Football Talk

«Φάκελος γκολκίπερ» στα Play Off: Οι πρωταθληματικοί αριθμοί των Αθανασιάδη-Μπρινιόλι και το «limit down» των Πασχαλάκη-Κοτάρσκι (video)

«Φάκελος γκολκίπερ» στα Play Off: Οι πρωταθληματικοί αριθμοί των Αθανασιάδη-Μπρινιόλι και το «limit down» των Πασχαλάκη-Κοτάρσκι (video)
Τι έχουν και τι δεν έχουν κάνει οι τερματοφύλακες των τεσσάρων ομάδων που μπήκαν στα Play Off ως διεκδικήτριες της Stoiximan Super League. Η σταθερότητα των Αθανασιάδη-Μπρινιόλι, το άλλο πρόσωπο του Πασχαλάκη και ο Κοτάρσκι που... αντικατοπτρίζει το συνολικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ.
Ούτε η ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής των Play Off της Stoiximan Super League ξεκαθάρισε το τοπίο στην υπόθεση «πρωταθλητής».

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ απέτυχαν να κερδίσουν στην ίδια αγωνιστική, το «πράσινο» προβάδισμα για τον τίτλο παρέμεινε και όλα θα κριθούν, στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Και παρότι τα «φώτα» συγκεντρώνονται συνήθως σε όσους σκοράρουν, στην επιτυχία των δύο διεκδικητών, η συμβολή των γκολκίπερ τους είναι τεράστια.

Όπως και στην αποτυχία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ να τους «ακολουθήσουν», κατά τη διάρκεια του μίνι-πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός, Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Όχι μόνο σταθερός, αλλά κι ελαφρώς καλύτερος

«Πυλώνας» στην πορεία του Παναθηναϊκού στην κανονική διάρκεια, «πυλώνας» και σε αυτήν των Play Off.

Στις επτά εμφανίσεις του στο μίνι-πρωτάθλημα, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έχει κρατήσει πέντε φορές ανέπαφη την εστία του, ανεβάζοντας το ποσοστό του συγκριτικά με την κανονική διάρκεια, από το 61% στο 71%. Με λίγα λόγια, τότε κρατούσε το «μηδέν» για τον Παναθηναϊκό έξι φορές στις δέκα και στα Play Off, το κάνει στις επτά!

Σαφώς, η άμυνα του «τριφυλλιού» παίζει καθοριστικό ρόλο και δεν ξέφυγε από τις καλές συνήθειες των πρώτων 26 αγωνιστικών, που της επέτρεψαν να τερματίσει ως η καλύτερη της κανονικής διάρκειας, έχοντας παραβιαστεί μόλις 12 φορές.

Στα Play Off παραμένει πιστή σε αυτές, αφού μαζί με την ΑΕΚ, έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ.

 

ΑΕΚ, Γιώργος Αθανασιάδης: Αθόρυβα καταλυτικός

Η μία περισσότερη εμφάνιση του από τον Μπρινιόλι στα Play Off, του έδωσε την ευκαιρία να έχει κι ένα περισσότερο Clean Sheet. Και δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης είναι ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα Clean Sheets στα Play Off, έχοντας έξι σε οκτώ ματς, και κάπως έτσι, όχι μόνο διατήρησε το εξαιρετικό του ποσοστό (70%, με 14 Clean Sheets σε 20 ματς της κανονικής διάρκειας), αλλά το ανέβασε στο 75%!



Όπως στην περίπτωση του Μπρινιόλι, έτσι και σε αυτήν του Αθανασιάδη, έχει την τύχη να παίρνει σημαντικές βοήθειες από την άμυνά του. Ο απολογισμός των δύο γκολ κατά μετά από οκτώ αγωνιστικές στα Play Off με την ΑΕΚ, το αποδεικνύει.

Κάτι που δεν ισχύει, στην περίπτωση των Ολυμπιακού-Πασχαλάκη και ΠΑΟΚ-Κοτάρσκι.


Ολυμπιακός, Αλέξανδρος Πασχαλάκης/Κωνσταντίνος Τζολάκης: Άλλο πρόσωπο στην κανονική διάρκεια, άλλο στα Play Off

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη αποτέλεσαν έναν από τους κυριότερους λόγους που ο Ολυμπιακός «μπήκε» στα Play Off ως διεκδικητής του πρωταθλήματος. Οι επιδόσεις του, όμως, εντός αυτών, απέχουν από τον καλό του εαυτό.

Από τα επτά γκολ που είχε δεχθεί σε 18 ματς στην κανονική διάρκεια, στα Play Off μάζεψε την μπάλα 10 φορές σε έξι αναμετρήσεις!



Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, κρατώντας το μηδέν κόντρα στην ΑΕΚ, έφτασε τα δύο Clean Sheets στα Play Off και ξεπέρασε τόσο το ένα δικό του στην κανονική διάρκεια, όσο και το ένα του Πασχαλάκη στο μίνι-πρωτάθλημα.

Κοιτάζοντας την πλήρη εικόνα, όμως, τα 10 γκολ που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός σε οκτώ αγωνιστικές, την ίδια ώρα που είχε 14 γκολ κατά σε 26 ματς, δείχνουν πως το πρόβλημα δεν είναι -μόνο- θέμα του ανθρώπου που βρίσκεται κάτω από τα «ερυθρόλευκα» δοκάρια.



ΠΑΟΚ, Ντόμινικ Κοτάρσκι: Οι αριθμοί του ενός, «δείχνουν» τα προβλήματα της ομάδας

Η υπόθεση «τίτλος» για τον ΠΑΟΚ, ουσιαστικά, τελείωσε νωρίς, δηλαδή από τη 2η αγωνιστική των Play Off και την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ. Λες και η πρώτη ήττα μετά από τις 30 Οκτωβρίου του 2022, ξανά από τον ίδιο αντίπαλο, έφερε στο «φως» τα σοβαρά αμυντικά προβλήματα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ναι, ο Ντόμινικ Κοτάρσκι δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του σε κανένα ματς των Play Off, αλλά μήπως η ευθύνη είναι συνολική;

Τα 16 γκολ που έχει δεθχεί ο ΠΑΟΚ σε οκτώ ματς, την ώρα που είχε δεχθεί 15 (!) στα 26 της κανονικής διάρκειας, σε αυτό συνηγορούν τουλάχιστον.



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0