Football Talk

Αϊντχόφεν: «Σαρώνει» απέναντι στον Άγιαξ σε ένα... déjà vu του 2005 (video)

Αϊντχόφεν: «Σαρώνει» απέναντι στον Άγιαξ σε ένα... déjà vu του 2005 (video)

Η Αϊντχόφεν μετά το 2/2 κόντρα στον Άγιαξ, αποδεικνύει πως είναι η απόλυτη κυρίαρχος στα φετινά ντέρμπι απέναντι στο σύνολο του Τζον Χέιτινγκα, σε μία «κούρσα» που μοιάζει με επανάληψη του 2004/05.   

Η Αϊντχόφεν κατάφερε να επικρατήσει με «τριάρα» απέναντι στον Άγιαξ (3-0) στην πολύ κρίσιμη 30η αγωνιστική ημέρα της Ερεντιβίζιε, «σφραγίζοντας» προς το παρόν τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Μετά το 2/2 απέναντι στον Αίαντα, έχοντας πάρει την νίκη και στο Άμστερνταμ (1-2), η ομάδα του Ρουντ φαν Νίστελροϊ  δείχνει πως είναι απόλυτα φορμαρισμένη, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα σερί καλών εμφανίσεων στα τελευταία παιχνίδια της διοργάνωσης.

H ομάδα του Άγιαξ είναι αυτή που έχει «πληγωθεί» περισσότερο από την πολύ βελτιωμένη Αϊντχόφεν, καθώς φέτος έχει γνωρίσει την ήττα συνολικά τέσσερις φορές, τόσο σε Πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ όσο και στο Κύπελλο. Η μεταξύ τους διαφορά στα γκολ είναι αξιοσημείωτη (12-5 υπέρ της PSV) με την πιο ευρεία νίκη των «Χωριατών» να είναι και η πιο πρόσφατη (23/3, 3-0).

Ο Λουκ ντε Γιονγκ, είναι αυτός που έχει σκοράρει τις περισσότερες φορές απέναντι στην ομάδα του Τζον Χέιτινγκα την τρέχουσα χρονιά. Στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο αντιπάλων (6/11/22,1-2), ο 32χρονος, ύστερα από ασίστ του Χάκπο, είχε ανοίξει το σκορ στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα. Επιπλέον, στο τελευταίο παιχνίδι (23/4) ο Ολλανδός επιθετικός βρήκε ακόμα δύο φορές δίχτυα, ανεβάζοντας τον αριθμό των γκολ που έχει πετύχει απέναντι στον Άγιαξ, σε τρία.  

Η τελευταία φορά που ο ολλανδικός σύλλογος κατάφερε να επικρατήσει απέναντι στον Άγιαξ τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος, ήταν το 2004/05. Με μία διαφορά που άγγιζε τους δέκα βαθμούς από τον δεύτερο Αίαντα (87-77), η PSV ήταν η μεγάλη νικήτρια του τίτλου της ίδιας χρονιάς, με την τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων να λήγει με το ευρύ 0-4 μέσα στο Άμστερνταμ.

Ο ασταμάτητος Μαρκ φαν Μπόμελ, με ένα χατ τρικ, χάρισε τους φιλοξενούμενους μία από τις πιο πανηγυρικές νίκες που έχουν πετύχει απέναντι στον Άγιαξ. Ο Ολλανδός μέσος απέσπασε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της Eredivisie, μετρώντας 14 γκολ σε 30 εμφανίσεις. Οι περισσότερες φορές που ο φαν Μπόμελ είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ήταν φυσικά απέναντι στην ομάδα του Άμστερνταμ (3 γκολ).

Το σύνολο του Ρουντ φαν Νίστελροϊ κατέκτησε τελευταία φορά το πρωτάθλημα Ολλανδίας τη σεζόν 2017/18. Έκτοτε, ο Άγιαξ είναι ανίκητος με δύο σερί κατακτήσεις. Η φετινή πορεία της Αϊντχόφεν, η οποία μάλιστα έχει να ηττηθεί από τις 24 Ιανουαρίου, δείχνει πως η ομάδα παίρνει… το αίμα της πίσω από τους «Γιούς των Θεών». Μπορεί να απέχει οχτώ βαθμούς από την πρωτοπόρο Φέγενορντ (73 έναντι 65), ωστόσο έχοντας- προσωρινά τουλάχιστον-  περάσει το εμπόδιο του Άγιαξ, τρέφει ελπίδες για επιστροφή στους τίτλους.   

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0