Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα: Η νίκη άργησε... 4 μήνες (video)

ΠΑΣ Γιάννινα: Η νίκη άργησε... 4 μήνες (video)

Επί 12 συνεχόμενα ματς, ο ΠΑΣ Γιάννινα χάνει συνεχώς νίκες μέσα από τα χέρια του. Η ομάδα του Αθανάσιου Στάικου βρίσκεται σε ένα… ντεζαβού της χρονιάς 2011/12, στην οποία η νίκη άργησε 11 παιχνίδια.   

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την ισοπαλία στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο (8/4,1-1) συνεχίζει ένα κακό σερί, καθώς στα τελευταία 12 παιχνίδια του στη Stoiximan Superleague, δεν έχει καταφέρει να σημειώσει ούτε μια νίκη.

Εκτός αυτού, φαίνεται πως οι Ηπειρώτες δυσκολεύονται ιδιαίτερα και στο κομμάτι της δημιουργίας, με το σύνολο του Αθανάσιου Στάικου να μην έχει σκοράρει περισσότερες από μία φορές εδώ και 12 ολόκληρες αγωνιστικές!

Ο ΠΑΣ, ξεκίνησε την φετινή χρονιά χωρίς υψηλές προσδοκίες. Έχοντας 24 βαθμούς, βρίσκεται 11ος στον βαθμολογικό πίνακα του φετινού πρωταθλήματος της Superleague και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να… σωθεί από την απειλή του υποβιβασμού. Οι τελευταίοι αγώνες του συλλόγου, τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στα play out, επιβεβαιώνουν πως η ομάδα βρίσκεται σε πολύ «κακό φεγγάρι» και το καλό πρόσωπο του ΠΑΣ από το 2021/22 είναι πλέον παρελθόν.  

Σε σχέση με την πολύ καλύτερη περσινή χρονιά, στο τέλος της οποίας είχε τερματίσει στην 6η θέση, ο φετινός ΠΑΣ επαναλαμβάνει ένα κακό σερί που ξυπνάει μνήμες από τη μακρινή σεζόν του 2011/12.

Με τον Άγγελο Αναστασιάδη στη άκρη του πάγκου τους, οι Ηπειρώτες επέστρεψαν στην πρώτη κατηγορία μετά από την καταστροφική χρονιά. Στις 5 Οκτωβρίου ο ΠΑΣ  στους Ζωσιμάδες επικράτησε μεν απέναντι στην Κέρκυρα (2-1) αλλά έκτοτε ξεκίνησε μία σειρά από συνεχείς ήττες και ισοπαλίες. Τα Γιάννενα βρέθηκαν να ψάχνουν απεγνωσμένα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, μια νίκη επί 11 συνεχόμενες αγωνιστικές!

Για μία μακρά αγωνιστική περίοδο, που άγγιζε τους τέσσερις μήνες, η ομάδα του Αναστασιάδη έδειχνε πως δεν είχε συνέλθει από το σοκ του υποβιβασμού και δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στους αντιπάλους της. Ωστόσο, από τις 29 Ιανουαρίου του 2012, μετά από νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό (1-0), ο σύλλογος άρχισε σταδιακά να ανακάμπτει μέχρι που έκανε το… θαύμα τερματίζοντας στην όγδοη θέση της κατάταξης. Οι Ιμπραήμ Μπακαγιόκο και  Λεάντρο Μπεσέρα, έχοντας από επτά γκολ έκαστος, ήταν οι πολυτιμότεροι παίκτες μίας πολύ δύσκολης χρονιάς για τον ΠΑΣ Γιάννινα.  


Σε αντίθεση με τότε, φέτος τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα αγωνιστικά. Στο τελευταίο του παιχνίδι, ο ΠΑΣ απέδειξε πως μπορεί να αντέξει στην πίεση, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να τον «σώσει» από το ενδεχόμενο του υποβιβασμού. Προφανώς, η ομάδα βλέπει τον ερχόμενο ματς ως μία ευκαιρία για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα το Σάββατο (22/4) στο Αγρίνιο. Τα πράγματα, όμως εξακολουθούν να είναι πολύ οριακά. Ενώ απέχει μόλις δύο βαθμούς από τον πυθμένα της βαθμολογίας, το σύνολο του Στάικου, ως λογικό και επόμενο, αρχίζει να φοβάται πως η ιστορία του 2019/20 μπορεί και να επαναληφθεί.

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0