Football Talk

Κάρλο Αντσελότι: Όταν η νίκη είναι συνήθεια, πρέπει να γίνει και η ήττα (video)

Κάρλο Αντσελότι: Όταν η νίκη είναι συνήθεια, πρέπει να γίνει και η ήττα (video)

Η αναμέτρηση της Ρεάλ με την Χιρόνα (4-2) «ταρακούνησε» τους Μαδριλένους και τον Κάρλο Αντσελότι, υπενθυμίζοντας πως ακόμα και όταν είσαι ο GOAT της προπονητικής, οι ήττες είναι μέσα στο παιχνίδι.    

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη μια ταπεινωτική ήττα από τη Χιρόνα (25/4)  με 4-2 στην 31 αγωνιστική της La Liga με το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι να φεύγει από το  «Μουνισιπάλ ντε Μοντιλίβι» με… σκυμμένο κεφάλι.

Η «Βασίλισσα» δεν διανύει την καλύτερη δυνατή χρονιά της, καθώς όπως όλα δείχνουν θα δυσκολευτεί πολύ να πλησιάσει την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα που βρίσκεται στο συν 11. Το αποτέλεσμα του ματς απέναντι στην Χιρόνα, δεν ήταν «πικρό» μόνο εξαιτίας της ανωτερότητας των Μαδριλένων, αλλά ήταν παράλληλα μια απογοήτευση για τον Αντσελότι, ο οποίος ελάχιστες φορές στην καριέρα του έχει υποστεί αντίστοιχες ήττες.    

Ο Ιταλός κορυφαίος προπονητής έχει γράψει ιστορία έχοντας κατακτήσει και τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σε μία τόσο μεγάλη πορεία ωστόσο, οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Η ομάδα η οποία έχει… πληγώσει περισσότερο τον 63χρονο τεχνικό είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Στις 23 Μαΐου του 2021, οι Πολίτες «σκόρπισαν» την Έβερτον με το εμφατικό 5-0 μέσα στο Έτιχαντ. Ο Κουν Αγουέρο, στο τελευταίο του παιχνίδι με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, σημείωσε δύο γκολ «υπογράφοντας» μία νίκη που θα σηματοδοτούσε και το τέλος του Αντσελότι από τα «Ζαχαρωτά».


Το καθόλου αξιομνημόνευτό αυτό ματς της Premier League δεν ήταν και το μοναδικό που ο Ιταλός προπονητής θέλει να ξεχάσει. Η Τσέλσι, τον Μάρτιο του 2020, είχε επικρατήσει με 4-0 κόντρα στην Έβερτον στο Στάμφορντ Μπριτζ, με Μάουντ, Πέδρο, Ντα Σίλβα και Ζιρού να πρωταγωνιστούν σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα για την ομάδα του Λίβερπουλ.

Εκτός της Premier League, την οποία ο Αντσελότι κατέκτησε το 2009/10, κατά τη διάρκεια της μακράς του θητείας στη La Liga, η μεγαλύτερη ήττα που ξεχωρίζει στο βιογραφικό του Ιταλού τεχνικού είναι εκείνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα που τελείωσε τη Ρεάλ με «τεσσάρα» μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Μόλις ένας χρόνος έχει συμπληρωθεί από την ημέρα που ο Ομπαμεγιάνγκ δεν έδειξε κανένα έλεος απέναντι στους «μερένχες» του Αντσελότι (20/3,4-0), με τους Αραούχο και Τόρες να προστίθενται στην λίστα των σκόρερ με ένα γκολ έκαστος.  

Δεν ήταν η πρώτη φορά όμως που η ομάδα του 63χρονου προπονητή δεχόταν 4 γκολ. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 2015 απέναντι στην Ατλέτικο με τον «εμφύλιο» της Μαδρίτης να λήγει με 4-0 υπέρ των «ροχιμπλάνκος» στο Μετροπολιτάνο.

Στη Serie A, υπήρξε η μοναδική φορά που ομάδα του Αντσελότι δέχθηκε πάνω από 5 γκολ. Το μακρινό 1998, στο ματς απέναντι στην Σαμπντόρια, η τότε ομάδα του Ιταλού προπονητή, Πάρμα, είχε ηττηθεί με 5-2 στη Γένοβα. Τρία χρόνια αργότερα, ως προπονητής της Γιουβέντους, θα έχανε άδοξα από τη Λάτσιο στη Ρώμη με σκορ 4-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Τα πράγματα για τον Κάρλο Αντσελότι πήγαν πολύ καλύτερα στο γαλλικό πρωτάθλημα καθώς η μεγαλύτερη ήττα που έχει υποστεί ήταν ένα 3-2 από τη Σοσό-Μονπελιάρ (3-2), ομάδα που πλέον παίζει στην Β’ Κατηγορία. Η μετέπειτα πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να έχασε σε αυτό το ματς αλλά την ίδια χρονιά έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου έχοντας τον Κάρλο Αντσελότι στην άκρη του πάγκου της.  

Ο Αντσελότι, έχει εξελιχθεί σε μύθο της προπονητικής. Έχοντας μετρήσει πάνω από 1300 παιχνίδια στους πάγκους των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, ο Ιταλός τεχνικός παρά τις ελάχιστες βαριές ήττες του εξακολουθεί να είναι ο απόλυτος recordman της προπονητικής.  

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr
           

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0