Football Talk

Europa Conference League: «Ραντεβού» Γούεστ Χαμ με... Παυλίδη στα ημιτελικά, με ανατροπή η Βασιλεία! (video)

Europa Conference League: «Ραντεβού» Γούεστ Χαμ με... Παυλίδη στα ημιτελικά, με ανατροπή η Βασιλεία! (video)

«Καθαρή» πρόκριση της Γουέστ Χαμ στα ημιτελικά του Europa Conference League με το επιβλητικό 4-1 κόντρα στη Γάνδη. Στην παράταση κρίθηκε η πρόκριση για τη Βασιλεία που με το 1-2 εκτός έδρας απέναντι στη Νις πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γουέστ Χαμ – Γάνδη 4-1

penie.jpg

Στη ρεβάνς της φάσης των «8» του Europa Conference League στο Λονδίνο ανάμεσα στη Γουέστ Χαμ και τη Γάνδη, η Βέλγικη ομάδα άνοιξε το σκορ όμως τα «σφυριά» την πλήγωσαν κάνοντας την ανατροπή και οδεύοντας προς την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν να ελέγχουν το ματς, όμως η Γάνδη κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκόρ με τον Ούγκο Κάιπερς να βάζει το γκολ στο 26ο λεπτό του αγώνα γράφοντας το 0-1. Ο Ματίζ Σαμουάζ ήταν αυτός που μοίρασε την ασίστ στον Βέλγο επιθετικό που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του μπροστά σε άδεια εστία.

Στο 37ο λεπτό ο Μιχαήλ Αντόνιο βρήκε γρήγορα την απάντηση για τους Άγγλους με κοντινή κεφαλιά μέσα από την περιοχή φέρνοντας σε ισορροπία το ματς (1-1).

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε όταν οι δύο ομάδες βγήκαν από τα αποδυτήρια για να συνεχίσουν στο δεύτερο μέρος. Στο 55’ ο διαιτητής υπέδειξε τη λευκή βούλα με τον Λόυκας Πακετά να ευστοχεί «πληγώνοντας» τον Ντέιβι Ρουφ για το 2-1 δίνοντας το προβάδισμα στη Γουέστ Χαμ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντέκλαν Ράις με τρομερό σλάλομ κουβάλησε τη μπάλα από το κέντρο και την έστειλε στο βάθος της εστίας για το 3-1.

Ο Μιχαήλ Αντόνιο ήταν αυτός που ισορρόπησε το ματς στο 37’ και το «καθάρισε» στο 63ο  λεπτό με εκπληκτικό σουτ γράφοντας το 4-1.

Λίγο έλειψε να γίνει το 5-1 από τον Τζάροντ Μπόουεν στο 71’, όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ στο «χτίσιμο» της επίθεσης.

Νις – Βασιλεία 1-1 (κανονική διάρκεια)

nice_1.jpg

Η Νις φιλοξένησε την Βασιλεία στην Αλιάνζ Ριβιέρα για τη ρεβάνς της φάσης των «8» του Europa Confernce League.

Πολύ γρήγορα στο ματς, στο 9ο λεπτό, ο Χισάμ Μπουνταουί βρήκε δίχτυα  στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Μάρβιν Χιτζ. Το γκολ ακυρώθηκε όμως για όφσαιντ.

Ένα μόλις λεπτό μετά το ακυρωθέν της γκολ, η Νις πήρε το προβάδισμα στο ματς κόντρα στη Βασιλεία με γκολ του Γκαετάν Λαμπόρντ στο 10ο λεπτό του αγώνα. Η υπέροχη ασίστ του Άαρον Ράμσει οδήγησε τη μπάλα στα πόδια του Λαμπόρντ, ο οποίος με την σειρά του έκανε το 1-0 «πυροβολώντας» στην δεξιά γωνία του τερματοφύλακα.

Οι γηπεδούχοι φάνηκε να ελέγχουν το ματς στο πρώτο ημίχρονο έχοντας μάλιστα και ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 23’ ξανά με τον Λαμπόρντ.

Η Βασιλεία προσπάθησε να ασκήσει πίεση δείχνοντας αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, η Νις όμως ήταν γεμάτη ενέργεια παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο και έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού με την φοβερή εμφάνιση του Τερέμ Μόφι.

Στο 81ο λεπτό οι Ελβετοί ζήτησαν πέναλτι μετά από ανατροπή στη μικρή περιοχή αλλά ο διαιτητής είπε όχι.

O Ζαν-Κεβίν Ογκουστίν στο 85’ μετά από χαμένη ευκαιρία της Νις, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ενώ βρήκε πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Σμέιχελ για την ισοφάριση που έστειλε το ματς στην παράταση.



Της... ανατροπής έγινε και στη Γαλλία, με τη Βασιλεία  να παίρνει πολύ σημαντικό προβάδισμα στο 8ο λεπτό της παράτασης (98') με φοβερή ενέργεια του Ντάριαν Μέιλς που «έστρωσε» την κεφαλιά στον Κασίμ Νούχου που έκανε το 1-2.

Η κούραση των παικτών και των δύο ομάδων ήταν ευδιάκριτη μετά από 105 λεπτά παιχνιδιού, η Νις όμως δεν το έβαλε κάτω δημιουργώντας ευκαιρία στο 108' με τον Μπραχίμι. Τελικά η Βασιλεία πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά με το 1-2 στην παράταση.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0