Football Talk

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0: Πάρτι στο ντέρμπι των Δικεφάλων και τώρα η «μητέρα των μαχών» στη Λεωφόρο! (video)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0: Πάρτι στο ντέρμπι των Δικεφάλων και τώρα η «μητέρα των μαχών» στη Λεωφόρο! (video)
Απόλυτη κυρίαρχος η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, επικράτησε με σκορ 4-0 (26/04) του ΠΑΟΚ, που αγωνιζόταν από το 10ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Κάργα. «Έπιασε» τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας και τώρα, στρέφει το βλέμμα της στο ντέρμπι που πιθανότατα θα κρίνει τον πρωταθλητή!
Η αποβολή του Κάργα στο 10' και δύο «ξεσπάσματα» της ΑΕΚ, ένα στο πρώτο κι ένα στο δεύτερο ημίχρονο, έκριναν το ντέρμπι των «Δικεφάλων»! Η «Ένωση» επικράτησε με σκορ 4-0 (26/04) του ΠΑΟΚ, στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League και εξασφάλισε πως και μετά το πέρας αυτής, ο «χορός» για δύο στην κούρσα για τον τίτλο, θα συνεχιστεί.

Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα στο μίνι-πρωτάθλημα του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα, από την άλλη, γι' αυτό του Ραζβάν Λουτσέσκου, που «πλήρωσε» την αποβολή του Κάργα από νωρίς, αλλά και τις πολλές του απουσίες.

Πρωταγωνιστής ο Γενς Γιόνσον, που «έφτιαξε» τα γκολ των Τσούμπερ (21') και Μουκουντί (25'), με τον Λιβάι Γκαρσία (77') να πετυχαίνει το τρίτο και τον Πάολο Φερνάντες το τέταρτο (86').

1ο ημίχρονο

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία στο ματς ήρθε μόλις στο 3ο λεπτό και ήταν για την ΑΕΚ.

Ο Ρότα έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, «γύρισε» την μπάλα προς τον Τσούμπερ, αλλά το τελείωμα του τελευταίου δεν ήταν καλό και την είδε να περνά παράλληλα με την εστία.

Στο 10ο λεπτό, οι ισορροπίες στο ματς άλλαξαν. Ο Κάργας έκανε ένα αχρείαστο, αλλά σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Γιόνσον, και παρότι ο διαιτητής τον τιμώρησε αρχικά με κίτρινη κάρτα, επανεξέτασε τη φάση στο VAR και του έδειξε την κόκκινη και τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ θέλησε να εκμεταλλευθεί τον παραπάνω παίκτη στον αγωνιστικό χώρο και ανέβασε την πίεσή της, κάτι που παραλίγο να αποδώσει «καρπούς» στο 16ο λεπτό. Ο Κοτάρσκι έδωσε, ουσιαστικά, ασίστ στον Γιόνσον, που σούταρε σε πρώτο χρόνο, αλλά είδε την μπάλα να περνά... ξυστά από το αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Εν τέλει, το γκολ ήρθε για την ΑΕΚ στο 21', ξανά μέσω σωστού πρέσινγκ στην πρώτη πάσα του Κοτάρσκι. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ προώθησε την μπάλα στον Σβαμπ, αυτός την έχασε από τον Γιόνσον εντός περιοχής, που βρήκε τον Τσούμπερ και δίχως να δυσκολευτεί, έκανε το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα (26'), η ΑΕΚ «κλείδωσε» τη νίκη, με τον Αρόλντ Μουκουντί.

Ο Χατζισαφί εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Γιόνσον -και πάλι- πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο προωθημένος στόπερ της «Ένωσης» την έστειλε στα δίχτυα, για να «γράψει» το 2-0.

Η κυριαρχία της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί για πρώτη φορά στο 41ο λεπτό. Η προσπάθειά του Κωνσταντέλια, όμως, από πλάγια θέση, πέρασε ψηλά άουτ.

2ο ημίχρονο

Όπως και στην έναρξη της αναμέτρησης, έτσι και σε αυτήν του δεύτερου μέρους, η ΑΕΚ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία.

Άμραμπατ και Πινέδα συνεργάστηκαν άψογα στο 56', ο πρώτος «έστρωσε» την μπάλα στον Τσούμπερ, αλλά το σουτ του από το ύψους του πέναλτι, πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 71' και στο 76' με τον Πάολο Φερνάντες, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Κοτάρσκι μπλόκαρε, ενώ στη δεύτερη, η μπάλα «σταμάτησε» στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Εν τέλει, το τρίτο γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε από τον Γκαρσία στο 77', με δυνατό σουτ από το όριο της περιοχής, ενώ ο Πάολο Φερνάντες, εννιά λεπτά αργότερα (86'), διαμόρφωσε με παρόμοιο τρόπο το 4-0 ως τελικό σκορ.

Ο MVP

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Γενς Γιόνσον. Ο χαφ της ΑΕΚ «πάτησε» κάθε σημείο της OPAP Arena και δημιούργησε τα δύο πρώτα γκολ της «Ένωσης».

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Κάργα στο 10ο λεπτό, που ουσιαστικά στέρησε από τον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι από το ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Γιόνσον, Πινέδα (59' Μάνταλος), Άμραμπατ (70' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (70' Φερνάντες), Τσούμπερ (79' Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία (80' Φαν Βέερτ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κάργας (10' αποβ.), Ράφα Σοάρες, Ντάντας (75' Φελίπε Σοάρες), Σβαμπ, Καντουρί (75' Ολιβέιρα), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (75' Μπισέσβαρ), Τόμας (21' Νάσμπεργκ).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0