Football Talk

Premier League: Όσο κερδίζει… ελπίζει η Λίβερπουλ – Πέμπτη συνεχόμενη ήττα για την Τσέλσι, «ανάσα» για τη Νότιγχαμ! (video)

Premier League: Όσο κερδίζει… ελπίζει η Λίβερπουλ – Πέμπτη συνεχόμενη ήττα για την Τσέλσι, «ανάσα» για τη Νότιγχαμ! (video)

Πολύ μεγάλη νίκη της Λίβερπουλ εκτός έδρας, με ανατροπή απέναντι στη Γουέστ Χαμ, με τον Μάτιπ να είναι ο… ήρωας των «κόκκινων», που ανέβηκαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα (1-2). Την ίδια ώρα, η Τσέλσι του Λάμπαρντ δεν σταματά να… χάνει, καθώς η Μπρέντφορντ έκανε «πάρτι» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», επικρατώντας με 2-0, την στιγμή που η Νότιγχαμ πανηγύρισε νίκη παραμονής επί της Μπράιτον με 3-1.

Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 1-2

 

Υπάρχει «ζωή» στον πλανήτη Λίβερπουλ. Αυτό τουλάχιστον αναδεικνύει η μεγάλη της εκτός έδρας νίκη επί της Γουέστ Χαμ, με το τελικό 2-1 να προκύπτει με ανατροπή και τον Μάτιπ να αποτελεί τον… ήρωα των «κόκκινων» στη «μάχη» που δίνουν για να επιστρέψουν στην πρώτη τετράδα της Premier League.

Επρόκειτο για ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με τα «σφυριά» να παίρνουν το προβάδισμα μόλις στο 12ο λεπτό, χάρη στο γκολ του Πακετά, αλλά έξι λεπτά μετά, οι «κόκκινοι» κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα, με τον Χάκπο να ισοφαρίζει.

Στο 27ο λεπτό, ο Ντιόγο Ζότα είχε την στιγμή του για να σκοράρει σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά δεν στέφθηκε από επιτυχία, πράγμα που συνέβη και στο 40’, με τον Πορτογάλο να αστοχεί επίσης από πλεονεκτική θέση.

Τα «σφυριά» είχαν την στιγμή τους στο 56’ , με τον Μπόουεν να κάνει το 2-1, αλλά τον  VAR να ακυρώνει το γκολ, για να φτάσουμε στην πιο καθοριστική στιγμή του παιχνιδιού.

Ο Μάτιπ πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Ρόμπερτσον στο 67’ και επί της ουσίας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, για να ανέβει η ομάδα του Κλοπ στην 6η θέση και τους 53 βαθμούς.

Τσέλσι – Μπρέντφορντ 0-2

 

Δεν έχει σταματημό η κατηφόρα για την Τσέλσι, η οποία προσπάθησε, πάλεψε, αλλά ηττήθηκε για 5η σερί φορά σε όλες τις διοργανώσεις, δίχως να βρίσκει για ακόμη μία αγωνιστική τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η Μπρέντφορντ ήταν σε αυτή την περίπτωση η ομάδα που πήγε και… κέρδισε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα στο 37ο λεπτό, όταν ο Θέσαρ Αθπλικουέτα έστειλε άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Έκτοτε, η Τσέλσι πίεσε και δημιούργησε καταστάσεις, φτάνοντας μέχρι και τη συμπλήρωση μίας ώρας τις 13 ευκαιρίες για γκολ, δίχως όμως ουσιαστικό αντίκρισμα. Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 56΄, αλλά δεν τα κατάφερε, με το τελικό 2-0 να διαμορφώνεται εν τέλει από τον Εμπουεμό στο 78΄, μόλις με την πρώτη τελική προσπάθεια των «μελισσών» στο παιχνίδι.

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπράιτον 3-1

Ματς με πολύ καλό ρυθμό και πολλές φάσεις έλαβε χώρα στο «Σίτι Γκράουντ» ανάμεσα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και τη Μπράιτον, με τους γηπεδούχους να παίρνουν εν τέλει το τρίποντο με 3-1 από την μαχητική, πλην όμως κουρασμένη, ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία έλαβε χώρα στο 11ο λεπτό, όταν ο Μπρέναν Τζόνσον απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι, με τον Στιλ να αποκρούει, για να φτάσουμε στο 16ο λεπτό και να παρακολουθήσουμε μία από τις αποκρούσεις της χρονιάς, με τον Ενσίσο να μην καταφέρνει να κερδίσει τον Κέιλορ Νάβας.

Στο 38ο λεπτό όμως, οι «γλάροι» πήραν προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Μπουανανότε έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους από κοντά, με τον σέντερ φορ της Μπράιτον να εμφανίζεται στην βασική ενδεκάδα, από την στιγμή που απουσίαζαν τόσο ο Φέργκιουσον, όσο και ο Ντάνι Γουέλμπεκ, που ήταν στην αποστολή με ενοχλήσεις.

Ωστόσο, η Φόρεστ έβγαλε αντίδραση και έφτασε σε ένα τρίποντο, που στο τέλος της σεζόν ενδέχεται να σηματοδοτήσει ακόμη και… παραμονή στην κατηγορία. Ο Γκρος έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της Μπράιτον στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ο Ντανίλο «υπέγραψε» την ολική ανατροπή στο 69’, με ένα τρομερό σουτ που δεν μπορούσε να «βγάλει» ο Στιλ.

Πίεσε αλλά δεν κατάφερε κάτι η Μπράιτον, που δέχθηκε και τρίτο γκολ, με πέναλτι του Γουάιτ στο 91’, και μετά τον αποκλεισμό του FA Cup, ηττήθηκε και στην Premier League εκτός έδρας, για δεύτερη φορά στις τρεις τελευταίες εξορμήσεις της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0