Football Talk

Λεβαδειακός - Ιωνικός 2-2: (Χ)αμένοι και οι δύο στη λασπομαχία!

Λεβαδειακός - Ιωνικός 2-2: (Χ)αμένοι και οι δύο στη λασπομαχία!
Παρά το βαρύ αγωνιστικό χώρο και την καταρρακτώδη βροχή, Λεβαδειακός και Ιωνικός πέτυχαν 4 γκολ, μοιράστηκαν βαθμούς αλλά έμειναν στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας των play out της Super League. Έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στους Νικαιώτες το κεφάλι του Τσιγκρίνσκι στο φινάλε.
Η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς στη Λιβαδειά όμως αυτό δεν απέτρεψε τις δύο ομάδες να προσπαθήσουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Και η αλήθεια είναι ότι οι Βοιωτοί το κατάφεραν σε μεγαλύτερο βαθμό. Η ομάδα του Πετράκη, χάρις σε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, έφερε.... τούμπα το ματς και ήταν αγκαλιά με μία σπουδαία νίκη μέχρι το 88', όταν και το VAR αποφάνθηκε πως το γκολ του Τσιγκρίνσκι είναι νόμιμο. Κάπως έτσι οι Νικαιώτες έσωσαν το βαθμό που στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού δεν άξιζαν και πήραν μαζί τους στη ζώνη του υποβιβασμού το Λεβαδειακό, όντας σε καλύτερη μοίρα ενόψει του... Γολγοθά που ακολουθεί.

1ο Ημίχρονο
Από το ξεκίνημα κιόλας του παιχνιδιού, το ματς είχε όλα εκείνα τα δείγματα του ντέρμπι. Πάθος, ένταση, «γυαλισμένα» μάτια και αυταπάρνηση για κάθε μπάλα. Οι πάικτες των δύο ομάδων προσπαθούσαν να αφήσουν στην άκρη τις όποιες δυσκολίες τους προξενούσε η βροχή, στηριζόμενοι κυρίως στις σέντρες καθώς η μπάλα κυλούσε με δυσκολία σε κάποια σημεία.

Στο 7' και το 17', οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με κεφαλιές των Βινίσιους και Νίκα αντίστοιχα για να έρθει στο 26' η απάντηση από πλευράς Ιωνικού. Και τι απάντηση μάλιστα. Ο Φαντιγκά «χόρεψε» στη βροχή, είδε τον Γκροφ εκτός θέσης και με ένα όμορφο μακρινό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Οι Βοιωτοί είχαν τις φάσεις για να φέρουν το ματς στα ίσα όμως ο Γερεμέγιεφ τις σπατάλησε. Αρχικώς στο 30' ο Τσιγκρίνσκι του πήρε τη... μπουκιά από το στόμα για να μην τα καταφέρει και δύο λεπτά αργότερα. Ο Ιωνικός λίγο πριν την ανάπαυλα είχε την τεράστια ευκαιρία με τον Σεμπά να δώσει «μαξιλαράκι ασφαλείας» στην αρμαδα του Γρηγορίου όμως αν και πρόλαβε τον Γκροφ, δεν σημάδεψε εστία από πλάγια θέση.

2ο Ημίχρονο
Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός εμφανίστηκε ψυχωμένος με την είσοδο του Βρακά να βοηθά τα μέγιστα. Εκεινος μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε και το γκολ της ισοφάρισης για τους γηπεδούχους, μένοντας όρθιος από το μαρκάρισμα αντιπάλου και πασάροντας στον Γερεμέγιεφ, ο οποίος δεν χαρίστηκε για τρίτη φορά.

'Ηταν εμφανές ότι η ψυχολογία ήταν με το μέρος των γηπεδούχων οι οποίοι πίεζαν για την ολική ανατροπή. Και αυτή ήρθε στο 56'. Ο Μεχία έκανε σε πρώτο χρόνο το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Σεμπά, κόλλησε στο έδαφος και ο μέσος από την Ονδούρα πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2!

Στη συνέχεια ο ρυθμός πάγωσε με τον Ιωνικό να ισορροπεί όμως να μη μπορεί να απειλήσει. Ο Μιχάλης Γρηγορίου, με την πλάτη στον τοίχο, πέρασε στο ματς τον Γούλερι (αντί του Φαντιγκά), και εκείνος απείλησε στο 66' με δυνατό σουτ, βλέποντας όμως τον Γκροφ να του βάζει «στοπ».

Στη συνέχεια οι Βοιωτοί έλεγχαν το τέμπο του αγώνα και όλα έδειχναν πως θα πετύχαιναν μία νίκη-ανάσα ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τον Τσιγκρίνσκι. Στο 85' λοιπόν εκτελέστηκε κόρνερ από δεξιά, ο Μύγας πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Παζ και ο Τσιγκρίνσκι με δεύτερη, την έστειλε στα δίχτυα. Ένα γκολ που μέτρησε μέσω αφού ελέγχθηκε από το VAR και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ο MVP
Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος. Ο Ντίμιταρ Τσιγκρίνσκι χάρισε ένα βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσός» στον Ιωνικό, αποτρέποντας και το πρώτο ημίχρονο σωτήρια την ισοφάριση των Βοιωτών.

Η φάση του Αγώνα
Η προβλεπόμενη επιλογή είναι το γκολ της ισοφάρισης του Ουκρανού αμυντικού όμως θα επιλεχθεί η χαμένη ευκαιρία του Σεμπά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που θα έδινε «διπλό» προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Πετράκης): Γκροφ, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παζ, Μεχία (84’ Μπελμόντ), Χάμοντ (92’ Νταμπό), Νίκας, Σαχπεκίδης (46’ Βρακάς), Γιαννιώτας (78’ Λούα Λούα), Γερεμέγεφ.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας (84’ Σόουζα), Σάκιτς, Φαντιγκά (61’ Γούλερι), Μασάς (70’ Μάνος), Σεμπά, Μάντζης.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0