Football Talk

Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα: Οι Νικαιώτες διεκδικούν την παραμονή με σύμμαχο την... παράδοση (video)

Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα: Οι Νικαιώτες διεκδικούν την παραμονή με σύμμαχο την... παράδοση (video)

Η αναμέτρηση μεταξύ Ιωνικού και ΠΑΣ Γιάννινα στη Νίκαια (29/4)  θα είναι ιδιαίτερα καθοριστική για δύο ομάδες που «μάχονται» να γλιτώσουν τον υποβιβασμό. Το γήπεδο της Νεάπολης αποτελεί για τους Ηπειρώτες μία από τις δυσκολότερες έδρες, μέσα στην οποία η νίκη δεν έχει έρθει ποτέ!

Ιωνικός και ΠΑΣ Γιάννινα «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους στη Νίκαια (29/4), σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για το μέλλον των δύο ομάδων στη Stoiximan Superleague. Η πιο κρίσιμη ίσως αγωνιστική των play out του φετινού πρωταθλήματος βρίσκει τους γηπεδούχους σε πολύ πιο μειονεκτική θέση, καθώς με 25 βαθμούς βρίσκονται μια ανάσα πριν τον υποβιβασμό.

Τα δεδομένα ωστόσο, δεν είναι καλύτερα για του Ηπειρώτες, οι οποίοι μετά τη νίκη τους από τον Παναιτωλικό (22/4,3-2), έχουν… ξεκολλήσει ελάχιστα από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Οι δύο ομάδες έχουν συνυπάρξει στην Superleague για μόλις πέντε σεζόν. Η παράδοση είναι με το μέρος του Ιωνικού, ο οποίος όσες φορές έχει υποδεχθεί τον ΠΑΣ στην έδρα του, έχει παραμείνει ανίκητος. Οι δύο αντίπαλοι έχουν αναμετρηθεί στη Νίκαια συνολικά πέντε φορές, εκ των οποίων οι τρεις έληξαν με ισοπαλία, ενώ σε δύο ο Ιωνικός κατάφερε να επικρατήσει.    

Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους στη Νεάπολη (23/10/22), στο πλαίσιο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Superleague, δεν προέκυψε νικητής, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 2-2. Με γκολ των Λοβέρα και Άοσμαν ο Ιωνικός πήγε στα αποδυτήρια έχοντας πάρει ένα άνετο προβάδισμα , ωστόσο μετά την ανάπαυλα, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι ανακάμπτουν και τελικά, έφεραν το ματς στα ίσα με τον Ροντρίγκο Εραμούσπε (55’,85’).

Οι δύο εντός έδρας νίκες που έχουν πετύχει οι Νικαιώτες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, έχουν προκύψει με τελικό σκορ 2-0 και είναι κάθε άλλο παρά… πρόσφατες με την τελευταία να λαμβάνει χώρα στις 8/2 του 2003! Απόλυτος πρωταγωνιστής και μοναδικός σκόρερ της συγκεκριμένης αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Μαρκομιχάλης, ο οποίος στο 15ο λεπτό άνοιξε το σκορ ενώ στο 85’, διπλασίασε τα τέρματά του «σφραγίζοντας» τη νίκη των γηπεδούχων.

Το μακρινό πλέον 1990 (30/9), ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα της Νίκαιας είχε κερδίσει τους Ηπειρώτες, με τον παλαίμαχο επιθετικό, Βαγγέλη Καλογερόπουλο να βρίσκει δύο φορές δίχτυα διαμορφώνοντας το σκορ σε 2-0 υπέρ του Ιωνικού.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να βρίσκεται ελάχιστα πιο πάνω στην κατάταξη από το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου, ωστόσο οι γηπεδούχοι θα κάνουν τα πάντα ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία και για την επόμενη σεζόν. Η ιστορία δείχνει πως η Νίκαια είναι μια δύσκολη έδρα για τους Ηπειρώτες, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια, οι παραδόσεις είναι για να σπάνε.  


Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0