Football Talk

Οι 5+1 στιγμές των play off/out της Super League: Το άστρο του Ιωαννίδη, τα αίσχη στο Φάληρο και ομάδες που αρνούνται να «πέσουν» (video)

Οι 5+1 στιγμές των play off/out της Super League: Το άστρο του Ιωαννίδη, τα αίσχη στο Φάληρο και ομάδες που αρνούνται να «πέσουν» (video)

Από τον λυτρωτή Φώτη Ιωαννίδη, στα τέσσερα ματς που κρίθηκαν μετά το 80΄ σε play off και play out, οι στιγμές που ξεχώρισαν αυτή την αγωνιστική στην Stoiximan Super League.

Σχετικά Άρθρα

Η εικόνα στην κορυφή της Stoiximan Super League δεν άλλαξε μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής των play off. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πέρασαν με επιτυχία από τις έδρες των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού αντίστοιχα και έτσι συνεχίζουν «χέρι-χέρι» να βρίσκονται στην πρώτη θέση. Το «τριφύλλι» βέβαια υπερέχει στην ισοβαθμία, εν αναμονή και της «τέταρτης πράξης» των δύο ομάδων στη Λεωφόρο.

Αυτό βέβαια που μας επιβεβαίωσε η εν λόγω αγωνιστική είναι ότι πια έχουμε να κάνουμε για μία κούρσα δύο ομάδων προς τον τίτλο.

Όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα. Ο Λεβαδειακός φαίνεται να χάνει έδαφος μετά την ισοπαλία με τον Ιωνικό, ενώ Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα πήραν πολύτιμες νίκες.

Το BN Sports ξεχώρισε τις 5+1 στιγμές της αγωνιστικής σε play off και play out της Stoiximan Super League και σας τις παρουσιάζει.


Το άστρο του Ιωαννίδη έλαμψε ξανά

Δίχως αμφιβολία, ο Φώτης Ιωαννίδης εξελίσσεται σε πρόσωπο της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας φορ κατάφερε και στην Τούμπα να «λυτρώσει» τους «πράσινους», καθώς ήταν αυτός που κέρδισε με την επιμονή του το πέναλτι από τον Ζίβκοβιτς στο 88΄. Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε από τον Γιοβάνοβιτς να αναλάβει την εκτέλεση, μιας και κανείς από τους τρεις εκτελεστές πέναλτι του «τριφυλλιού» δεν βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο (Αιτόρ, Σπόραρ, Μπερνάρ).

Ο Ιωαννίδης σκόραρε, δικαιώθηκε και ο Παναθηναϊκός παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.


Η αφιέρωση του Γκατσίνοβιτς στον αρχηγό Αραούχο

Μία πολύ δυνατή στιγμή από τον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης ακολούθησε το γκολ του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος άνοιξε το σκορ στο 7’ μετά από ωραία συνεργασία με τον Τσούμπερ και αφιέρωσε το γκολ στον Σέρχιο Αραούχο.

d26d6c9110bdeda9c9135fb13630fdb3_XL.jpg

Ο αρχηγός της ΑΕΚ τραυματίστηκε σοβαρά και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετούς μήνες. Ωστόσο, στην «Ένωση» πάνω από όλα είναι μία οικογένεια και ο Γκατσίνοβιτς το απέδειξε για ακόμα μία φορά.


Ο θρίαμβος του Άρη στο Βόλο

Ο Άρης πέρασε από τον Βόλο με σκορ 3-0 και πλέον έχει το πάνω χέρι για την 5η θέση της βαθμολογίας στη Stoiximan Super League. Οι ποδοσφαιριστές του Τόλη Τερζή πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση και έφτασαν δίκαια σε αυτή το αποτέλεσμα.


Μάλιστα οι «κίτρινοι» δείχνουν να... απολαμβάνουν λίγο παραπάνω φέτος τις νίκες στα εκτός έδρας ματς στην επαρχία. Συγκεκριμένα, κατάφεραν να κερδίσουν τέσσερα παιχνίδια εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, χωρίς να δεχθούν γκολ, ενώ από την πλευρά τους σκόραραν σε κάθε μία από αυτές τουλάχιστον δύο γκολ.


Ο Τσιγκρίνσκι κράτησε «ζωντανό» τον Ιωνικό

Ο Ιωνικός από εκεί που κέρδιζε με 1-0 στην έδρα του Λεβαδειακού, είδε τους Βοιωτούς μέσα σε έξι λεπτά να ανατρέπουν το σκορ (2-1). Οι ποδοσφαιριστές του Γρηγορίου πείσμωσαν και έψαξαν έντονα την ισοφάριση σε έναν αγωνιστικό χώρο που έμοιαζε με... πισίνα εξαιτίας της βροχής.

Εν τέλει, ο Ντιμίτρο Τσιγκρίνσκι σαν από μηχανής θεός σκόραρε στο 86’ για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να σώσει έναν πολύτιμο βαθμό για τον Ιωνικό στη μάχη που δίνει για παραμονή.


Τα πέναλτι έσωσαν τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε σε ένα ακόμη ματς με την πλάτη στον τοίχο. Από εκεί που ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 από νωρίς (14’), ο Παναιτωλικός ανέτρεψε τα δεδομένα στο ξεκίνημα του β΄ μέρους (56’).

Για να μπορέσει λοιπόν ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να φτάσει στη νίκη και να διατηρηθεί πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, χρειάστηκε δύο πέναλτι. Μπορεί στο πρώτο ο Εραμούσπε να αστόχησε, ωστόσο στη συνέχεια της φάσης έγινε το 2-2 (62’), ενώ στο δεύτερο ο Αργεντίνος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη (78΄) και χάρισε κατ’ αυτόν τον τρόπο τη νίκη στην ομάδα του.


Τα αίσχη στο Γ. Καραϊσκάκης

Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς δεν θα είναι και η τελευταία, που οπαδοί θα μετατρέψουν σε πεδίο μάχης ένα γήπεδο.

Η ΑΕΚ νίκησε μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης τον Ολυμπιακό με 3-1, μία εξέλιξη που βάζει «ταφόπλακα» στα όνειρα των «ερυθρόλευκων» για το πρωτάθλημα. Σίγουρα όμως αυτός δεν είναι λόγος για να «μπουκάρει» κάποιος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να πετά φωτοβολίδες και να σπάει ό,τι βρίσκει μπροστά του. Κατακριτέες εικόνες που δυστυχώς και με μία παραδειγματική τιμωρία δεν πρόκειται να εκλείψουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 
Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0