Football Talk

Αγχώθηκε, το ξεπέρασε, έγινε Παναθηναϊκός και... φορτσάρει για τον τίτλο! (video)

Αγχώθηκε, το ξεπέρασε, έγινε Παναθηναϊκός και... φορτσάρει για τον τίτλο! (video)

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με το άγχος του, επιβλήθηκε του Βόλου και τώρα πηγαίνει ολοταχώς για τον «τελικό» με την ΑΕΚ.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Δύο ημίχρονα, δύο διαφορετικά πρόσωπα. Δεν ήταν φυσιολογικό; Η ισοπαλία στη Λεωφόρο με το Βόλο, ήταν «σοκαριστική» για τον Παναθηναϊκό στις αρχές του μήνα. Ένα παιχνίδι το οποίο όλες οι ομάδες και ειδικότερα εκείνες που στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου, θεωρούσαν «must win». Μια τέτοια γκέλα, θα μπορούσε να έχει αποτελέσει μεγάλο στραβοπάτημα και ψυχολογική κατάρρευση.

Αντίθετα, για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς αποτέλεσε κίνητρο και επιβλήθηκε σε δύο δύσκολες έδρες (το Βικελίδης και την Τούμπα), πήρε με έμφαση το αιώνιο ντέρμπι στη Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό και έκανε το αυτονόητο στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο. Μέχρι να το κάνει όμως, στο πρώτο ημίχρονο αγχώθηκε. Η αλήθεια είναι πως οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν με το μέρος του. Πολύς αέρας, ο οποίος δεν λειτούργησε υπέρ του, με πολλές μεγάλες μπαλιές να καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων. Κλείνοντας στο ημίχρονο, το συναίσθημα ήταν ίδιο με αυτό στη Λεωφόρο (του 0-0).

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού μετά την ανάπαυλα όμως, έκανε αυτό που έπρεπε, όπως ακριβώς έπρεπε. Πέτυχε γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα, με τον Μαντσίνι να σερβίρει και τον Ιωαννίδη να γίνεται για 7η φορά σκόρερ. Ο μικρός έλυσε και πάλι το πρόβλημα για τους «πράσινους», λύνοντας για ακόμη μια φορά το γρίφο, στο καλύτερο σημείο του παιχνιδιού.

Αυτό το γκολ έκανε την ομάδα και πάλι… Παναθηναϊκό. Με συνεργασίες, χωρίς νευρικότητα, χωρίς άγχος. Με κυκλοφορία της μπάλας, συνεργασίες, ανάπτυξη. Ο Μαντσίνι ξανά στο επίκεντρο, σέρβιρε για δεύτερη φορά, με τον Σπόραρ να επισφραγίζει το τελικό 2-0.

Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, δίνει τα πειστήρια της και στα Play Off, όντας η ομάδα με το μικρότερο αριθμό παθητικών γκολ. Ένα στον αριθμό, ακολουθεί η ΑΕΚ με δύο, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται πολύ μακριά…

Ομάδα Γκολ παθητικό
Βόλος 13
ΠΑΟΚ 12
Ολυμπιακός 10
Άρης 9
ΑΕΚ 2
Παναθηναϊκός 1

Σε διάστημα δύο μηνών οι «πράσινοι» έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ, αυτό από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αγωνιστικά, αυτό αποτυπώνεται σε 10 αγωνιστικές με ένα γκολ παθητικό. Πολύ καλό στατιστικό, αλλά αυτό αποτελεί και το κυριότερο «κλειδί» στο παιχνίδι του. Είναι μια σκληροτράχηλη ανασταλτικά ομάδα, που δεν παίζει κλειστά, αλλά κυνηγάει κάθε παιχνίδι και βρίσκεται στο πρώτο σκαλί της βαθμολογίας από την αρχή της σεζόν με εξαίρεση μια εβδομάδα.

Το κακό είναι πως το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ βεβαρημένο και οι ομάδες δεν έχουν την δυνατότητα να αφουγκραστούν τα παιχνίδια. Οι προπονήσεις είναι περιορισμένες και πλέον η δουλειά που έχει γίνει μέσα στη δουλειά, είναι αυτή που αποτελεί τη… χαραγμένη γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι.

Την ερχόμενη Κυριακή (30/4) το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα κρίνει κατά μεγάλο βαθμό την χρονιά, αφού όποιος επικρατήσει θα έχει τον πρώτο λόγο και θα είναι αγκαλιά με την κούπα. Στην περίπτωση ισοπαλίας, ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό αβαντάζ, όμως η συνέχεια δεν είναι και τόσο εύκολη για κανέναν, οπότε σε αυτή την περίπτωση τα χτυποκάρδια θα συνεχίσουν.

Προσωπικά θεωρώ πως η έπαρση της ΑΕΚ, μόνο θετικά μπορεί να εποφελήσει το «τριφύλλι», που πορεύεται ψύχραιμα, ισορροπημένα και ταπεινά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0