Football Talk

Στα «ασπρόμαυρα» βιβλία ιστορίας του ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια!

Στα «ασπρόμαυρα» βιβλία ιστορίας του ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια!

Ιστορική ήταν η συμμετοχή του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Άρη, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να φτάνει τις 300 συμμετοχές και να «κυνηγά» πλέον τον Γιώργο Τουρσουνίδη και τον Κυριάκο Αποστολίδη.

Μπορεί ο Αντελίνο Βιεϊρίνια να μην έχει διανύσει φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, πράγμα απολύτως φυσιολογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως… μεγαλώνει, όμως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως ο αρχηγός του ΠΑΟΚ σταματά να «σπάει» τα κοντέρ.

Αισίως, ο Βιεϊρίνια μπήκε στα βιβλία ιστορίας της ομάδας, μιας και η συμμετοχή του απέναντι στον Άρη σηματοδότησε το 300ο του παιχνίδι με τη φανέλα της ομάδας του, όντας ο 10ος στη σχετική λίστα, μαζί με τον Γιώργο Σκαρτάδο.

 

Πιο πάνω, στην 8η και στην 7η θέση είναι ο Γιώργος Τουρσουνίδης και ο Κυριάκος Αποστολίδης με 313 και 315 συμμετοχές, αντίστοιχα, ενώ στην κορυφή βρίσκεται φυσικά ο Γιώργος Κούδας με 565 ματς με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Ο Βιεϊρίνια είναι φυσικά ο πρώτος ξένος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας, τρίτος ξένος στα γκολ (49) πίσω από Γκουερίνο και Πρίγιοβιτς και πλέον 10ος σε εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ, «ισοφαρίζοντας» τον Σκαρτάδο, παρότι ο τελευταίος αγωνίστηκε για μία… δεκαετία στους Θεσσαλονικείς.

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0