Football Talk

Παναθηναϊκός: Η πίεση που θα «λυγίσει» τον ΠΑΟΚ και η… συνταγή που δεν αλλάζει

Παναθηναϊκός: Η πίεση που θα «λυγίσει» τον ΠΑΟΚ και η… συνταγή που δεν αλλάζει
Με την... καθιερωμένη του πίεση θα πρέπει να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, με σκοπό να «εγκλωβίσει» τον ΠΑΟΚ και να επιβάλλει το ρυθμό του! 

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η τρίτη διακοπή του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και πλέον ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για το φινάλε της Super League. Οι αγωνιστικές που απομένουν έξι, όμως τα πράγματα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μόνο ξεκάθαρα δεν είναι. Ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ οδηγούν αυτή την κούρσα με το «τριφύλλι» να έχει το προβάδισμα της ισοβαθμίας και πατάει στο πρώτο σκαλί της βαθμολογίας. Η τελευταία αγωνιστική των Play Off μπορεί να αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες, καθώς κάθε αποτέλεσμα θα μας φέρει ένα διαφορετικό σενάριο.

Οι «πράσινοι» το πρωί του Σαββάτου (22/4) ταξίδεψαν από το Ελευθέριος Βενιζέλος για την Θεσσαλονίκη, με… φόντο το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μια έδρα πολύ «δύσκολη» με την παράδοση να μην είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού. Αυτό αρνητικό σερί κόντρα στο «Δικέφαλο του Βορρά», η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς το έσπασε και έβαλε τέλος με το ανατρεπτικό διπλό του Οκτωβρίου.

Η ομάδα του Λουτσέσκου, είναι αδιαμφισβήτητο πως έχει δυσκολέψει περισσότερο από κάθε άλλη την φετινή χρονιά. Όπως έγραφα και πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δεν θεωρώ πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αφήσει το περιθώριο σε μια ομάδα να επικρατήσει για τόσα διαδοχικά παιχνίδια. Ακόμη και στο επαναληπτικό παιχνίδι του Κυπέλλου στην Λεωφόρο, η ομάδα γνώριζε τι ήθελε να κάνει, όμως η έλλειψη της καλής ψυχολογίας και τα εξασθενημένα αποθέματα ενέργειας είχαν συμβάλει, να μην ολοκληρωθεί το καλό ξεκίνημα του σε εκείνο το παιχνίδι.

Το δυνατό χαρτί του Παναθηναϊκού, το οποίο του έδωσε και κατά μεγάλο ποσοστό τη νίκη με τον Ολυμπιακό ήταν η πίεση. Από το άλλο στρατόπεδο, αυτό του ΠΑΟΚ, έχει αποδειχθεί πως η πίεση είναι ένα δύσκολα διαχειρίσιμο στοιχείο. Ο Γιοβάνοβιτς, αυτό το γνωρίζει με βεβαιότητα και είναι ένα δυνατό του χαρτί για να φτάσει στη νίκη και να φέρει τους τρεις βαθμούς πίσω στη Λεωφόρο.

Σε ότι αναφορά το κομμάτι της αρχικής ενδεκάδας δεν θα υπάρχουν πολλές αλλαγές, σε σχέση με αυτή που είδαμε στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής. Ο Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά της άμυνας ο Σάντσες, αριστερά ο Χουάνκαρ, ενώ δίδυμο στα στόπερ θα είναι ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός κέρδισε με το «σπαθί» του μια θέση στην αρχική ενδεκάδα και θα πάρει τη θέση του Σάρλια. Στο κέντρο, η τριάδα Κουρμπέλης-Πέρεθ-Τσέριν ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά στον τελευταίο αγώνα, οπότε είναι απίθανο να διαφοροποιηθεί. Στα της επιθετικής γραμμής Ο Σπόραρ θα βρίσκεται στην κορυφή, όμως οι παρτενέρ δεξιά και αριστερά του δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποιοι θα είναι. Το πιο πιθανό βάσει αυτών που μας έχει δώσει να δούμε ο Γιοβάνοβιτς είναι πως δεξιά θα βρίσκεται ο Παλάσιος, ενώ αριστερά θα ξεκινήσει ή ο Μπερνάρντ ή ο Μαντσίνι. Ο Μαντσίνι γνωρίζει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ, αλλά ως αλλαγή μπορεί να προσφέρει μεγάλη… ώθηση στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός στοχεύει μόνο στη νίκη και έχει τεράστιο κίνητρο. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο περνάνε οι αγωνιστικές και πλησιάζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος, οι σφυγμοί θα γίνονται όλο και περισσότεροι, «περπατώντας» παράλληλα με την αγωνία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0