Football Talk

Φράιμπουργκ – Λειψία 1-5: Τη «διέλυσε» από το πρώτο ημίχρονο και πάει να διατηρήσει τα… σκήπτρα της! (video)

Φράιμπουργκ – Λειψία 1-5: Τη «διέλυσε» από το πρώτο ημίχρονο και πάει να διατηρήσει τα… σκήπτρα της! (video)

Η Λειψία ισοπέδωσε τη Φράιμπουργκ εκτός έδρας, επικράτησε με 5-1, πετυχαίνοντας τα 4 από τα 5 γκολ της στο πρώτο μέρος (!) και έκλεισε τη θέση της στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας! «Όργια» από τον Ντάνι Όλμο με τρεις ασίστ και ένα γκολ, στην προσπάθεια της ομάδας του να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά.

Με τον Ντάνι Όλμο να βρίσκεται σε τρομερή βραδιά, η Λειψία «σκόρπισε» εκτός έδρας τη Φράιμπουργκ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, στην… επανάληψη του περσινού τελικού της διοργάνωσης.

Οι «ταύροι» επικράτησαν με 5-1, με τον Ισπανό να μοιράζει τρεις ασίστ και να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ομάδας του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα 4 από τα 5 τέρματα που πέτυχαν, σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος! Έτσι, «κλείδωσαν» τη θέση τους στον τελικό που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου (03/06), με σκοπό να φτάσουν στην κατάκτησή του για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Οι ποδοσφαιριστές του Μάρκο Ρόζε απλοποίησαν την υπόθεση νίκη ήδη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 13’ ο Ντάνι Όλμο έκανε το 1-0, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ μόλις ένα λεπτό αργότερα (14’) μοίρασε στον Χένρικς για να διπλασιάσει τα τέρματα.

Σειρά είχε ο Σομποζλάι, ο οποίος στο 37’, αφού δέχθηκε την μπάλα από τα πόδια του Ισπανού, έγραψε το 3-0, «καθαρίζοντας» μια και καλή την υπόθεση πρόκριση. Ο Ενκουνκού δεν θα μπορούσε να λείπει από τον χορό των τερμάτων. Έπειτα από την τρίτη ασίστ του Όλμο, έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, κάνοντας το 4-0.


Στο 58’, ο Γκβαρντιόλ δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τη Λειψία με παίκτη λιγότερο, ωστόσο μικρή σημασία είχε, καθώς όλα είχαν κριθεί. Το μόνο που κατάφερε η Φράιμπουργκ ήταν να μειώσει σε 4-1 με τον Γκρέγκοριτς στο 75ο λεπτό, ενώ το τελικό 5-1 έκανε ο Σομποζλάι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ευστοχώντας από το σημείο του πέναλτι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0