Football Talk

Άρσεναλ – Τσέλσι 3-1: Καθάρισε σε ένα ημίχρονο και πάτησε ξανά στην κορυφή

Άρσεναλ – Τσέλσι 3-1: Καθάρισε σε ένα ημίχρονο και πάτησε ξανά στην κορυφή

Η Άρσεναλ χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσέλσι και να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League. Από την άλλη, οι «μπλε» γνώρισαν έκτη ήττα σε ισάριθμα ματς με τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο και η κατρακύλα συνεχίζεται...

Σχετικά Άρθρα

«Απαντήσεις» σε όσους ισχυρίζονται ότι η μάχη του τίτλου έχει τελειώσει ήθελε να δώσει η Άρσεναλ στο ντέρμπι με την Τσέλσι και το κατάφερε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Οι «κανονιέρηδες» έφτασαν σε μία άνετη νίκη με σκορ 3-1 για την 34η αγωνιστική της Premier League. Έτσι, επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +2 από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία βέβαια έχει δύο παιχνίδια λιγότερα. Όσο για τους «μπλε» γνώρισαν ακόμα μία ήττα, την 6η σε ισάριθμα ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο. Στο πρωτάθλημα μάλιστα αγνοούν τη νίκη από τις 11 Μαρτίου και εξακολουθούν να είναι «κολλημένοι» στη 12η θέση με 39 βαθμούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι ήταν καταγιστικοί στο ξεκίνημα του αγώνα και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα κενά στην άμυνα της Τσέλσι για να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 3-0.

Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ σημείωσε «ντοπιέτα» με δύο γκολ... φωτοτυπία στο 18’ και το 31’. Ο Τσάκα και στις δύο φάσεις έκανε μία συρτή σέντρα από τα αριστερά και ο αρχηγός της Άρσεναλ με πλασέ πάνω στην κίνηση σκόραρε.

Τρία λεπτά μετά, ο Γκάμπριελ Ζεσούς πρόσθεσε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και ουσιαστικά «καθάρισε» τη νίκη για την Άρσεναλ από το 34’. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια που οι «κανονιέρηδες» πέτυχαν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο αγώνα της Premier League εντός έδρας.

Η Τσέλσι έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, από την στιγμή που στο πρώτο ημίχρονο έκανε μόνο μία φορά αισθητή την παρουσία της επιθετικά. Συγκεκριμένα, στο 25’ ο Τσίλγουελ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των «κανονιέρηδων», αλλά ο Ράμσντεϊλ εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Άγγλου.

Το δεύτερο ημίχρονο σε καμία περίπτωση δεν είχε την εικόνα του πρώτου. Οι ποδοσφαιριστές του Μικέλ Αρτέτα είχαν στόχο να διαχειρηστούν το υπέρ τους σκορ και το κατάφεραν, παρότι η Τσέλσι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Μαντούεκε στο 65’ μετά από εξαιρετική διαγώνια μπαλιά του Κόβασιτς, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ράμσντεϊλ και μείωσε σε 3-1, παρά την προσπάθεια του Γκάμπριελ να τον σταματήσει. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη φάση, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός φάνηκε ότι χτύπησε και για τα επόμενα δέκα λεπτά, έως ότου έγινε αλλαγή, έδειχνε ότι πονούσε.

Ως το φινάλε του αγώνα το σκορ δεν άλλαξε, παρότι και οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές για να πετύχουν περισσότερα γκολ. Έτσι, η Άρσεναλ αναδείχθηκε νικήτρια και ελπίζει σε «γκέλες» της Σίτι για να παραμείνει στην κορυφή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Κίβιορ, Μαγκαλάες (85' Χόλντινγκ), Ζιντσένκο (73' Τίρνι), Ζορζίνιο (86' Πάρτεϊ), Τσάκα, Έντεγκααρντ, Σάκα (74' Νέλσον), Τροσάρ (59' Μαρτινέλι), Ζεσούς.

Τσέλσι (Φρ. Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Φοφανά (86' Τσαλόμπα), Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ, Καντέ, Φερνάντες (71' Γκάλαχερ), Κόβατσιτς, Μαντουέκε (79' Ζιγές), Ομπαμεγιάνγκ (46' Χάβερτς), Στέρλινγκ (71' Μούντρικ).

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0