Football Talk

Από το Μέσι vs Ρονάλντο, στο σόου του Ντρογκμπά: Οι πέντε τελευταίοι... εμφύλιοι στους «4» του Champions League! (video)

Από το Μέσι vs Ρονάλντο, στο σόου του Ντρογκμπά: Οι πέντε τελευταίοι...  εμφύλιοι στους «4» του Champions League! (video)

Με αφορμή την «μάχη» του Μιλάνου για τα ημιτελικά του Champions League το BN Sports θυμάται τους τελευταίους «εμφύλιους» που ξέσπασαν ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό.

Μίλαν και Ίντερ αναμένεται να μας χαρίσουν δύο σπουδαίες αναμετρήσεις με έναν και μόνο νικητή. Αυτός που καταφέρει να περάσει αλώβητος από την «μάχη» του Μιλάνου θα έχει και την ευκαιρία να διεκδικήσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Ποιοι ήταν όμως οι τελευταίοι «εμφύλιοι» που είδαμε στην ημιτελική φάση του Champions League τα τελευταία χρόνια;



2016/2017 Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης συνολικό σκορ 4-2


Το μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτης έφυγε από τα σύνορα της Ισπανίας και το 2017 πήγε στα ημιτελικά της διοργάνωσης των «αστέρων». Όπως και το Ίντερ - Μίλαν που πρόκειται να δούμε σε μερικές μέρες, έτσι και το Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης δεν ήταν απλώς ένας «εμφύλιος» μεταξύ δύο ομάδων από την ίδια χώρα, αλλά μία μάχη δύο «συγκατοίκων» που βρίσκονται στην ίδια πόλη και μάλιστα την πρωτεύουσα.

Η «Βασίλισσα» στον πρώτο γύρο πήρε μία εύκολη νίκη με 3-0 με τον Ρονάλντο να κάνει «πράγματα και θαύματα». Ο Πορτογάλος με μία προσωπική παράσταση πέτυχε χατ-τρικ και «σκόρπισε» την Ατλέτικο στο «Μπερναμπέου».



Στην ρεβάνς η ομάδα του Σιμεόνε πίστεψε στο «θαύμα» καθώς στο 16ο λεπτό το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 με την ανατροπή να έχει φτάσει στα «μισά». Ο Μπενζεμά όμως πριν την λήξη του ημιχρόνου έδωσε την χαριστική «βολή» με την τρίπλα της ζωής του. Αφού «χόρεψε» τρεις αμυντικούς έφτιαξε το γκολ της Ρεάλ που την έστειλε στον τελικό, με το 2-1 να μένει μέχρ και την λήξη του παιχνιδιού.







2010/2011 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης συνολικό σκορ 3-1


«Ελ Κλάσικο» στα ημιτελικά του Champions League, Μουρίνιο εναντίον Γκουαρντιόλα στην εποχή που η κόντρα ανάμεσα σε Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι είχε ξεκινήσει να γιγαντώνεται. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από την σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση στο κόσμο;

Ο 24χρονος τότε Λιονέλ με δύο πανέμορφα δικά του γκολ άλωσε το «Μπερναμπέου» και έδωσε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του με το εκτός έδρας 2-0. Βέβαια είχε βάλει και το «χεράκι» του, ή μάλλον το ποδαράκι του ο Πέπε, ο οποίος αποβλήθηκε όταν το παιχνίδι ήταν ακόμα στο 0-0 μετά από ένα από τα γνωστά του «θανατηφόρα» μαρκαρίσματα.


Ο επαναληπτικός στην Βαρκελώνη έληξε όταν ο Πέδρο άνοιξε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο «κλειδώνοντας» οριστικά την πρόκριση για την ομάδα του. Ο Μαρσέλο το μόνο που κατάφερε ήταν απλός να ισοφαρίσει σε 1-1 βάζοντας το γκολ της «τιμής» για την «Βασίλισσα».





2008/2009 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ συνολικό σκορ 4-1



Στην τελευταία τους μεγάλη Ευρωπαϊκή πορεία οι «κανονιέρηδες» ένα βήμα πριν τον τελικό του Champions League ήρθαν αντιμέτωποι με το ανυπέρβλητο όπως αποδείχθηκε «εμπόδιο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στον πρώτο γύρο οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν την νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» με 1-0. «Φτωχό» σκορ σε σχέση με τις πολυάριθμες ευκαιρίες που σπατάλησαν κατά την διάρκεια του 90λεπτου οι ποδοσφαιριστές του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Στον επαναληπτικό του Λονδίνου η Μάντσεστερ με μπροστάρη τον «δαιμονισμένο» και δις σκόρερ του αγώνα Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε ένα σπουδαίο διπλό με 3-1 «γκρεμίζοντας» τα όνειρα της Άρσεναλ για μία Ευρωπαϊκή κούπα.



Όλα είχαν τελειώσει από το 11ο λεπτό με τον Πορτογάλο να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το «σπίτι» του κάνοντας ταυτόχρονα το 2-0 πολύ γρήγορα στην αναμέτρηση.





2007/2008 Τσέλσι – Λίβερπουλ συνολικό σκορ 4-3
 

Ένας επιπλέον Αγγλικός «εμφύλιος» με τις δύο ομάδες να χαρίζουν απλόχερα μεγάλες συγκινήσεις τόσο στους οπαδούς τους όσο και στους ουδέτερους φιλάθλους.

Ο πρώτος ημιτελικός έλαβε δράση στο «Άνφιλντ» με την Λίβερπουλ να είναι καταιγιστική αλλά να μην καταφέρνει να πάρει ούτε την νίκη, καθώς το απίθανο αυτογκόλ του Ρίισε στην τελευταία φάση του αγώνα ισοφάρισε σε 1-1 δίνοντας το πολύ σημαντικό εκτός έδρας γκολ στους «μπλε». Τα πάντα θα κρινόντουσαν στο Λονδίνο.



Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι ήταν κυρίαρχη και εξαργύρωσε την ανωτερότητα της αυτή με τον Ντρογκμπά να ανοίγει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Η Λίβερπουλ κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με τον Φερνάντο Τόρες και το παιχνίδι εν τέλει οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Λάμπαρντ από το σημείο του πέναλτι έδωσε ξανά θέση οδηγού στην ομάδα του. Το γκολ αυτό δύσκολα θα το ξεχάσει ο αρχηγός της Τσέλσι καθώς εκτός από την κρισιμότητα του ο Φρανκ είχε χάσει την μητέρα του μερικές μέρες πριν την αναμέτρηση και δακρυσμένος στην αγκαλιά των συμπαικτών του της το αφιέρωσε.


Στην συνέχεια ο Ντρογκμπά πρόσθεσε άλλο ένα γκολ, με τον Μπάμπελ απλός να μειώνει σε 3-2 και την Τσέλσι να πηγαίνει στον πρώτο τελικό Champions League της ιστορίας της.






2006/2007 Τσέλσι – Λίβερπουλ με συνολικό σκορ 1-1 (4-1 πέναλτι)

  

Το πρώτο ραντεβού που έδωσαν οι δύο ομάδες για τα ημιτελικά του Champions League ήταν το 2007. Η Τσέλσι με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της πήρε την νίκη με 1-0 στον πρώτο αγώνα μέσα στο Λονδίνο. Με «χρυσό» σκόρερ τον Κόουλ.

Η ρεβάνς στο «Άνφιλντ» είχε πολύ ένταση και δυνατές μονομαχίες με την Λίβερπουλ να καταφέρνει να βρει το πολυπόθητο γκολ μετά από εξαιρετικά εκτελεσμένη κομπίνα σε φάουλ με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Άγκερ. Ο Δανός με υποδειγματικό τελείωμα έκανε το 1-0 δίνοντας σκορ παράτασης στο παιχνίδι.


Στο έξτρα 30λεπτο καμία από της δύο ομάδες δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα και ο αγώνας κατέληξε στην αγχώδη διαδικασία των πέναλτι. Το πρώτο από τα προαναφερθέντα παιχνίδια που κρίθηκε με αυτόν τον τρόπο.

Αδιαμφισβήτητος ήρωας για την Λίβερπουλ ο Ρέινα όπου με δύο αποκρούσεις έστειλε την ομάδα του στο μεγάλο τελικό της Αθήνας.




Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0