Football Talk

Ποτέ ξανά 10 νίκες σε 12 ντέρμπι: Το Λονδίνο κοκκίνισε, η Άρσεναλ τα πήρε όλα!

Ποτέ ξανά 10 νίκες σε 12 ντέρμπι: Το Λονδίνο κοκκίνισε, η Άρσεναλ τα πήρε όλα!

Μπορεί η Άρσεναλ να μην είναι αυτή που θα κατακτήσει τον τίτλο στο φινάλε της σεζόν, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι δείχνει να είναι ένα κλικ πιο μπροστά από το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, όμως σε κάθε περίπτωση, είναι το απόλυτο αφεντικό της πόλης της. Το Λονδίνο «κοκκίνισε», οι «κανονιέρηδες» «έγραψαν» ιστορία, φτάνοντας τις 150 νίκες στην Premier League

Ναι, η Άρσεναλ μπορεί να έχει «αυτοκτονήσει». Ναι, ίσως έπρεπε τη δεδομένη χρονική στιγμή να είναι πάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι και να μην εξαρτάται από τα αποτελέσματα των «πολιτών».

Πιθανώς, οι ισοπαλίες με τη Γουέστ Χαμ και τη Σαουθάμπτον να αποδειχθούν μοιραίες, ενδέχεται ακόμη και το «Χ» στο «Άνφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ, να είναι ναι μεν καλό αποτέλεσμα, αλλά να συνοδεύτηκε από δύο ακόμη βαθμούς, που ο Μικέλ Αρτέτα δεν υπολόγιζε.

Στο τέλος της ημέρας όμως, ο Ισπανός προπονητής μπορεί να είναι βέβαιος για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι πως η ομάδα του έχει επιστρέψει στο Champions League της επόμενης περιόδου, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια.

Αυτό επιθυμούσε διακαώς στο ξεκίνημα της σεζόν και αυτό επετεύχθη επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε για τους «κανονιέρηδες». Μεγαλύτερα ονόματα θα προσελκυστούν πιο εύκολα, τα ταμεία θα βελτιωθούν και πάλι και η Άρσεναλ ως club επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το δεύτερο επίτευγμά της αφορά την… πόλη της. Καμία ομάδα δεν την κέρδισε στο Λονδίνο. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να τη σταματήσει στην πρωτεύουσα, ούσα η απόλυτη κυρίαρχος στα ντέρμπι της πόλης, με συνέπεια να αποτελεί τον μοναδικό σύλλογο στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που παίρνει 10 τέτοιου είδους παιχνίδια.

Κέρδισε δις την Τότεναμ για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια, έκανε τρίτο συνεχόμενο «διπλό» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» φέτος και εν συνεχεία πραγματοποίησε το 2/2 επί της Τσέλσι, για πρώτη φορά μετά το 2004! Τότε, ο Φρανκ Λάμπαρντ ήταν ποδοσφαιριστής, τώρα έμελλε να βιώσει κάτι ανάλογο από τη θέση του προπονητή.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, επικράτησε εύκολα της Κρίσταλ Πάλας, πανηγύρισε «διπλό» με 3-0 της Μπρέντφορντ, αλλά έμεινε να αναρωτιέται για το εντός έδρας 1-1, στο οποίο έχει και αρκετά παράπονα διαιτησίας, ενώ κόντρα στη Γουέστ Χαμ είχε μία νικηφόρα ανατροπή και ένα… μοιραίο 2-2.

Αν προσθέσουμε και τις δύο νίκες επί της Φούλαμ στην εξίσωση, η Άρσεναλ ολοκλήρωσε τα παιχνίδια με τους «πρωτευουσιάνους» με 10 νίκες και δύο ισοπαλίες. Καμία και ποτέ... έχει πράξει κάτι ανάλογο. Και ακόμη και αν όλο αυτό δεν εξαργυρώνεται με τίτλο, στο Λονδίνο υπάρχει μόνο ένα χρώμα… Το κόκκινο!

Δημήτρης Μανάκος

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0