Football Talk

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Η ιστορική «τεσσάρα» απέναντι στην Ρεάλ που… όμοιά της δεν υπήρχε (video)

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Η ιστορική «τεσσάρα» απέναντι στην Ρεάλ που… όμοιά της δεν υπήρχε (video)

Σαν σήμερα, στις 24 Απριλίου του 2013, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που σημείωσε 4 γκολ σε ημιτελική φάση του Champions League. Σκόραρε τέσσερις φορές απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, βάζοντας την υπογραφή του σε μια σπουδαία νίκη, που έστειλε την Ντόρτμουντ ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κι' όμως, έχουν περάσει δέκα χρόνια από την ημέρα που ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, φορώντας την φανέλα της Ντόρτμουντ, σκόραρε… κατά ριπάς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ισπανική ομάδα έφυγε από την Βεστφαλία, έχοντας ηττηθεί με σκορ 4-1 στον κρίσιμο πρώτο ημιτελικό του UEFA Champions League. Ο Λεβαντόφσκι ήταν φόβος και τρόμος για τους Μαδριλένους, έχοντας καταφέρει να «παραβιάσει» την εστία τους 4 φορές!

Μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης ο «Λέβα» έθεσε την Μπορούσια σε θέση οδηγού, καταφέρνοντας να… ξεφύγει από τους αμυντικούς της «Βασίλισσας» και να σκοράρει με πλασέ στην εστία του Ντιέγκο Λόπεθ για το 1-0.

Παρά την ισοφάριση από τον Ρονάλντο, το σύνολο του τότε προπονητή Γιούργκεν Κλοπ, δεν κατέθεσε τα όπλα και έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Πολωνό φορ, στο δεύτερο ημίχρονο «σκόρπισε» τους Μαδριλένους με τρία ακόμα γκολ.

Μέσα σε 15 λεπτά, ο Λεβαντόφσκι σημείωσε χατ τρικ, ανεβάζοντας τον αριθμό των τερμάτων του σε 4 και ξεπερνώντας οποιονδήποτε άλλον, έγινε ο πρώτος στην ιστορία που σκόραρε τόσες φορές σε ημιτελική φάση του Champions League.

Η άμυνα της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο, έμοιαζε ανήμπορη να σταματήσει τον επιθετικό της Ντόρτμουντ, ο οποίος στο 50’ κατάφερε να αποδεσμευτεί ξανά από την πίεση των αντιπάλων και ύστερα από ένα τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ των Ισπανών, έκανε το 2-1.

Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, με ένα εκπληκτικό σουτ ο «Λέβα» διεύρυνε ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο σκορ, κάνοντας το 3-1 για τους γηπεδούχους. Στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Πολωνός έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» ευστοχώντας από την άσπρη βούλα για το 4-1, ύστερα από παράβαση στην περιοχή από τους «μερένχες».

Θα ήταν θαύμα εάν ερχόταν η ανατροπή σ' αυτό το ματς, παρά το ότι η Μπορούσια έπαιζε απέναντι σε μερικούς από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες. Η «Βασίλισσα», αν και δεν έχει μάθει να χάνει, δεν κατάφερε να σταθεί όρθια απέναντι στον σαρωτικό Λεβαντόφσκι, ο οποίος έκανε το ματς της ζωής του.  

Η Ντόρτμουντ κατάφερε να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης, μετά την νίκη της και στο δεύτερο παιχνίδι στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, ωστόσο η σαρωτική Μπάγερν της στέρησε το τρόπαιο εκείνης της σεζόν, στον εμφύλιο του Wembley. Η Μπορούσια όμως, με απόλυτο οδηγό τον Λεβαντόφσκι, έμεινε στην ιστορία ως μία από τις ελάχιστες ομάδες που κατάφεραν να λυγίσουν την υπερ-πρωταθλήτρια Ρεάλ.

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0