Football Talk

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Ο Ιωαννίδης «καθάρισε» ξανά στα... δύσκολα, για το απόλυτο στην Θεσσαλονίκη!

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Ο Ιωαννίδης «καθάρισε» ξανά στα... δύσκολα, για το απόλυτο στην Θεσσαλονίκη!
Ο «λυτρωτής» του φετινού Παναθηναϊκού στις δύσκολες στιγμές, έδωσε τη λύση και κόντρα στον ΠΑΟΚ (23/04, 2-1) διατηρώντας το «τριφύλλι» πρώτο στη βαθμολογία, αλλά και... αφεντικό στη Θεσσαλονίκη!
Ο Ντάγκλας Αουγκούστο φάνηκε να τον φρενάρει, αλλά ο Φώτης Ιωαννίδης είχε άλλη άποψη! Από τα «έντεκα βήματα» έκανε το 2-1 (23/04) για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ και εξασφάλισε το 4/4 στις φετινές επισκέψεις των «πρασίνων» στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού δεν άφησαν βαθμούς ούτε στην έδρα του «Δικεφάλου του Βορρά», ούτε σε αυτήν του Άρη!

Πρώτος στη βαθμολογία της Stoiximan Super League o Παναθηναϊκός και μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής των Play Off, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (23/04, 21:00), μιας και μπήκε ως πρώτος στο μίνι-πρωτάθλημα.

Ο Μπερνάρντ «άνοιξε» το σκορ, βρίσκοντας δίχτυα μετά από τέσσερις μήνες (τελευταίο γκολ στις 21/12/2022 κόντρα στον Ιωνικό), με τον Ντάγκλας Αουγκούστο να ισοφαρίζει προσωρινά. Ο Φώτης Ιωαννίδης διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90+1'.


1ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος στο ματς, αφού μόλις στο 3ο λεπτό, ο Κωνσταντέλιας έκανε το γύρισμα της μπάλας, αλλά ο Ζίβκοβιτς δεν πρόλαβε να έρθει σε επαφή μαζί της, προ κενής εστίας.

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήρθε στο 11' και ήταν ηχηρή. Ο Παλάσιος βρήκε τον Μπερνάρντ, αυτός έβγαλε τον Σπόραρ σε θέση τετ-α-τετ, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Ο Μπερνάρντ στο 38', ωστόσο, δεν λάθεψε. Είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από ωραίο γύρισμα του Χουάνκαρ και επαφή του Σπόραρ, και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κοτάρσκι, για να κάνει το 1-0!

Πέντε λεπτά αργότερα (43'), ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο να «απαντήσει» άμεσα, αλλά το μακρινό συρτό σουτ του Ντάγκλας Αουγκούστο, «σταμάτησε» στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι.

2ο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Κοτάρσκι αντέδρασε σωστά στο πλασέ του Σπόραρ στο 48ο λεπτό.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο ΠΑΟΚ πήρε τα «ηνία» του αγώνα και κατάφερε να μετουσιώσει την ελαφρά κυριαρχία του σε γκολ, στο 85ο λεπτό.

Ο Τόμας έκανε το γύρισμα εντός περιοχής, ο Σένκεφελντ, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστρωσε την μπάλα στον Αουγκούστο κι ο Βραζιλιάνος χαφ δεν αστόχησε από ευνοϊκή θέση, για να «γράψει» το 1-1.

Όλα συνηγορούσαν πως το γκολ αυτό θα αρκούσε για να... φρενάρει τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Φώτης Ιωαννίδης έδωσε ξανά τη λύση!

Κέρδισε πέναλτι σε πάτημα του Ζίβκοβιτς, το εκτέλεσε ο ίδιος στο 90+1' και έβαλε ξανά το «τριφύλλι» σε θέση οδηγού, κάνοντας το 2-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, παρά τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις, με κυριότερη όλων την κεφαλιά του στο Κοτάρσκι στο 104', που απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή.

Ο MVP

Ο Φώτης Ιωαννίδης. Δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος. Κερδίζει το πέναλτι, το εκτελεί, κρίνει το ματς και γίνεται για ακόμα μία φορά ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Παναθηναϊκό.

Η φάση του αγώνα

Η απόκρουση της κεφαλιάς του προωθημένου Κοτάρσκι πάνω στη γραμμή, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (46' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες (74' Ελ Καντουρί), Ντάγκλας Αουγκούστο, Ντάντας (68' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (83' Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (73' Τόμας).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (60' Κώτσιρας), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Τσέριν (81' Κλεϊνχέισλερ), Πέρεθ, Κουρμπέλης, Μπερνάρντ (81' Βέρμπιτς), Παλάσιος (59' Μαντσίνι), Σπόραρ (70' Ιωαννίδης).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0