Football Talk

Ολυμπιακός: Το γόητρο, τα «δεκάρια» και το διπλό του Μαρτίου

Ολυμπιακός: Το γόητρο, τα «δεκάρια» και το διπλό του Μαρτίου

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ και θέλει να το επαναλάβει, με το ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος να αποτελεί οδηγό για τους Πειραιώτες.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Έτσι όπως ήρθα τα πράγματα ο Ολυμπιακός οφείλει πρωτίστως να υπερασπιστεί το γόητρο και την αξιοπρέπεια του στα ματς που απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και σε δεύτερο ρόλο να προσπαθήσει για την τρίτη θέση που ενδεχομένως να μην παίζει και κανένα ρόλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι η μοναδική ομάδα που έφυγε πανηγυρίζοντας από την Οπάπ Αρένα την φετινή σεζόν, επικρατώντας με 3-1 στα μέσα του Μαρτίου και αυτό από μόνο του αρκεί για να ενισχύσει την πίστη πως μπορούν να το κάνουν ξανά. Μάλιστα πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι, το παιχνίδι αυτό αποτελεί κάτι σαν οδηγό και αγωνιστικά για τον Ζοζέ Ανιγκό και τους ποδοσφαιριστές του που θέλουν να εκμεταλλευτούν την μεγάλη ανάγκη που έχει η ΑΕΚ για τους τρεις βαθμούς και να “χτυπήσουν” στους ανοιχτούς χώρους. Ως εκ τούτου δύσκολα θα δούμε ξανά το σχήμα με τα τρία δεκάρια και τον Βαλμπουενά στην ενδεκάδα.

Ο Γάλλος τεχνικός μπορεί για ακόμα μια φορά να έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα, ωστόσο υπάρχει η αίσθηση πως θα στηριχθεί στην ομάδα που είχε ξεκινήσει στην τελευταία επίσκεψη του Ολυμπιακού στο γήπεδο της ΑΕΚ με κάποιες αναγκαστικές αλλαγές. Τη θέση του τραυματία Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Τζολάκης, ενώ η άμυνα αναμένεται να είναι ακριβώς η ίδια με εκείνο το ματς του Μαρτίου. Ροντινέι, Ντόη, Μπα και Ρέαμπτσιουκ. Στη μεσαία γραμμή θα βρισκεται ο Χουάνγκ με τον Εμβιλά (ήταν τραυματίας στο ματς της κανονικής διάρκειας) και τον Φορτούνη, ενώ στα εξτρέμ θα ξεκινήσουν οι Μπιελ και Μασούρας (αντί του Κανός που έρχεται από τραυματισμό), ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Σύμμαχος για τους Πειραιώτες είναι και η παράδοση καθώς είναι αήττητοι στις 8 τελευταίες επισκέψεις τους στην έδρα της «Ένωσης» για το πρωτάθλημα, ενώ στα τελευταία 4 πέτυχαν τουλάχιστον από τρία γκολ. 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0