Football Talk

Τα ψέματα τελείωσαν, δείξτε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Τα ψέματα τελείωσαν, δείξτε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Το ντέρμπι της Αθήνας μετράει αντίστροφα για τη σέντρα του, με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να γνωρίζουν καλά το τι πρέπει να κάνουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η μεγάλη ώρα για το ντέρμπι που θα κρίνει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τους κόπους και τις θυσίες δύο ομάδων έφτασε. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι έτοιμοι να… κονταροχτυπηθούν. Το βράδυ της Κυριακής (30/4) οι δύο ομάδες παίζουν τον «ιδρώτα» όλης της χρονιάς.

Την δεδομένη στιγμή, στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκονται οι δυο τους, με τον Παναθηναϊκό να υπερέχει της ΑΕΚ στην ισοβαθμία, λόγω των κριτηρίων της Super League για τα Play Off. Δεδομένα, αυτό αποτυπώνεται πως το «τριφύλλι» ενδιαφέρεται για δύο αποτελέσματα. Τη νίκη και την ισοπαλία, διότι στην περίπτωση της νίκης θα φύγει μπροστά με τρεις βαθμούς, που ουσιαστικά όμως θα είναι στο +4. Θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.

Το δεύτερο αποτέλεσμα που δεν είναι... καταστροφικό για τους «πράσινους» είναι η ισοπαλία. Ο λόγος είναι διότι βάσει των ανωτέρω κριτηρίων της διοργανώτρια αρχής, σε κάθε περίπτωση ισοβαθμία ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο λόγο. Τουτέστιν, είτε νικήσει, είτε το παιχνίδι ολοκληρωθεί ισόπαλο, βαθμολογικά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Αν νικήσει το πλεονέκτημα γίνεται τεράστια και θα είναι πλέον μια «ανάσα» μακριά από τον τίτλο.

Τα… ψέμματα τελείωσαν, ο χρόνος μέχρι τη σέντρα της μεγάλης αυτής αναμέτρησης φτάνει. Το παιχνίδι που ο κόσμος των δύο ομάδων ζει και αναπνέει τις τελευταίες εβδομάδες, έφτασε. Προφανώς η Λεωφόρος Αλεξάνδρας θα είναι κατάμεστη. Τα εισιτήρια «έβγαλαν φτερά» και εξαντλήθηκαν σε 10 λεπτά κυριολεκτικά. Το σύστημα κράσαρε και… όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Ο κόσμος κάνει αμάν και τι για ένα από τα «μαγικά χαρτάκια», ψάχνοντας όλοι ανέλπιστα. Η δύναμη του κοινού θα πρέπει να εκμεταλλευτεί από τους ποδοσφαιριστές και να αποτυπωθεί στο γήπεδο.

Τι πρέπει να κάνει όμως ο Παναθηναϊκός για να καταφέρει να πάρει τους τρεις από την ΑΕΚ; Τίποτα περισσότερο από το να είναι ο καλός εαυτός του. Αυτός που εδώ και δύο χρόνια μαθαίνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε κάθε επίπεδο στο σύλλογο. Θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και να μπει όπως ακριβώς μπήκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός, σχεδόν δύο εβδομάδες. Ο Σέρβος τεχνικός δεν έχει μάθει στην ομάδα του να κλείνεται στο καβούκι της. Την έχει μάθει να είναι απελευθερωμένη, να κυκλοφορεί την μπάλα, να έχει συνεργασίες και να μην φοβάται. Με αυτή τη νοοτροπία θα… κατέβει το τριφύλλι. Ούτε να πάρει την ισοπαλία, ούτε κάτι λιγότερο από τη νίκη.

Στο κομμάτι σχετικά με την αρχική ενδεκάδα, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα, με ελάχιστα ερωτηματικά. Ξεκινώντας από πίσω προς τα μπρος, όπως είναι φυσιολογικό ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα είναι κάτω από την εστία, ενώ μπροστά του ως δίδυμο στα στόπερ θα βρίσκονται ο Μάγκνουσον και ο Σένκεφελντ, που ξεκουράστηκε στο παιχνίδι με τον Βόλο. Από τα αριστερά της άμυνας ο Χουάνκαρ, ενώ δεξιά ο Κώτσιρας μαζεύει τις περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει. Είναι απίθανο να μην δούμε στο κέντρο την τριάδα Ρούμπεν Πέρεθ-Κουρμπέλη-Τσέριν, με τους τρεις τους να έχουν πλέον πολύ καλή συνεργασία. Στα της επίθεσης δεξιά θα είναι ο Παλάσιος, από τα αριστερά ο Μπερνάρντ, ο οποίος θα συγκλίνει έτσι ώστε να προωθείται και ο Χουάνκαρ, ενώ στην κορυφή την θέση διεκδικεί και ο Σπόραρ με τον Ιωαννίδη, με τον πρώτο να μαζεύει περισσότερες πιθανότητες.

Μιλάμε για έναν πραγματικό τελικό. Τελικό, στην περίπτωση όμως που επικρατήσει μια από τις δύο ομάδες, διότι σε διαφορετική περίπτωση η… υπόθεση θα παραταθεί για τις επόμενες αγωνιστικές με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και να παίζει και στο Γ. Καραϊσκάκης.

Η ομάδα ξέρει καλά το τι πρέπει να κάνει και δεν πρέπει να χάσει καθόλου χρόνο και ευκαιρίες.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0