Football Talk

Bundesliga: Η «Μάχη του Θρόνου» που κρίνεται στο… δίποντο (video)

Bundesliga: Η «Μάχη του Θρόνου» που κρίνεται στο… δίποντο (video)

Στις τελευταίες έξι αγωνιστικές της Bundesliga, ο κορυφαίος της βαθμολογίας απέχει μόλις μία νίκη από τον δεύτερο, γεγονός που κάνει την «κούρσα» της κατάκτησης του φετινού τίτλου ακόμα πιο συναρπαστική.                

To… θρίλερ για την κατάκτηση της κορυφής στην Bundesliga συνεχίζεται. Η άδοξη ισοπαλία της Ντόρτμουντ απέναντι στην Μπόχουμ (28/4,1-1) μπορεί να κοστίσει στην ομάδα του Έντιν Τέρζιτς την παραμονή στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης, εάν και εφόσον η Μπάγερν καταφέρει να βγει νικήτρια στην αναμέτρηση κόντρα στην Χέρτα Βερολίνου (30/4). Η αποστολή του Τούχελ και των παικτών του δεν φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη και είναι πολύ πιθανό, μετά το τέλος και αυτής της αγωνιστικής, να δούμε ξανά τον πίνακα να αλλάζει.

Στα έξι τελευταία παιχνίδια του γερμανικού πρωταθλήματος, ο εκάστοτε πρωτοπόρος χρειάστηκε μόλις μία νίκη τόσο για να «αγγίξει» την κορυφή αλλά και για να την χάσει. Η απόσταση μεταξύ Μπάγερν και Ντόρτμουντ είναι τόσο οριακή, που ένα κακό αποτέλεσμα είναι ικανό για να στερήσει σε οποιαδήποτε από τις δύο αυτές ομάδες την πρωτιά.

Στις 22/4, η Μπορούσια πέτυχε μια ευρεία νίκη στη Βεστφαλία (4-0) απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τον Ντόνιελ Μάλεν να σκοράρει δις. Οι Τζουντ Μπέλινχαμ και Ματς Χούμελς σημείωσαν από ένα γκολ έκαστος, «σφραγίζοντας» τη νίκη που έστειλε την Ντόρτμουντ προσωρινά στην κορυφή της Bundesliga.

Στην 28η αγωνιστική τόσο η Μπάγερν όσο και η BVB σημείωσαν ισοπαλίες απέναντι σε Χοφενχάιμ και Στουτγκάρδη αντίστοιχα. Η μεταξύ τους διαφορά παρέμενε στο δίποντο (59-57) και οι Βαυαροί εξακολουθούσαν να διατηρούν ένα ισχνό προβάδισμα.  

Η 27η στροφή του πρωταθλήματος έληξε και πάλι με την Μπάγερν ως κυρίαρχη έχοντας 58 βαθμούς έναντι της Ντόρτμουντ που συνέχισε να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 56. Το 0-1 των Βαυαρών στο Europa Park (8/4) για λίγο δεν τους… κόστισε και χάρη στον Ματάις Ντε Λιχτ, οι πρωταθλητές Γερμανίας έφυγαν από το Φράιμπουργκ έχοντας πάρει μια απαραίτητη νίκη που τους διατήρησε στην κορυφή.

Οι δύο μεγαλύτεροι φετινοί αντίπαλοι συναντήθηκαν την 26 αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος, σε ένα ματς που είχε ως απόλυτη πρωταγωνίστρια την Μπάγερν, η οποία επικράτησε με «τεσσάρα» απέναντι στη Μπορούσια (1/4,4-2). Ο Τόμας Μίλερ βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ οι Κομπέλ και Κομάν έκαναν το 4-0 με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ανατρέψουν το σκορ του αγώνα. Με τον τρόπο αυτό το σύνολο του τότε προπονητή Γιούλιαν Νάγκελσμαν, επέστρεψε στην πρώτη θέση της Bundesliga.


Μία σαρωτική εμφάνιση της Ντόρτμουντ απέναντι στην Κελν (18/3, 6-1) σε συνδυασμό με  ήττα της Μπάγερν, ήταν αρκετή ώστε να στείλει τους Βεστφαλούς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ραφαέλ Γκερέιρο έκανε ένα απίστευτο ματς με ένα γκολ και δύο ασίστ, ενώ οι Σεμπαστιάν Αλέ και Μάρκο Ρέους σκόραραν από δύο φορές έκαστος βάζοντας υπογραφή σε μία σπουδαία νίκη για την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς.


Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 11/3, οι Βαυαροί είχαν πάρει μια υπερ-πολύτιμη νίκη απέναντι στην Άουγκσμπουργκ (5-3), καταφέρνοντας να «σβήσουν» την ισοβαθμία με την Ντόρτμουντ και να ανέβουν στην πρώτη θέση της Bundesliga. Σε ένα από τα καλύτερα ματς που έχει κάνει στην  ομάδα του Μονάχου, ο Παβάρ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, έχοντας βάλει δύο γκολ.

Η 30η αγωνιστική αναμένεται να είναι καθοριστική και μετά την ισοπαλία της Ντόρτμουντ η «κούρσα» για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Bundesliga εξακολουθεί να γίνεται πιο συναρπαστική.  

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr
                

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0