Football Talk

Ολυμπιακός: Η βαριά φανέλα και το ντέρμπι «αιωνίων»!

Ολυμπιακός: Η βαριά φανέλα και το ντέρμπι «αιωνίων»!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ξανά όρθιος στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, άξιζε τη νίκη και πλέον ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για να δείξει ξανά το… βάρος της φανέλας του.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ακόμα και όσοι δεν το πίστευαν, φαντάζομαι πως το εμπέδωσαν χτες. Τον Ολυμπιακό ακόμα και στην κακή του χρονιά δε μπορεί να τον υποτιμάει κανείς στην Ελλάδα. Οι «Πειραιώτες»  επισκέφθηκαν για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Την πρώτη, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου κέρδισαν τους «κιτρινόμαυρους» με 3-1 και τους έριξαν από την κορυφή. Χτες το ματς έληξε ισόπαλο 0-0 και στέρησε τη δυνατότητα από την «Ένωση» να ανέβει μόνη πρώτη δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν. Παράλληλα έμεινε αήττητος σε ένατο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στην έδρα της ΑΕΚ.

Μάλιστα, η ομάδα του Ζοζέ Άνιγκο είχε πολύ καλύτερες, πολύ πιο καθαρές ευκαιρίες σε βαθμό που αν κάποιος άξιζε να πάρει το τρίποντο αυτή θα ήταν. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός κινδύνευσε πολύ λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά αντιμετώπισε φέτος την ΑΕΚ. Με ένα σχήμα τριών κεντρικών χαφ, ο Ανιγκό κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα και χάρη στην ποιότητα των μεσοεπιθετικών του και  του Μπακαμπού να φέρει την ομάδα του σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις μπροστά σε καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Αν το βίντεο δεν έδειχνε το… κορδόνι του Μπακαμπού εκατοστά πιο μπροστά από αυτό του Βίντα, τότε πιθανότατα οι «ερυθρόλευκοι» θα έφευγαν ξανά νικητές από την OPAP Arena σε ένα ματς τίτλου για την ομάδα του Αλμέιδα.

Η ουσία είναι πως ακόμα και στα χειρότερα του ο Ολυμπιακός κάνει μεγάλες ζημιές στους αντιπάλους του και ετοιμάζεται για ακόμα μια τέτοια την ερχόμενη Κυριακή. Η ερυθρόλευκη φανέλα των 47 πρωταθλημάτων είναι πολύ βαριά για την μπλέκουν κάποιοι με παρασκηνιακά παιχνίδια. Δεν υπάρχει ούτε ένας φίλος του Ολυμπιακού που να θέλει να δει τον παραδοσιακό του αντίπαλο, τον αιώνιο «εχθρό» του, Παναθηναϊκό, να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα μέσα στο «Καραϊσκάκης» και αυτό έχει γίνει ήδη κατανοητό σε όλους.  Αυτό που μένει είναι να παρουσιαστεί σοβαρός, χωρίς επιπόλαια λάθη και με ένα αγωνιστικό σχέδιο που θα τον φέρει πιο κοντά στη νίκη. Εξάλλου επτά παιχνίδια χωρίς τρίποντο σε ντέρμπι “αιωνίων' είναι πάρα πολλά για τους «Πειραιώτες» και άπαντες θέλουν να βάλουν τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0