Football Talk

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0: Και στο τέλος κερδίζουν οι Ανδαλουσιάνοι! (video)

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0: Και στο τέλος κερδίζουν οι Ανδαλουσιάνοι! (video)
Είναι η διοργάνωσή της και το αποδεικνύει σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται. Η Σεβίλλη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα «δώρα» των παικτών του Έρικ Τεν Χαγκ (3-0, 5-2 τ συνολικό σκορ) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του UEFA Europa League. Κατώτεροι των περιστάσεων εμφανίστηκαν στην Ανδαλουσία οι «κόκκινοι διάβολοι».
Ήταν το μεγάλο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του UEFA Europa League και το ισόπαλο 2-2 του πρώτο αγώνα στο Μάντσεστερ, είχε δημιουργήσει φιλοδοξίες για ένα σπουδαίο ντέρμπι στη ρεβάνς. Παρόλα αυτά τα πράγματα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά και για αυτό ευθύνονται οι... παθογένειες των «κόκκινων διαβόλων» που ξύπνησαν όλες μαζί σε ένα βράδυ. Οι Βρετανοί πραγματοποίησαν την χειρότερη εμφάνισή τους επί εποχής του Ολλανδού στον πάγκο τους, στο πιο κρίσιμο ίσως για εκείνους ματς της σεζόν και συνέχισαν την αρνητική παράδοση που έχουν απέναναντι στους Σεβιγιάνους. 

Οι Ανδαλουσιάνοι αντίθετα με τον γνωστό τους, ευρωπαϊκό αέρα «σκόρπισαν» με 3-0 τη Γιουνάιτεντ (θα μπορούσαν να είχαν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ) και βρίσκονται πλέον ένα βήμα από τον 5ο τελικό τους στο θεσμό από αρχής καταβολής του νέου φορμάτ (5-2 το συνολικό σκορ). Νιώθουν άνετα οι Σεβιγιάνοι στο Europa League και το αποδεικνύουν συνεχώς. 

Από την αρχή του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήραν τα ηνία και μόλις το 8' λεπτό μπήκαν και σε θέση οδηγού. Οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν το νεό παιδικό λάθος του Μακγκουάιρ, τον οποίο «παγίδευσαν» τρεις αντίπαλοι και ο Εν Νεσίρι μετουσίωσε σε γκολ το κλέψιμο του Λαμέλα

Οι παίκτες του Μπεντιλιμπάρ έμοιαζαν περισσότεροι στο χορτάρι, πιέζοντας τους απαθείς αντιπάλους τους. Έπεφταν στη μπάλα με αυταπάρνηση και δημιουργούσαν... πανικό στα αντίπαλα καρέ σε κάθε στημένη φάση. Καθόλη τη διάρκεια των πρώτων 45 λεπτών ήταν σαφώς ανώτεροι των «κόκκινων διαβόλων» και στο 42' ο Οκάμπος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ένα γκολ το όποιο βέβαια δεν μέτρησε, καθώς ήταν εκτεθειμένος για χιλιοστά.

Και ότι δεν κατάφεραν στη... δύση του πρώτου ημιχρόνου, το κατάφεραν οι Σεβιγιάνοι στην «ανατολή» του δεύτερου. Στο 47', ο Λουί Μπαντέ με το κεφάλι, αφού μεσολάβησε ο ώμος, ξεγέλασε τον Ντε Χέα και με τη βοήθεια της οριζόντιας δοκού διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Η πολυαναμενόμενη αντίδραση της Γιουνάιτεντ δεν ήρθε ποτέ, με τους Ισπανούς να είναι εκείνοι που έφταναν με καλύτερες προϋποθέσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 52' έχασαν μία ευκαιρία από αυτές που λένε πως δεν... χάνονται μετά από «τρικυμία» στην αγγλική άμυνα.

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν, χωρίς να απειλούν, περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους ωστόσο στο 81', το... γλυκό ήρθε και έδεσε. Ο Ντε Χέα χωρίς να πιέζεται, έκανε μία απίθανη γκάφα, προσφέροντας ουσιαστικά στον Εν Νεσίρι το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο ομαδικό. Ένα γκολ που έβαλε «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες των απογοητευτικών «κόκκινων διαβόλων».

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0