Football Talk

Το ακραίο σενάριο στη Serie A, όπου ο 4ος μένει εκτός Champions League!

Το ακραίο σενάριο στη Serie A, όπου ο 4ος μένει εκτός Champions League!

Ακραίο και όμως… εφικτό. Πέντε ιταλικές ομάδες συνεχίζουν στην Ευρώπη και αν κατακτήσουν τις δύο κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις που υπάρχουν, είναι πιθανό να «οδηγήσουν» τον 4ο της Serie A να αγωνίζεται του χρόνου στο… Europa League!

Μίλαν και Ίντερ είχαν ήδη «κλειδώσει» την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, με τις Γιουβέντους και Ρόμα να τις ακολουθούν σε αυτά του Europa League και την Φιορεντίνα στου Europa Conference League. Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ένα τρομερό υποθετικό σενάριο, αφού είναι δυνατόν όποιος τερματίσει 4ος στο πρωτάθλημα, να μην κάνει ταξίδι στα… αστέρια την επόμενη σεζόν!

Για να ισχύσει αυτό, πρέπει είτε η Ίντερ είτε η Μίλαν, αλλά και η Ρόμα ή η Γιουβέντους να κατακτήσουν ευρωπαϊκό τίτλο φέτος, ενώ την ίδια στιγμή, όποιες το καταφέρουν, να μείνουν εκτός 4άδας στη Serie A. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πρώτοι τρεις της βαθμολογίας και οι δύο κάτοχοι των τροπαίων αυτών, θα εξασφαλίσουν «εισιτήριο» για το Champions League και ο 4ος θα καταλήξει στη 2η τη τάξει διοργάνωση.

Αυτό συμβαίνει, καθώς καμία χώρα δεν μπορεί να έχει περισσότερες από πέντε ομάδες στη διοργάνωση και προτεραιότητα δίνεται στον νικητή αυτής, για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αλλά και σε αυτόν του Europa League, έναντι του 4ου της βαθμολογίας.

Η Νάπολι έχει σχεδόν και μαθηματικά «στεφθεί» πρωταθλήτρια και χρειάζεται μία νίκη για να αγωνιστεί και του χρόνου στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, όμως, όλα είναι ανοικτά, με την Λάτσιο να έχει ένα σημαντικό προβάδισμα, τη στιγμή που η Γιουβέντους ανέβηκε στη 3η θέση, αφού της επιστράφηκαν οι 15 βαθμοί. Παράλληλα, Μίλαν και Ίντερ είναι προσωρινά εκτός 4άδας.

Συνεπώς, κάθε ομάδα χρειάζεται να τερματίσει στη 3άδα της Serie A για να έχει μία εξασφαλισμένη θέση του χρόνου στο Champions League. Ταυτόχρονα, εάν αυτό πραγματοποιηθεί, σημαίνει ότι θα έχουμε ιταλικό… εμφύλιο στον τελικό του UEFA Super Cup, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»!

Αναλυτικά τα ζευγάρια στους «4» του Champions League:

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

Μίλαν – Ίντερ

Τα ζευγάρια στους «4» του Europa League:

Γιουβέντους – Σεβίλλη

Ρόμα – Μπάγερ Λεβερκούζεν

Και αυτά στους «4» του Europa Conference League:

Φιορεντίνα – Βασιλεία

Γουέστ Χαμ - Άλκμααρ

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0