Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 31ης αγωνιστικής της Serie A: Νάπολι για πρόωρη «στέψη», το Champions League... άλλαξε τις Ίντερ και Μίλαν (video)

Οι 5+1 στιγμές της 31ης αγωνιστικής της Serie A: Νάπολι για πρόωρη «στέψη», το Champions League... άλλαξε τις Ίντερ και Μίλαν (video)
Η «γεύση» που άφησε η ολοκλήρωση της 31ης αγωνιστικής στο ιταλικό πρωτάθλημα.
Ακόμα κι αν το πρωτάθλημα της ανήκει εδώ και καιρό, η Νάπολι προσπαθεί να το «κλειδώσει» και μαθηματικά, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Παράλληλα, οι ασταθείς εντός συνόρων, Ίντερ και Μίλαν, άλλαξαν συνήθειες λόγω... Champions League, ενώ η Φιορεντίνα δεν έμαθε από παρολίγον πάθημά της στην Ευρώπη και το βίωσε, εν τέλει, στην Ιταλία.

Το BN Sports συγκέντρωσε τα 5+1 σημεία της 31ης αγωνιστικής της Serie Α που ξεχώρισαν, μόλις επτά «στροφές» πριν το φινάλε. Από την πρόωρη στέψη της Νάπολι, έως το «δάνειο ζωής» της Βερόνα.

Νάπολι: Το Σκουντέτο, ένα βήμα πιο κοντά

Τι +15, τι +17. Με μόλις επτά αγωνιστικές να απομένουν, το Σκουντέτο της ανήκει. Παρόλα αυτά, το buzzer beater του Ρασπαντόρι κόντρα στη Γιουβέντους (23/04, 1-0) δίνει την ευκαιρία στη Νάπολι, αν κερδίσει την επόμενη αγωνιστική και η Λάτσιο όχι, να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα από πολύ νωρίς.

Σενάριο διόλου απίθανο, αφού το έργο των «λατσιάλι» μόνο εύκολο δεν θα είναι, μιας και την επόμενη αγωνιστική, αγωνίζονται στην έδρα της Ίντερ.


Ίντερ και Μίλαν αποφάσισαν να κάνουν το καθήκον τους

Πριν την «3αρα» κόντρα στην Έμπολι, η Ίντερ για περίπου δύο μήνες, αγνοούσε τι σημαίνει νίκη στη Serie A. Πιο συγκεκριμένα, είχε να κερδίσει από τις 3 Μαρτίου.

Η Μίλαν θα ήταν ακριβώς στην ίδια κατάσταση, αν δεν είχε μεσολαβήσει το επιβλητικό 4-0 κόντρα στη Νάπολι, στις αρχές του Απρίλη.

Στην αγωνιστική που μας πέρασε, φαίνεται πως και οι δύο αποφάσισαν να δείξουν το σοβαρό τους πρόσωπο κι εντός συνόρων. Αυτό που τις έχει φτάσει έως τα ημιτελικά του Champions League.

Στόχο, άλλωστε, έχουν ακόμη στην Ιταλία και μάλιστα κοινό: ένα νέο «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αλλιώς, για να δώσουν το «παρών» στο Champions League και την επόμενη σεζόν, θα πρέπει να το κατακτήσουν.



Η Γιουβέντους έφερε τον κόσμο της Serie A ανάποδα

Η χαρά των φίλων της Γιουβέντους, ήταν ένα «σοκ» για όλους τους υπόλοιπους (Ρόμα, Μίλαν, Ίντερ), αφού ξαφνικά την είδαν να τους προσπερνά στη βαθμολογία και να βρίσκεται, πλέον, παρά την ήττα, στο -2 από τη δεύτερη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η επιστροφή των 15 βαθμών που της είχαν αφαιρεθεί, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να αλλάξει το πρόσημο, μίας πολύ δύσκολης σεζόν.

Μην ξεχνάμε, πως με μοναδική εξαίρεση το Scudetto, οι «μπιανκονέρι» έχουν πιθανότητες κατάκτησης τόσο του Κυπέλλου Ιταλίας, όσο και του Europa League.

Φιορεντίνα: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση

Πήγε να πάθει μεγάλη ζημιά κόντρα στη Λεχ Πόζναν και εν τέλει, για καλή της τύχη, την έπαθε στη Serie A, κόντρα στη Μόντσα.

Ένα προβάδισμα δύο τερμάτων, πολύ νωρίς μάλιστα (8', 13'), χάθηκε.

Με την ευρωπαϊκή έξοδο μέσω του ιταλικού πρωταθλήματος να έχει χαθεί προ πολλού, ναι μεν δεν «πόνεσε», αλλά σίγουρα προβλημάτισε. Άλλωστε, οι «βιόλα» τώρα πρέπει να φορτσάρουν, από τη στιγμή που δύο στόχοι βρίσκονται μπροστά τους «ορθάνοιχτοι»: το Κύπελλο Ιταλίας και το Europa Conference League.


Η Αταλάντα σταθερά στο «κυνήγι» της Ευρώπης

Ούτε η Ρόμα «άφησε» την Ίντερ να ησυχάσει. Η Αταλάντα βρήκε τον τρόπο, επικράτησε με σκορ 3-1 (24/04) των Ρωμαίων και παρέμεινε στο «κυνήγι» των «νερατζούρι» και ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε, έδειξε σημάδια ανάκαμψης, αλλά ο στόχος της απαιτεί σταθερότητα. Ειδικά από τη στιγμή που έρχονται ματς-φωτιά κόντρα σε Γιουβέντους (07/05) και Ίντερ (28/05), χώρος για απώλειες με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικής, δεν υπάρχει.


Bonus: Η Βερόνα «ανοίγει» το δικό της μονοπάτι διαφυγής

Για τρίτη σερί αγωνιστική, η Βερόνα βρήκε τον τρόπο να πάρει βαθμούς.

Οι δύο νίκες στα τρία τελευταία της ματς, δείχνουν πως... σκάβει το δικό της τούνελ μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού και με τη Σπέτσια να αγνοεί τη νίκη από τις 10 Μαρτίου, κάθε βαθμός της Βερόνα μετράει σαν... διπλός!

Η απόσταση μεταξύ τους, πλέον, στον έναν μόλις βαθμό και με επτά αγωνιστικές να απομένουν, χρόνος για την επίτευξη του στόχου της παραμονής, σίγουρα υπάρχει.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0