Football Talk

ΠΑΟΚ: Η προσπάθεια πέντε μηνών «κάηκε» σε τρεις εβδομάδες (video)

ΠΑΟΚ: Η προσπάθεια πέντε μηνών «κάηκε» σε τρεις εβδομάδες (video)
Η Τούμπα έπαψε να θυμίζει... κάστρο και ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να λογίζεται ως διεκδικητής του τίτλου, μέσα σε 21 ημέρες.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου φρόντιζε με τις δηλώσεις του να «χαμηλώνει» τις προσδοκίες, ακόμα και στις καλύτερες ημέρες του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν. Η πορεία του συνόλου του, όμως, ήταν τέτοια, που δεν επέτρεπε να το αφήνει κάποιος εκτός συζήτησης, για τη «μάχη» του πρωταθλήματος στη Stoiximan Super League. Όπως φάνηκε, ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά», γνώριζε καλύτερα.

Από τέταρτος στις 19 Μαρτίου και στο -5 από την κορυφή, έναν μήνα αργότερα περίπου, στις 23 Απριλίου, μετά την ήττα και από τον Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο -12. Με λίγα λόγια, όσα «έχτισε» μέσα σε 148 ημέρες, γκρεμίστηκαν μέσα σε 21.

Από τις 30 Οκτωβρίου του 2022, ο ΠΑΟΚ παρέμενε αήττητος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η ήττα από την ΑΕΚ στην πρώτη του «επίσκεψη» στην OPAP Arena, φάνηκε πως τον πείσμωσε. Η αντίδρασή του ήταν τέτοια, που για τους επόμενους πέντε μήνες μετέτρεψε την Τούμπα σε... κάστρο (νίκες σε όλα τα ματς πλην του 0-0 με τον Ολυμπιακό), «έτρεξε» ένα φοβερό αήττητο σερί και παράλληλα, έκανε κάποιες μεγάλες νίκες ουσίας, αλλά και ψυχολογίας, όπως το 3-0 στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Το momentum ήταν υπέρ του, αλλά στα Play Off, αρχής γενομένης από το ματς με την ΑΕΚ στις 2 Απριλίου, ήρθε η κατάρρευση.



Εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ (02/04, 1-0), που αν την νικούσε θα βρισκόταν στο -2 από αυτήν, ήττα με ανατροπή από τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (05/04, 3-1) και νέα εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό (23/04, 2-1). Εν ολίγοις, μέσα σε 21 ημέρες, ξεπέρασε σε αριθμό τις ήττες του στην Τούμπα, σε 13 ματς πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια.

Οι απουσίες, το ντεφορμάρισμα κάποιων παικτών που... πετούσαν «φωτιές», αλλά και η απειρία ενός νεαρού ρόστερ, κόστισαν.



Στην OPAP Arena κόντρα στην ΑΕΚ (26/04, 21:00), παίζει ένα ακόμα «χαρτί» για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Οι συνθήκες, όμως, δεν είναι ευνοϊκές, την ώρα που ο αντίπαλός του έρχεται από μία μεγάλη και αποφασιστική νίκη, δείχνοντας διψασμένος για τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, είναι «καταδικασμένος» να δώσει ό,τι έχει. Όχι μόνο για το γόητρο κι ένα καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά για να φροντίσει πως στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, απέναντι στην ΑΕΚ, θα παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για να δώσει όσο το δυνατόν πιο θετικό πρόσημο σε μία σεζόν, εξ αρχής μεταβατική, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0