Football Talk

Champions League: Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής της έδρας του τελικού, εξαιτίας των τουρκικών εκλογών

Champions League: Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής της έδρας του τελικού, εξαιτίας των τουρκικών εκλογών

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία δημιουργούν δεύτερες σκέψεις για τη διεξαγωγή του τελικού του Champions League στην Κωνσταντινούπολη. Τα στελέχη της ομοσπονδίας εξετάζουν το ενδεχόμενο της μεταφοράς της έδρας του αγώνα, σε περίπτωση που συνεχιστούν οι διαμάχες στο πολιτικό σκηνικό της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Independent», η UEFA υποστηρίζει τη διεξαγωγή του τελικού στο στάδιο Ατατούρκ, ωστόσο βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές εάν και εφόσον οι συνθήκες δεν επιτρέψουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα εκεί. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου αλλά δεν αποκλείεται μέχρι τότε να δούμε εκ νέου μεταφορά του σε άλλο γήπεδο.  

Πρόκειται για την τρίτη φορά που ο τελικός δεν θα διεξαχθεί στην Τουρκία. Κάτι αντίστοιχο είχε επαναληφθεί το 2020, όταν εξαιτίας του κορονοϊού, τα νοκ άουτ παιχνίδια είχαν γίνει στη Λισαβόνα αντί της Κωνσταντινούπολης. Το 2021 επίσης, ο τελευταίος αγώνας, αν και αρχικά είχε οριστεί να γίνει στην γειτονική χώρα, μεταφέρθηκε στο Πόρτο. Επιπλέον, την περασμένη σεζόν, λόγω της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία ο τελικός δεν διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη αλλά στο Σταντ Ντε Φρανς, δείχνοντας πως η ομοσπονδία έχει αρκετά καλά… αντανακλαστικά όσον αφορά την αλλαγή γηπέδου για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0