Football Talk

ΑΕΚ: Μία εβδομάδα και τρία παιχνίδια που μπορεί να φέρουν τον τίτλο πιο κοντά στη Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ: Μία εβδομάδα και τρία παιχνίδια που μπορεί να φέρουν τον τίτλο πιο κοντά στη Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ΠΑΟΚ στη Φιλαδέλφεια και Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο σε μία τριάδα αγώνων «κόλαση» - Πώς προετοιμάζει ο Αλμέιδα ψυχολογικά την ομάδα του για τα σερί μεγάλα ντέρμπι

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Πάσχα τέλος και επιστροφή στη δράση. Έρχεται ένας «καυτός» αγωνιστικός μήνας για την ΑΕΚ και μία «κολασμένη» εβδομάδα με τρία ντέρμπι που μπορεί να κρίνουν πάρα πολλά σχετικά με το φετινό τίτλο. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, παίζοντας με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο Καραϊσκάκη, έπειτα, την Τετάρτη, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στη Φιλαδέλφεια και την άλλη Κυριακή πάει στη Λεωφόρο να παίξει με τον Παναθηναϊκό στο τεράστιο ντέρμπι τίτλου.

Την ίδια ώρα που η ΑΕΚ έχει τρία σερί ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός, πριν την υποδεχθεί στο γήπεδό του, πάει την Κυριακή στην Τούμπα να παίξει με τον ΠΑΟΚ και την Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό να αντιμετωπίσει το Βόλο.

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ κρατά την τύχη στα χέρια της. Είναι δεδομένο πως με τρεις σερί νίκες κι αυτή την εβδομάδα, θα φέρει τον τίτλο πολύ κοντά πλέον στη Φιλαδέλφεια. Επίσης, δεδομένο είναι πως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελεί την αφετηρία που μπορεί να δώσει ώθηση προς τον μεγάλο τίτλο.

Η ΑΕΚ έχει κάνει ήδη μία μεγάλη νίκη στα πλέι οφ. Τη μεγαλύτερη απ’ όλους ως τώρα: κέρδισε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Για να φτάσει στο πρωτάθλημα χρειάζεται όμως κι άλλες μεγάλες νίκες. Με στόχο να φύγει νικήτρια λοιπόν και με… οδηγό το 2018 όπου και είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και είχε στεφθεί μετά πρωταθλήτρια, θα μπει η ομάδα του Αλμέιδα αύριο βράδυ στο γήπεδο. Και τότε μάλιστα, όπως και τώρα, ο Ολυμπιακός έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για το πρωτάθλημα...

Το κλίμα στην ΑΕΚ είναι άριστο. Όλοι έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα του αγώνα, με τον Ματίας Αλμέιδα να προσπαθεί όλη την εβδομάδα να περάσει στους παίκτες του πως δεν πρέπει να τους ενδιαφέρει τίποτα απ’ όλο εκτός από τη δική του απόδοση. Ο προπονητής γενικά είναι της φιλοσοφίας πως ενέργεια πρέπει να σπαταλάς για να γίνεσαι καλύτερος και όχι να παρατηρείς τι κάνουν οι άλλοι. Σαφώς και οι ματιές θα είναι και στην Τούμπα, σαφώς και το ενδιαφέρον είναι και στα ματς του Παναθηναϊκού, όμως ο Αλμέιδα τονίζει συνεχώς στους παίκτες του πως αν εκείνοι παρουσιάζονται όπως πρέπει στα ματς, θα στρώσουν σωστά τον δρόμο που θα πρέπει να περπατήσουν για τον τίτλο.

Παράλληλα, οι οπαδοί της ΑΕΚ «ζουν» για το μεγάλο ντέρμπι στο Φάληρο, με την ORIGINAL να έχει ετοιμάζει μαζική κινητοποίηση δίνοντας το «παρών» το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο προκειμένου να τονώσει ψυχολογικά την ομάδας τους φεύγοντας για τον Πειραιά.

Γενικά ψυχολογικά η ΑΕΚ είναι σούπερ! Με ηρεμία, με πίστη και με μεγάλες προσδοκίες θα πάει την Κυριακή στο Καραϊσκάκη να παίξει με τον Ολυμπιακό. Αφού περάσει κι αυτή η κομβική αγωνιστική θα προχωρήσουμε όλοι στην επόμενη πίστα…

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0