Football Talk

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Το ντέρμπι της παραμονής στον «Άγιαξ» της Ηπείρου και… άλμα σωτηρίας! (video)

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Το ντέρμπι της παραμονής στον «Άγιαξ» της Ηπείρου και… άλμα σωτηρίας! (video)

Τεράστια νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στη Νίκαια επί του Ιωνικού, με τον Μορέιρα να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα και τους φιλοξενούμενους να φτάνουν τους 30 βαθμούς, σε ένα τρίποντο – άλμα σωτηρίας, για να βρίσκονται και τη νέα σεζόν στην Super League!

Γνώριζε πως θα πάει στην… καυτή Νίκαια και θα δώσει ένα κομβικό ντέρμπι παραμονής ο ΠΑΣ Γιάννινα, όμως αν ήθελε να συνεχίσει να βρίσκεται στην Super League και τη νέα σεζόν, ήταν υποχρεωμένος να πανηγυρίσει ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Και το έκανε η ομάδα του Θανάση Στάικου, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 1-0, χάρη στο γκολ του Μορέιρα, να φτάνουν τους 30 βαθμούς και να εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από τους ίδιους η συμμετοχή τους στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έμεινε στην τελευταία θέση ο Ιωνικός και στο -2 πάντως από την 12η Λαμία.

1ο ημίχρονο

Όπως ήταν αναμενόμενο, καμία από τις δύο ομάδες είχε επιλέξει να πάρει ρίσκα με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με το πρώτο τέταρτο να συμπληρώνεται δίχως κάποια τελική προσπάθεια.

Η πρώτη καλή στιγμή έλαβε χώρα στο 15’ μάλιστα, με τον Μάντζη να κερδίζει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά τη μπάλα να περνά λίγο έξω από την εστία του Τσιντώτα.


Ό,τι πιο αξιοσημείωτο παρακολουθήσαμε στο υπόλοιπο μισάωρο, ήταν μία όμορφη συνεργασία του Παυλίδη με τον Μπάλαν, με το σουτ να περνά πάνω από τα δοκάρια.


2ο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ιωνικός έμοιαζε να θέλει να πιέσει περισσότερο, αλλά ήταν αναποτελεσματικός, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να στοχεύει να «χτυπήσει» στους ανοιχτούς χώρους, όπως συνέβη και στην στιγμή του 64ου λεπτού.

Ο Τζίμας βρήκε ωραία με τακουνάκι τον Πήλιο, το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Χουτεσιώτη αλλά ο Μορέιρα πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0!


Προτού μάλιστα προλάβει ο Ιωνικός να συνειδητοποιήσει τι συνέβη, λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, με τον Τζίμα να κουβαλά εξαιρετικά την μπάλα, να προβαίνει σε υπέροχη ενέργεια, αλλά να μην καταφέρνει να σημαδέψει σωστά.


Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και απείλησαν με σουτ του Ελευθεριάδη στο 76’, που πέρασε λίγο έξω, και με σέντρα – σουτ του Ρομαό που κατέληξε στο δοκάρι, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα διαχειρίστηκε την κατάσταση και με το πρώτο του «διπλό» μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου (1-3 τον Λεβαδειακό), έκανε σημαντικό βήμα παραμονής.

Ο MVP

Αναμφίβολα, σε ένα ματς που ολοκληρώνεται με 1-0, ο κορυφαίος της συνάντησης είναι ο σκόρερ. Ο Μορέιρα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και κατακτά δικαίως τον άτυπο αυτό τίτλο.

Η φάση του αγώνα

Η επιστροφή του Κόντε, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο, παίζοντας στα τρία τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Βελεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάκιτς, Ρομαό, Κάνιας, Μασάς, Σεμπά (76’ Μάνος), Γούλερι (59’ Ελευθεριάδης), Μάντζης

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Τσιντώτας (49’ Τσιντώτας), Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίνο, Τζίμας, Λιάσος, Παμλίδης, Μορέιρα, Μπάλαν (98' Κόντε)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0