Football Talk

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: «Αγκαλιάζουν» το Champions League οι Βάσκοι, αγχώνεται για τη 2η θέση η Βασίλισσα

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: «Αγκαλιάζουν» το Champions League οι Βάσκοι, αγχώνεται για τη 2η θέση η Βασίλισσα

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε 2-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στο Ανοέτα και πλέον φτάνει ένα βήμα πιο κοντά στο Champions League της επόμενης περιόδου, την στιγμή που οι «μερένγκες» κινδυνεύουν να πέσουν από τη 2η θέση της βαθμολογίας.

Πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για έξοδο στο Champions League πήρε η Ρεάλ Σοσιεδάδ, εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 για την 33η αγωνιστική της La Liga.

Οι Βάσκοι ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν από το ξεκίνημα του αγώνα γκολ. Στο 16’ μάλιστα, ο Μάρτιν Θουμπιμέντι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην μεγαλύτερη ευκαιρία της Σοσιεδάδ στο πρώτο μέρος.

Η λύση για τους γηπεδούχους ήρθε 73 δευτερόλεπτα μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια. Ο Τακεφούσα Κούμπο ήταν στη σωστή θέση για να εκμεταλλευτεί το ολέθριο λάθος του Μιλιτάο και σε κενό τέρμα έκανε το 1-0 στο 47’.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έδειχνε ότι μπορούσε να επιστρέψει στο παιχνίδι και τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 61’, όταν ο Ντάνι Καρβαχάλ αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Με παίκτη παραπάνω αλλά και με την ώθηση του κόσμου, η Σοσιεδάδ έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 85’ με τον Άντερ Μπαρενετσέα, να νικά τον Κουρτουά με ωραίο πλασέ.

Έτσι, οι Βάσκοι έφτασαν τους 61 βαθμούς και είναι στην 4η θέση στο +8 από την 5η Μπέτις. Η Ρεάλ Μαδρίτης από την άλλη έμεινε στους 68, δύο παραπάνω από όσους έχει η 3η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία όμως έχει ματς λιγότερο (Κάντιθ, 03/05).

Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα απομακρύνθηκε στο +14 από τους «μερένγκες» και πλέον χρειάζεται δύο βαθμούς για να στεφθεί μαθηματικά πρωταθλήτρια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ι. Αλγουαθίλ): Ρεμίρο, Γκοροσάμπελ (63’ Ελουστόντο), Θουμπέλδια (63’ Πατσέκο), Λε Νορμάντ, Αϊέν, Θουμπιμέντι, Κούμπο (74’ Μπαρενετσέα), Μερίνο, Νταβίντ Σίλβα (89’ Ιγαραμέντι), Ογιαρθάμπαλ, Σόρλοθ (74’ Κάρλος Φερνάντεθ).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Τσουαμενί, Κρόος (64’ Λούκας Βάθκεθ), Ντάνι Θεμπάγιος,  Ασένσιο (83’ Αρίμπας) , Μαριάνο (59’ Άλβαρο), Ροντρίγκο.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0