Football Talk

Ολυμπιακός: Κόντρα στην ΑΕΚ «παίζεται» όλη η χρονιά, Σισέ και Βαλμπουενά για την 11άδα

Ολυμπιακός: Κόντρα στην ΑΕΚ «παίζεται» όλη η χρονιά, Σισέ και Βαλμπουενά για την 11άδα

Σαν τελικό αντιμετωπίζουν στον Ολυμπιακό το κυριακάτικο ματς με την ΑΕΚ στο Φάληρο το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της ομάδας στο φινάλε της σεζόν. Προβάδισμα Σισέ και Βαλμπουενά για την ενδεκάδα. Όλοι, εκτός του Κανός, διαθέσιμοι.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές την φετινή σεζόν για “τελικούς” που καλείται να παίξει ο Ολυμπιακός ωστόσο σε καμία περίπτωση ένα ματς δεν ήταν τόσο κρίσιμο όσο αυτό που έχουν μπροστά τους οι “ερυθρόλευκοι”. Έξι στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και η ομάδα του Ανιγκό βρίσκεται στο -6 από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και όπως καταλαβαίνει κανείς σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, αφήνει τον Ολυμπιακό οριστικά εκτός κούρσας για τον τίτλο. Αν δε περάσουν και νικηφόρα οι “πράσινοι” από την Τούμπα, τότε όχι απλά μένει εκτός διεκδίκησης και της δεύτερης θέσης, αλλά θα μπει στην κουβέντα και το τρίτος ή τέταρτος.

Αντίθετα σε περίπτωση νίκης οι Πειραιώτες θα μείνουν ζωντανοί και ικανοί για όλα στα πέντε τελευταία ματς της σεζόν. Φυσικά όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουν πολύ καλά στον Ρέντη και αναγνωρίζουν πως την Κυριακή παίζεται ουσιαστικά η χρονιά, ενώ ανάλογο είναι το κλίμα και στους οπαδούς της ομάδας που έχουν εξαφανίσει ήδη περισσότερα από 23.000 εισιτήρια και αναμένεται να γεμίσουν το γήπεδο. 

Η προετοιμασία της ομάδας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή καθώς μια ίωση ταλαιπώρησε αρκετούς παίκτες, ωστόσο δεν υπάρχει πιθανότητα να απουσιάσει κανείς από το μεγάλο ραντεβού. Κανείς εκτός του Κανός που παραμένει τραυματίας από το ματς με τον Άρη

Προβάδισμα για την 11άδα Σισέ και Βαλμπουενά

Από κει και πέρα ο Ζοζέ Ανιγκό φαίνεται πως έχει ως οδηγό τα δύο τελευταία νικηφόρα παιχνίδια στο «Γεώργιος Καραισκάκης» απέναντι σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Και στα δύο αυτά παιχνίδια ξεκίνησε στην ενδεκάδα ο Ματιέ Βαλμπουενά και κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί ξανά, με τους Φορτούνη και Μπιελ να τον πλαισιώνουν και τον Μπακαμπού να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. 

Ο Εμβιλά με τον Χουάνγκ θεωρούνται δεδομένοι για τον άξονα, ο Πασχαλάκης θα βρίσκεται στα δοκάρια, ενώ το μεγαλύτερο δίλημμα του Γάλλου τεχνικού αφορά τον παρτενέρ του Μπα στο κέντρο της άμυνας. Παπασταθόπουλος, Ντόη και Σισέ είναι οι υποψήφιοι με τον Σενεγαλέζο να φαίνεται πως έχει το προβάδισμα για να παίξει δίπλα στον συμπατριώτη του, ενώ στα πλάγια της άμυνας θα βρίσκονται οι Ροντινέι και Ρέαμπτσιουκ.

Σε ότι αφορά το τακτικό πλάνο, ο Ανιγκό κινείται σε δύο βασικούς άξονες αφού αφενός θέλει να δει την ομάδα του να πιέζει ψηλά με στόχο να κλέψει μπάλες που θα προκαλέσουν ανισορροπία στην άμυνα του αντιπάλου και αφετέρου να προσπαθήσει  με μακρινές πάσες να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών του και το γεγονός πως η ΑΕΚ αμύνεται ψηλά στο γήπεδο. 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0