Football Talk

Νίκη τίτλου στην Τούμπα και ο Παναθηναϊκός κρατάει την κατάσταση στα χέρια του!

Νίκη τίτλου στην Τούμπα και ο Παναθηναϊκός κρατάει την κατάσταση στα χέρια του!

Το «διπλό» κόντρα στον ΠΑΟΚ, δίνει ανάσα στον Παναθηναϊκό μέσα σε αυτό το σπριντ για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ενώ οι «πράσινοι» κρατάνε την κατάσταση στα χέρια του και το φινάλε καταλήγει σε μπρα-ντε-φερ για δύο!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Νίκη τίτλου, με αέρα πρωταθλητή και παλικαρίσια καρδιά! Τα γράφουμε τόσες μέρες, η Τούμπα είναι δύσκολη έδρα, δεν περνάς εύκολα. Ακόμη και στο μεγαλύτερο διάστημα να έχεις υπεροχή, μια στιγμή φτάνει για να σε… καταπιεί. Αυτά τα παλικάρια όμως, δεν παραδίνονται με τίποτα.

Ίσως στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, με την μεγαλύτερη ένταση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με φάσεις που θα έπρεπε να έχουν φέρει ένα πολύ πιο εύκολο βράδυ για τον Παναθηναϊκό.

5867236_1.jpg

Το παιχνίδι είχε τρομερές εναλλαγές από την αρχή της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει πρώτος καλή φάση, με τον Ζίβκοβιτς να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την μπαλιά του Κωνσταντέλια. Η μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου όμως, ήρθε στο 11’ με τον Σπόραρ ο οποίος έχασε ένα πραγματικά… άχαστο τετ-α-τετ και νομίζω πως όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού, τράβαγαν τα μαλλιά τους. Το παιχνίδι είχε πολύ υψηλό ρυθμό γεγονός που βόλευε και τις δύο ομάδες για το επιθετικό τους κομμάτι, καθώς η πίεση έσπαγε με συνοπτικές διαδικασίες. Λίγες ήταν οι φορές που είδαμε σετ επίθεση.

Και ενώ ο ΠΑΟΚ έχει κατά κάποιο τρόπο την ανωτερότητα στο παιχνίδι τη δεδομένη στιγμή, ο Μπερνάρντ δέχεται τη στρωμένη μπαλιά από τον Σπόραρ και εκτελεί τον Κοτάρσκι κάνοντας το 1-0. Το γκολ αυτό έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό στο σκορ και αποτέλεσε μόλις το δεύτερο ματς που ο Παναθηναϊκός παίρνει «κεφάλι» σε κάποιο ντέρμπι πρωταθλήματος, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

3830035.jpg

Τα… μαλλιά που έμειναν στους φίλους του Παναθηναϊκού από το τράβηγμα στην φάση του Σπόραρ στο 11’, με βεβαιότητα έπεσαν όταν ο Σλοβένος σε ακόμη ένα τετ-α-τετ στόχευσε το σώμα του αντίπαλου γκολκίλπερ και η ευκαιρία για να «κλειδώσει» το παιχνίδι χάθηκε. Γενικώς, ο Αντράζ Σπόραρ πραγματοποίησε μια πολύ μέτρια εμφάνιση, έχοντας πολλές ευκαιρίες να σκοράρει και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι από νωρίς, όμως δεν το κατάφερε.

Ανασταλτικά, υπήρχε μια αναταραχή είναι η αλήθεια. Σαφώς ο ζήλος για την νίκη ήταν τεράστιος, αλλά νομίζω πως κάπου χάθηκε ένα σημαντικό κομμάτι συγκέντρωσης και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δέχτηκε το γκολ. Να βρίσκεσαι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού μπροστά, να ισοφαρίζεσαι στο 85’ και να έχεις τα... άντερα να μην κατεβάσεις το κεφάλι, δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς όμως έχει αυτόν το χαρακτήρα, δεν τα παρατάει ποτέ.

Για την διαύγεια της ορθότητας της παράβασης στο πέναλτι δεν χρειάζεται καν να μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε. Ο Ιωαννίδης πήρε τη μπάλα και η μόνη του επιλογή ήταν να σκοράρει. Έτσι και έκανε, ο Φώτης εκτέλεσε τρομερά, νίκησε τον Κοτάρσκι και μπήκε για λίγο στα παπούτσια του Ολισαντέμπε.

Σε μια πιο ειδική ματιά, ο Μπρινιόλι για ακόμη μια αναμέτρηση είναι εκπληκτικός, δεν φέρει ευθύνη για το μοναδικό γκολ που δέχτηκε η ομάδα και οι τοποθετήσεις του ήταν καλές, παίζοντας αρκετά και με τα πόδια.

Εξαιρετικό παιχνίδι έχει κάνει όμως, όλο το κέντρο του Παναθηναϊκού και είναι ένα από τα σημεία που έδωσαν την υπεροχή στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Άνταμ Τσέριν για παράδειγμα μπορεί να αναδειχθεί μέσα από αυτή τη «σφιχτή» τριάδα μαζί με τον Ρούμπεν και τον Κουρμπέλη.

Όπως όλα δείχνουν το μπρα-ντε-φερ με την ΑΕΚ ξεκινάει. Η βαθμολογική ψαλίδα με τους από κάτω άνοιξε και πλέον οι δυό τους αποκολλήθηκαν από την τρίτη θέση. Την ερχόμενη Κυριακή (30/4) στη Λεωφόρο θα έχουμε… τρελά χτυποκάρδια, αλλά μέχρι τότε σειρά για τους «πράσινους» έχει ο Βόλος, ενώ για την «ένωση» το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0