Football Talk

Europa League: Η Γιουβέντους στα ημιτελικά μετά κόπων και... βασάνων, με «τεσσάρα» η Λεβερκούζεν! (video)

Europa League: Η Γιουβέντους στα ημιτελικά μετά κόπων και... βασάνων, με «τεσσάρα» η Λεβερκούζεν! (video)

Γιουβέντους και Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι και επίσημα οι… κάτοχοι των εισιτηρίων για τους «4» του Europa League. Η Σεν Ζιλουάζ δεν μπόρεσε να σταθεί όρθια απέναντι στις «ασπιρίνες», ενώ η «Γηραιά Κυρία» παρά την ισοπαλία στη Λισαβόνα, κατάφερε τελικά να προκριθεί. 


Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Μπάγερ Λεβερκούζεν
 


Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ υποδέχθηκε την Μπάγερ Λεβερκούζεν στις Βρυξέλλες (20/4, 1-4) αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα απέναντι στους Γερμανούς, χάνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.


Μόλις δύο λεπτά μετά τη σέντρα, ο Ντιαμπί έκανε το 1-0 για τις «ασπιρίνες» με ένα αριστοτεχνικό γκολ καταφέρνοντας να… ξεγελάσει τους αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας. Το 0-2 υπέρ της Λεβερκούζεν έγινε στο 38ο λεπτό, με τον Μίτσελ Μπάκερ να κάνει ένα τρομερό σουτ κερδίζοντας κατά κράτος τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

 Η Μπάγερ πλέον, έχοντας μεγάλο αβαντάζ  μετά το 2-0 στην Γερμανία, βρίσκεται ένα βήμα πριν την πρόκριση. Στο 60ο λεπτό, ο Φρίμπονγκ ήταν αυτός ο οποίος… καθάρισε και επίσημα το ματς για τις «ασπιρίνες». Ύστερα από λάθος του Άντονι Μόρις, οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν πλέον με συνολικό σκορ 2-4, έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Europa League.

Στο 65’, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-3 με τον Κάσπερ Τέρχο να «πυροβολεί» προς την αντίπαλη εστία, δείχνοντας πως η Ουνιόν είναι ακόμα ζωντανή.   

Η Σεν Ζιλουάζ δεν είχε καταθέσει τα όπλα και εξακολουθούσε να πιέζει ακόμα περισσότερο μετά το γκολ, κυνηγώντας μιά τεράστια ανατροπή. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ ανώτεροι από τους Γερμανούς, οι οποίοι είχαν σταματήσει για πολλή ώρα να δημιουργούν ευκαιρίες.   

Ο Άνταμ Χλόζερ όμως, στο 79’ «σφράγισε» τη νίκη και με το συνολικό σκορ να διαμορφώνεται σε 2-5, η Λεβερκούζεν ήταν αυτή που πανηγύρισε την πολυπόθητη πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League. 
  



Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Γιουβέντους

Σπόρτινγκ και Γιουβέντους αναμετρήθηκαν στη Λισαβόνα (20/4, 1-1) στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των προημιτελικών του Europa League. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες αλλά χάρη στην προηγούμενη νίκη της Γιουβέντους (1-0), οι «μπιανκονέρι» εξασφάλισαν μια θέση στους «4» του Europa League.  


Ο Αντριέν Ραμπιό ήταν αυτός ο οποίος σκόραρε πρώτος στη Λισαβόνα. Κυνηγώντας μια χαμένη μπαλιά, ο Γάλλος επιθετικός των «μπιανκονέρι» στο 9’ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα εξαπολύοντας ένα σουτ στην αριστερή γωνία της εστίας.



Η... απάντηση από τους Πορτογάλους ήρθε στο 20’ με τον Έντουαρτς να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ, απέναντι στο οποίο ο Σέζνι δεν είχε καμία ελπίδα.

Στο δεύτερο 45λεπτο, υπήρξε υπόνοια για χέρι μέσα στην περιοχή της Γιουβέντους. Ο διαιτητής αρχικά έδωσε συνέχεια στο ματς και ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες, έλεγξε την αμφισβητούμενη φάση στο VAR αλλά δεν καταλόγισε πέναλτι.  

Η Σπόρτινγκ, έχοντας την πίεση του χρόνου, σπαταλούσε αξιόλογες ευκαιρίες και παρά το ότι έψαχνε συνεχώς το γκολ, δεν μπόρεσε να ανατρέψει τα δεδομένα του αγώνα και τελικά έχασε μέσα από τα χέρια της την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.


Δείτε εδώ τα ζευγάρια των ημιτελικών του Europa League

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0