Football Talk

Νάπολι – Σαλερνιτάνα 1-1: Το πάρτι χάλασε και η «στέψη» θα πρέπει να περιμένει (video)

Νάπολι – Σαλερνιτάνα 1-1: Το πάρτι χάλασε και η «στέψη» θα πρέπει να περιμένει (video)

Η Νάπολι υποδέχθηκε τη Σαλερνιτάνα (30/4) στο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σε ένα ματς που αρχικά φαινόταν κερδισμένο για το σύνολο του Σπαλέτι, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ισοφάρισαν (1-1) δίνοντας παράταση στην «στέψη» των Ναπολιτάνων.

Σε ματς-θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση μεταξύ Νάπολι και Σαλερνιτάνα στο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα για την 32η αγωνιστική της Serie A.


Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτη φορά στο 12’ με τον Ολιβέρα να επιχειρεί ένα σουτ το οποίο έφυγε λίγο πιο πάνω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας. Η ομάδα του Σπαλέτι κυκλοφορούσε πολύ περισσότερο τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες συνεχίστηκαν με τον Όσιμεν να κάνει μία δυνατή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, στην οποία ο Οτσόα είπε «όχι» με μία εκπληκτική παρέμβαση (23’).


Η Σαλερνιτάνα αμυνόταν συνεχώς απέναντι στους Ναπολιτάνους που αναζητούσαν συνεχώς το γκολ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες πέρασαν στα αποδυτήρια με τους πρωτοπόρους να είναι σαφώς ανώτεροι, χωρίς όμως να έχουν ανοίξει το σκορ.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ματίας Ολιβέρα έγινε αυτός που βρήκε πρώτος τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 62’, σε μία φάση που θύμιζε εκείνη του πρώτου ημιχρόνου, διεκδίκησε μία κεφαλιά και σκόραρε για το 1-0 βάζοντας… φωτιά στο γήπεδο. Η Νάπολι έδειχνε να μην βιάζεται και ο Σπαλέτι έκανε αλλαγές ενώ παράλληλα οι «παρτενοπέι» δεν σταματούσαν να προσπαθούν να διπλασιάσουν τα γκολ τους.

Στο 80’ παραλίγο ο Κβαρατσχέλια να κάνει το 2-0 αλλά η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν τις χαμένες ευκαιρίες τους και τελικά η Σαλερνιτάνα τους… τιμώρησε λίγα λεπτά πριν την λήξη του ματς (84’) με το Ντιά να σκοράρει για το 1-1 βάζοντας τέλος στους ξέφρενους πανηγυρισμούς των Ναπολιτάνων.

Η Νάπολι μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δεν είχε σταματήσει να πιέζει και να προσπαθεί να πάρει ξανά το προβάδισμα, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε την χάρη. Η ομάδα του Σπαλέτι θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα πριν πανηγυρίσει το πολυπόθητο scudetto.  


Νωρίτερα η Ίντερ κέρδισε τη Λάτσιο στο Τζουζέπε Μεάτσα (30/4) με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 3-1 υπέρ των «νεραντζούρι». Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ρομέλου Λουκάκου που δημιούργησε δύο γκολ αλλά και ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στην κρίσιμη αυτή αναμέτρηση. Στο 83’, ο Ρόμπιν Γκόζενς με μία εύστοχη σέντρα προσέθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς.


Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0