτι με τον Κεντζιόρα να πετάει κάτω το Σλοβένο.

Ο Παναθηναϊκός είναι αλήθεια πως θα μπορούσε να έχει «τελειώσει» το παιχνίδι, αλλά ο Κοτάρσκι είπε όχι στον Μπερνάρντ, όχι μια, αλλά δύο φορές με τον Βραζιλιάνο να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Ευκαιρίες που θα μπορούσαν αυτή τη στιγμή να έχουν την ομάδα στο +2 βαθμολογικά. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο όμως, όλα μπαίνουν, όλα χάνονται και όλα πιάνονται.

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει πραγματοποιήσει αθόρυβα μια εξαιρετική βραδιά, καθώς ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει πως η μπαλιές στον Μπερνάρντ στο (45’ και 62’) και η προωθημένη πάρα στον Σπόραρ στο 53’, με τον Σλοβένο να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ ξεκινάνε από εκείνον.

Όποιος παρακολουθούσε την αναμέτρηση ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, είχε αντιληφθεί πως το καμπανάκι είχε «χτυπήσει» από το πρώτο ημίχρονο και για αρκετή ώρα ο «Δικέφαλος του Βορρά» σφυροκοπούσε την «πράσινη» άμυνα, μέχρι που ήρθε και η ισοφάριση από τον Μπράντον Τόμας. Από εκεί μέχρι και το τέλος ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να του δώσουν ξανά το προβάδισμα, όμως αυτό δεν επιτεύχθηκε με τον Κοτάρσκι να επεμβαίνει στο απευθείας φάουλ του Μπερνάρντ και το δοκάρι το σουτ του Μαντσίνι.

Ενώ παράλληλα παιζόταν και το παιχνίδι στην OPAP Arena, όπου ήταν και αυτό ισόπαλο, όλοι μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης στη Λεωφόρο παρέμειναν στις θέσεις τους μέχρι να τελειώσει και ο αγώνας στα Φιλαδέλφεια. Αυτά τα βράδια είναι ακατάλληλα για καρδιακούς και όπως πηγαίνει το πρωτάθλημα δεν τα γλιτώνουμε με τίποτα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0