Football Talk

Άλκμααρ - Άντερλεχτ 2-0 (πεν.4-1): Το σόου του Παυλίδη και η «ρώσικη ρουλέτα» την έστειλαν στα ημιτελικά! (video)

Άλκμααρ -  Άντερλεχτ 2-0 (πεν.4-1): Το σόου του Παυλίδη και η «ρώσικη ρουλέτα» την έστειλαν στα ημιτελικά! (video)

Η Αλκμάαρ πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση στους «4» του Europa Conference League με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Παυλίδη.

Η Αλκμάαρ με βασικούς τους Παυλίδη και Χατζηδιάκο, υποδέχθηκε την Άντερλεχτ (20/4) για τον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στο πλαίσιο των προημιτελικών του Europa Conference League. Η διαδικασία της πρόκρισης έφτασε στα πέναλτι, με τον τερματοφύλακα των Ολλανδών να πραγματοποιεί δύο σωτήριες επεμβάσεις χαρίζοντας στην ομάδα του το εισιτήριο για τα ημιτελικά.     

Ο Βαγγέλης Παυλίδης ήταν αυτός που «άνοιξε» το σκορ για την Αλκμάαρ, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα στο 5ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης. Μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά (14’) ο Έλληνας επιθετικός διπλασίασε τα τέρματά του για το 2-0,  φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα με το συνολικό 2-2.


 Η «μάχη» της διεκδίκησης του εισιτηρίου για τους «4» είχε ξεκινήσει από την αρχή, με τη Άντερλεχτ να χάνει πολύ γρήγορα το προβάδισμα που είχε εξασφαλίσει στο Βέλγιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερο ρυθμό, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν εκμεταλλευόταν σωστά τις ευκαιρίες της. Στο 83’ ένα δοκάρι για την Άλκμααρ από τον Κέρκεζ αφύπνισε την άμυνα των Ισπανών. Λίγα λεπτά αργότερα (87’) ο Όντγκααρντ έχασε ακόμα μια ευκαιρία για το 3-3 των Ολλανδών, οι οποίοι δεν σταματούσαν να πιέζουν.

Μετά τη συμπλήρωση των τεσσάρων λεπτών του έξτρα χρόνου, το ματς οδηγήθηκε σε παράταση με το ενδεχόμενο της πρόκρισης να είναι ακόμα ανοιχτό και για τις δύο ομάδες.

Στην παράταση, καμία από τις αντιπάλους δεν μπόρεσε να βρει το πολυπόθητο γκολ, αφού εκείνο που σημείωσε ο Όντγκααρντ (112’) ακυρώθηκε ως οφσάιντ, και πλέον ο νικητής της αναμέτρησης θα κρινόταν στα πέναλτι.   

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ της, Μάθιου Ράιαν, ο οποίος είπε «όχι» σε δύο σουτ των Βέλγων, η Άλκμααρ πήρε μια ιστορική πρόκριση στους «4» του Europa Conference League. 

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0