Football Talk

Άρσεναλ – Βόλφσμπουργκ 2-3: Με γκολ στο 119’ οι Γερμανίδες για 6η φορά στον τελικό του Champions League! (video)

Άρσεναλ – Βόλφσμπουργκ 2-3: Με γκολ στο 119’ οι Γερμανίδες για 6η φορά στον τελικό του Champions League! (video)

Η Βόλφσμπουργκ μετά από έναν τρομερό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση, επικράτησε 3-2 της Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League γυναικών.

Δύο από τις κορυφαίες ομάδες στο γυναικείο ποδόσφαιρο μας χάρισαν μία σειρά ημιτελικών αντάξια των προσδοκιών. Μετά το 2-2 στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία, η Άρσεναλ φιλοξένησε τη Βόλσφμπουργκ στο Έμιρεϊτς, το οποίο ήταν... sold out, με το εισιτήριο για τον τελικό να κρίνεται στην παράταση!

Η Άρσεναλ ήταν αυτή που προηγήθηκε μόλις στο 11’ με πλασέ της Μπλακστένιους, αλλά η Βόλφσμπουργκ βρήκε «απάντηση» πριν βγει το ημίχρονο. Συγκεκριμένα, η Ρόορντ έκανε το 1-1 στο 42’ με ένα εξαιρετικό σουτ από τα όρια της περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ, το οποίο όμως δεν μέτρησε. Η Μπλακστένιους και πάλι βρήκε δίχτυα, όμως στο ξεκίνημα της φάσης υπήρξε οφσάιντ, κάτι που αντιλήφθηκε ο VAR και το σκορ παρέμεινε 1-1.

Βέβαια, όχι για πολύ. Στο 58’ η Ποπ μετά από εκτέλεση κόρνερ, νίκη στον αέρα την άμυνα της Άρσεναλ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της.

Ένα προβάδισμα που διατήρησε η Βόλφσμπουργκ ως το 75’, όταν η Μπίτι έφερε ξανά το σκορ σε ισορροπία και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί οι δύο ομάδες είχαν ξεμείνει από δυνάμεις, ωστόσο οι μεγάλες φάσεις δεν έλειψαν. Στη σημαντικότερη εξ αυτών, η ΜακΚάμπι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με μία σέντρα σουτ στο 114’.

Μετά από ένα λάθος όμως στην άμυνα της Άρσεναλ, στο 119’, η Μπραντ που επωφελήθηκε, τροφοδότησε την Μπρέμερ, η οποία σε κενό τέρμα χάρισε την πρόκριση στη Βόλφσμπουργκ.

Στον τελικό του Champions League γυναικών η γερμανική ομάδα θα συναντήσει την Μπαρτσελόνα, στο Φίλιπς Στάντιον του Αϊντχόφεν στις 3 Ιουνίου. Μάλιστα πρόκειται για την 6η φορά που η Βόλφσμπουργκ θα αγωνιστεί σε τελικό της διοργάνωση και η πρώτη μετά το 2020.

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0