Football Talk

Ο Παναθηναϊκός ξέρει τα λάθη που ΔΕΝ πρέπει να επαναλάβει κόντρα στον ΠΑΟΚ! (video)

Ο Παναθηναϊκός ξέρει τα λάθη που ΔΕΝ πρέπει να επαναλάβει κόντρα στον ΠΑΟΚ! (video)
Τέσσερις οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, με τους «πράσινους» να γνωρίζουν καλά τις «παγίδες» τις οποίες υπέπεσαν και δεν είναι διατεθειμένοι να το επαναλάβουν.

H δράση της Super League ξεκινάει ξανά και μέχρι το τέλος της διοργάνωσης πάμε… δίχως ανάσα, σε ένα «σπριντ» για όλες τις ομάδες. Στο προσκήνιο των Play Off αυτή την εβδομάδα φυσικά βρίσκονται οι πρώτοι της βαθμολογίας και τα παιχνίδια Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Η «ένωση» θα φιλοξενηθεί στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, ενώ το «τριφύλλι» στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ. Και τα δύο αυτά παιχνίδια είναι απρόβλεπτα, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει ένα ξεκάθαρο φαβορί. Αυτό από μόνο του ανεβάζει το ενδιαφέρον και όλοι οι φίλαθλοι θα έχουν σε… στενό μαρκάρισμα τα Κυριακάτικα παιχνίδια!

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει στην Τούμπα. Αλήθεια είναι πως στα τελευταία δέκα παιχνίδια (ανεξαρτήτου διοργάνωσης) οι «πράσινοι» μετράνε μόλις μια νίκη. Αυτή στον πρώτο αγώνα ανάμεσα τους, την φετινή σεζόν στις αρχές του Οκτώβρη. Τότε όπου οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με ένα πολύ μέτριο -προς κακό- πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο όλα άλλαξαν και με υπογραφή Αϊτόρ το «τριφύλλι» πήρε τους τρεις βαθμούς.

Αυτή είναι και η μοναδική νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μάλιστα, είναι η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στο «τριφύλλι» την φετινή σεζόν (7 γκολ σε κύπελλο και πρωτάθλημα), γεγονός που αποδεικνύει πως ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον τρόπο να… ξεκλειδώνει την καλύτερη άμυνα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τα λάθη απειρίας του Βαγγιανίδη

Μετά λοιπόν από εκείνη την νίκη στην Τούμπα στην αρχή της σεζόν, άλλαξαν πολλά μέχρι την επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων για το παιχνίδι του Κυπέλλου. Τον Ιανουάριο, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζοντας την ομάδα του Λουτσέσκου για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο τερέν, όμως δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με ένα σουτ του Τσέριν στο 21’ να καταλήγει στο δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα χάθηκε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ από μεριάς του πίεσε στο μεγαλύτερο διάστημα των πρώτων 45 λεπτών, όμως δεν είχε κάποια κλασική ευκαιρία. Ένα λάθος απειρίας από τον Γιώργο Βαγιανίδη λίγη ώρα μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, έδωσε το δικαίωμα στον Μπράντον Τόμας να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 71ο λεπτό ο αμυντικός του Παναθηναϊκού άφησε αμαρκάριστο, σε θέση βολής τον Τάισον και το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Σκορ που… έστησε τον Παναθηναϊκό στον τοίχο εν όψει της ρεβάνς στη Λεωφόρο.

Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του

Μερικές μέρες αργότερα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας οι Θεσσαλονικείς ήρθαν με τον αέρα της νίκης από την Τούμπα, με το γήπεδο να είναι κατάμεστο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, είχε τρεξίματα και φαινόταν να έχει… ξεπεράσει το σοκ του Κυπέλλου. Μερικά λεπτά πριν την ανάπαυλα μια καραμπόλα… αλά μπιλιάρδο, είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Μπρινιόλι από το στήθος του Ρούμπεν Πέρεθ. Από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός φάνηκε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και κατέρρευσε (σσ εικόνα που δεν είχε παρουσιαστεί ξανά στη σεζόν). Με την έναρξη του δεύτερου μισού το 2-0 έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και ο Ζίβκοβιτς πέτυχε ένα γκολ για «σεμινάριο». Το τελικό σκορ το διαμόρφωσε ο Κωνσταντέλιας κάνοντας το 3-0 στο 52’.

 Το τέλος του ταξιδιού στο Κύπελλο

Σε διάστημα σχεδόν μιας εβδομάδας, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ήρθαν και πάλι αντιμέτωποι, με τα πόδια των παικτών του Γιοβάνοβιτς να έχουν… βαρύνει, καθώς αυτές οι δύο διαδοχικές ήττες, κόστισαν πολύ ψυχολογικά στην ομάδα. Με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ο Παναθηναϊκός ήταν πιεστικός και ανασταλτικά απέφυγε τα εύκολα λάθη. Ο Τσέριν με ένα μακρινό σουτ και τη μπάλα να σκάει μπροστά στον Κοτάρσκι, κατάφερε να νικήσει τον Κροάτη και έβαλε τις βάσεις για να μπορέσει το «τριφύλλι» να μπει ξανά στο… όνειρο της πρόκρισης στο 17ο λεπτό. Στη συνέχεια όμως, δεν κατάφερε να γίνει όσο απειλητικός θα έπρεπε και το καμπανάκι χτύπησε από το 51ο λεπτό με το Νάρεϊ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Γερμανός ήταν εκτεθειμένος και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη. Όσο ο χρόνος κυλούσε, τα πράγματα γινόντουσαν πιο πιεστικά για τους γηπεδούχους, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει και να ευστοχεί σε πέναλτι, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο θέμα «πρόκριση» για τον Παναθηναϊκό.

 Τα λάθη και η διόρθωση της ομάδας

Τα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε από αυτές τις τρεις αναμετρήσεις ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα στο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει η ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Αρχικά, είναι ευανάγνωστο πως τα δύο από τα τρία παιχνίδια χάθηκαν από έλλειψη συγκέντρωσης και λάθη απειρίας. Στο ερχόμενο παιχνίδι ο -άπειρος- Βαγιαννίδης δεν θα έχει θέση στην αρχική ενδεκάδα, άρα το θέμα της απειρίας δεν θα υπάρχει. Στο κομμάτι της συγκέντρωσης τώρα… Την περίοδο που παίχτηκαν εκείνα τα τρία παιχνίδια, δεδομένα, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στην χειρότερη κατάσταση του μέσα στη χρονιά, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ στην καλύτερη και πιο φορμαρισμένη. Η εικόνα που έδειξε το «τριφύλλι» στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, μόνο έλλειψη συγκέντρωσης δεν παρουσίασε. Στο επιθετικό κομμάτι, θα πρέπει να διατηρήσει την εκρηκτική και παθιασμένη εκκίνηση στην αναμέτρηση και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.

Έτσι, αν καταφέρει και τα κάνει όλα τέλεια, θα κρατάει την τύχη στα χέρια του και θα μεταφέρει την πίεση στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την ΑΕΚ. Προφανώς, ο Παναθηναϊκός έχει τεράστιο κίνητρο για αυτή τη νίκη, με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στον ΠΑΟΚ αυτό το κίνητρο δεν υπάρχει, αλλά οι ομάδες του Λουτσέσκου δεν είναι από αυτές που τα παρατάνε και αφήνουν τον αντίπαλο στην ησυχία του. Μην ξεχνάμε πως είναι ομάδα φιναλίστ στο Κύπελλο και μέχρι τότε θα ψάξει τρόπους να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0