Football Talk

Ρόμα - Φέγενορντ 4-1: Ο Ντιμπάλα τους «έκλεψε» την πρόκριση και στην παράταση έγινε… πάρτι! (video)

Ρόμα - Φέγενορντ 4-1: Ο Ντιμπάλα τους «έκλεψε» την πρόκριση και στην παράταση έγινε… πάρτι! (video)

Η Ρώμα δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και δικαιώθηκε. Κατάφερε να στείλει το ματς απέναντι στην Φέγενορντ  στην παράταση και εν τέλει πήρε την σπουδαία πρόκριση με 4-1 (4-2 το συνολικό σκορ) για τα ημιτελικά του Europa League. Οι Ολλανδοί δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε μία άτυπη εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό.

Η Ρώμα ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού απέναντι στην Φέγενορντ και με την βοήθεια του λαού της μέσα στο κατάμεστο «Ολίμπικο» πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League. Οι Ολλανδοί έφτασαν δευτερόλεπτα μακριά από την πρόκριση αλλά ο Ντιμπάλα έστειλε το ματς στην παράταση και μετά τα πράγματα πήραν τον «δρόμο» τους.

Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι οι Ολλανδοί και στο 14ο λεπτό είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο Σιμάνσκι εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά βρήκε τον Πατρίσιο σε ετοιμότητα.

Η απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε μετά την όμορφη ατομική ενέργεια του Ελ Σαράουι. Ο Ιταλός στο 32ο λεπτό μετά από περίτεχνες ενέργειες ξεμαρκαρίστηκε αλλά το σουτ που έκανε πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δοκάρι για την Ρόμα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ζαλέφσκι με υπέροχη σέντρα βρήκε τον Πελεγκρίνι μόνο του μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά ο αρχηγός έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Η Ρόμα βρίσκει το γκολ που έψαχνε από την αρχή του αγώνα. Ο Σπινατζόλα στο 60ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την «αναμπουμπούλα» που δημιουργήθηκε στην περιοχή των Ολλανδών και έκανε το 1-0 με αρκετή δόση τύχης.

Η Φέγενορντ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 80ο λεπτό. Ο Ίγκορ με εξαιρετική κεφαλιά μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Πατρίσιο και έκανε το 1-1 δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Οι Ρωμαίοι δεν τα παράτησαν και πίεσαν για να βρουν το γκολ που θα στείλει το παιχνίδι στην παράταση και τα κατάφεραν. Ο Ντιμπάλα με τρομερή ενέργεια μέσα στην περιοχή γύρισε πρόσωπο με τον Μπίζλου και τον «εκτέλεσε» για το 2-1 της αναμέτρησης δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου.

Μετά από εξαιρετική ομαδική συνεργασία των παικτών του Μουρίνιο, ο Έιμπραχαμ πάσαρε στον αμαρκάριστο Ελ Σαραουί και ο Ιταλός έκανε από κοντά το 3-1 στο 101’.

Ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε στο 109’ όταν και ο Πελεγκρίνι πήρε το «ριμπάουντ» μέσα στην περιοχή μετά την ασταθή απόκρουση του αντίπαλου κίπερ και έκανε με άνεση το 4-1.

Η Φέγενορντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Χιμένες στο 120+1’.

 

Οι συνθέσεις των Δύο ομάδων:

Ρόμα (Ζ. Μουρίνιο): Πατρίσιο, Σπινατζόλα, Μαντσίνι, Γιορέντε (72' Ιμπάνιες), Σμόλινγκ (78' Τσέλικ), Ζαλέφσκι (73' Ντιμπάλα), Πελεγκρίνι, Βαϊνάλντουμ (21’ Ελ Σαράουι), Μάτιτς, Κριστάντε, Μπελότι (72' Έιμπραχαμ)

Φέγενορντ (Α. Σλοτ): Μπίζλου, Χάρτμαν (106' Λόπες), Τράουνερ, Χάνκο, Χεερτούιντα, Κόκτσου, Γουίφερ, Σιμάνσκι (91' Πέντερσον), Ιντρίσι (64’ Ίγκορ), Χιμένες, Τζάχανμπακς (74' Ντανίλο)

 
Άγγελος Κρεμαστός


www.bnsports.gr   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0