Football Talk

Premier League: Επίδειξη δύναμης από τη Νιούκαστλ - «Διπλό» παραμονής για την Μπόρνμουθ

Premier League: Επίδειξη δύναμης από τη Νιούκαστλ - «Διπλό» παραμονής για την Μπόρνμουθ

Η Νιούκαστλ θριάμβευσε με σκορ 4-1 στην έδρα της Έβερτον, ενώ η Μπόρνμουθ επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Σαουθαμπτον.

Ακόμα... σκοράρει η Νιούκαστλ! Οι «καρακάξες» μετά το 6-1 επί της Τότεναμ την προηγούμενη αγωνιστική, πέρασαν σαν σίφουνας και από την έδρα της Έβερτον.

Αυτή τη φορά βέβαια σταμάτησαν στα... τέσσερα γκολ, για να πάρουν το «τρίποντο» με σκορ 4-1. Λίγο πριν το ημίωρο του παιχνιδιού, η Νιούκαστλ πήρε το προβάδισμα με τον Κάλουμ Γουίλσον να σκοράρει (28’).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και κατόρθωσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα πριν το ημίχρονο, όμως το γκολ δεν μέτρησε. Συγκεκριμένα, ο Κάλβερτ-Λιούιν σκόραρε στο 45+3’, αλλά το VAR είδε οφσάιντ στο χτίσιμο της φάσης και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Νιούκαστλ χρειάστηκε ένα τρίλεπτο για να καθαρίσει τη νίκη. Στο 72’ ο Ζοέλινγκτον και στο 75’ ο Γουίλσον ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0. Η Έβερτον είχε πια ένα βουνό να ανέβει για να πάρει κάτι από το ματς. Βέβαια στο 80’ κάπως αναθάρρησε η ομάδα του Σον Ντάις, όταν ο ΜακΝιλ μείωσε στο 3-1, αλλά δευτερόλεπτα μετά ο Μέρφι  (81’) την... προσγείωσε ξανά καθώς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Μάλιστα η Νιούκαστλ σημείωσε και πέμπτο γκολ στο 90’ με τον Σαρ, ωστόσο αυτό δεν μέτρησε ποτέ, αφού υπήρξε οφσάιντ στη φάση.

Στο έτερο ματς που ξεκίνησε στις 21:45, η Μπόρνμουθ πήρε τεράστιας σημασίας νίκη στην έδρα της Σαουθάμπτον. Τα «κεράσια» επικράτησαν 1-0 χάρις σε γκολ του Τάβερνιερ στο 50ο λεπτό του αγώνα και έτσι απομακρύνθηκαν εφτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε. Πρόκειται μάλιστα για την τρίτη στη σειρά νίκη που παίρνει  η ομάδα του Ο’Νιλ στο πρωτάθλημα.

Οι «άγιοι» βέβαια για μερικά δευτερόλεπτα είχαν ισοφαρίσει το σκορ, κι αυτό γιατί ο Τσε Άνταμς σκόραρε στο 90+1’ για το 1-1. Ωστόσο το VAR είχε αντίθετη άποψη, αφού είδε οφσάιντ στη φάση και δεν μέτρησε το γκολ του Άγγλου.

Έτσι, η Σότον παραμένει ουραγός της Premier League, ούσα στο -6 από την παραμονή και τα πράγματα δεν μοιάζουν καλά για τους «άγιους».

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0