Football Talk

Το πιο σημαντικό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό… μέχρι το επόμενο

Το πιο σημαντικό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό… μέχρι το επόμενο
Κατάμεστη Λεωφόρος και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει την τύχη στα πόδια του κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά τους πράσινους να έχουν ακόμα τρεις «τελικούς» για την ολοκλήρωση του στόχου.
Γραφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Με τα ως τώρα δεδομένα άπαντες στον Παναθηναϊκό έχουν καταλάβει για τα καλά πως ο τίτλος βρίσκεται τόσο κοντά, αλλά παράλληλα και τόσο μακριά. Η αγωνία για το ποιος θα κατακτήσει αυτόν τον τίτλο… βαράει κόκκινα.

Ένα παιχνίδι κομβικό που όλοι λέγαμε και γράφαμε πως θα κρίνει κατά πολύ τον «κατακτητή» αυτής της χρονιάς, αυτό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, κάθε άλλο παρά σοφότερους μας έκανε. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να κερδίσουν πολλά πράγματα, αλλά ούτε και για την ομάδα του Αλμέιδα το ίδιο ισχύει. Το κέρδος του Αργεντίνου προπονητή ήταν η διαχείρηση του αγώνα, όταν με πολλές απουσίες, οι οποίες δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας όλες αυτές τις μέρες, τον επιστράτευσαν έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα απρόβλεπτο πλάνο με νέα πρόσωπα και τα πήγε περίφημα.

Από την άλλη μεριά, όταν από τον Παναθηναϊκό δεν γνώριζαν επακριβώς τι πρόκειται να κάνει η αντίπαλη ομάδα, με δεδομένη την άγνοια σχετικά με τα προβλήματα της ΑΕΚ, είχαν προετοιμαστεί με διαφορετικά… μέτρα. Ακόμη και ο τραυματισμός του Ρότα, υποχρέωσε τον τεχνικό της «ένωσης» να χρησιμοποιήσει τον Ορμπελίν Πινέδα ως δεξί μπακ. Μια κίνηση που βγήκε και έτσι δεν φάνηκε η απουσία του Έλληνα αμυντικού.

Στην ίδια πλευρά, στην αριστερή για την επίθεση του Παναθηναϊκού, η αλήθεια είναι πως το «τριφύλλι» δεν πήρε ιδιαίτερα πράγματα, με τον Χουάνκαρ να μην είναι στη μέρας του. Στο συγκεκριμένο άξονα, ο Ισπανός μπακ παίζει κομβικό ρόλο, αλλά δεν κατάφερε να βρει χώρους ή ακόμα και γεμίσματα στην κίνηση, που λατρεύει να κάνει. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ πέρασε όμως και τώρα όλοι έχουν προσηλωθεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Δεν συζητάμε πως η Λεωφόρος θα είναι κατάμεστη, είναι πλέον περιττό. Ο αριθμός των sold out έχει πλέον χαθεί, αφού η στήριξη σε αυτή την ομάδα είναι δεδομένη με την εικόνα και την εξέλιξη της. Ας ξεκινήσουμε με τους απόντες οι οποίοι για τον Ιβαν Γιοβάνοβιτς θα είναι σίγουρα ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος δέχτηκε την τέταρτη κίτρινη κάρτα του στα Play Off και υποχρεούται να απουσιάσει στο ερχόμενο παιχνίδι. Ο Ρούμπεν Πέρεθ αποτελεί ένα ερωτηματικό, αφού ένα πρόβλημα στο γόνατο του δεν τον αφήνει… ελεύθερο. Στο παιχνίδι της Κυριακής (30/4) από το 4ο λεπτό της αναμέτρησης έπαιξε με πρόβλημα, με τους γιατρούς να του δένουν το γόνατο και εκείνος μέχρι και την ολοκλήρωση της αναμέτρησης έσφιξε τα δόντια. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας και θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή η κατάσταση σχετικά με την παρουσία ή την απουσία του.

Από μεριάς ΠΑΟΚ το απουσιολόγιο είναι ήδη γεμισμένο με πρώτο τον Νάρεϊ, ο οποίος θα χάσει μέχρι τέλους τη χρόνια, ενώ οι Σάστρε, Τάισον, Ίνγκασον και Αουγκούστο δεν βρίσκονται καν στην αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά». Απουσίες που θα κάνουν πολύ δύσκολο το έργο του Λουτσέσκου, ο οποίος κυνηγάει με… μανία την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Europa League.

Το κίνητρο που έχει ο Παναθηναϊκός όμως, δεν το έχει ο ΠΑΟΚ. Για τους πράσινους είναι ένας ακόμα «τελικός» και το πιο σημαντικό παιχνίδι… μέχρι το επόμενο. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς γνωρίζουν πολύ καλά τι ψάχνουν από όλα τα ερχόμενα παιχνίδια και πως κρατάνε την τύχη στα πόδια τους. Έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Άρης αποτελούν τα επόμενα… θύματα τους για να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0