Football Talk

ΑΕΚ: Έτσι μπορεί να καλύψει το κενό του Αραούχο ο Αλμέιδα

ΑΕΚ: Έτσι μπορεί να καλύψει το κενό του Αραούχο ο Αλμέιδα

Οι λύσεις που έχει στα χέρια του ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες που μπορούν να μπουν στα «παπούτσια» του τραυματία Αραούχο ως το τέλος της σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΕΚ χάνει ως το τέλος της σεζόν τον Σέρχιο Αραούχο. Στο πιο κομβικό χρονικά σημείο, ένα μήνα πριν κριθούν οι δύο τίτλοι όπου η ΑΕΚ είναι μέσα, η Ένωση χάνει τον αρχηγό της. Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα ο Ματίας Αλμέιδα είχε να αντιμετωπίσει απουσίες πολλών παικτών του. Και για όλους βρήκε λύσεις. Η περίπτωση του Αραούχο όμως είναι ιδιαίτερη, καθώς πρόκειται για τον αρχηγό της ομάδας φέτος και ο οποίος μέχρι τώρα είχε λείψει μόνο σε τρεις αγώνες!

Δεδομένα λοιπόν, η απουσία του Σέρχιο Αραούχο είναι τεράστια από κάθε άποψη. Ωστόσο, η ΑΕΚ έχει αποδείξει φέτος ότι βρίσκει λύσεις κι αυτή θα ψάξει και τώρα. Ο Αργεντινός είχε έναν ιδιαίτερο αγωνιστικό ρόλο φέτος, παίζοντας ως δεύτερος επιθετικός και όχι ως «φουνταριστός». Η δουλειά που κάνει στο γήπεδο είναι σύνθετη πιέζοντας έντονα και ψηλά τον αντίπαλο, ενώ έχει και οργανωτικό ρόλο φτιάχνοντας, αλλά και τελειώνοντας φάσεις.

Τι έχει τώρα στο μυαλό του ο Αλμέιδα για να καλύψει το κενό του Σέρχιο; Πολλά πράγματα! Το ρόστερ της ΑΕΚ το επιτρέπει. Η μία λύση είναι αυτή του Στίβεν Τσούμπερ. Συνήθως ο Ελβετός βέβαια έπαιζε μέχρι τώρα ως «φουνταριστός», όσο καιρό ήταν τραυματίας ο Λιβάι Γκαρσία. Στο τελευταίο ματς πάντως (με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο στο Καραϊσκάκη) όπου απουσίαζε ο Αραούχο, ο προπονητής έβαλε τον Τσούμπερ ως δεύτερο επιθετικό και μπροστά του τον Λιβάι. Άρα η πρώτη επιλογή να καλύψει το κενό του Αραούχο είναι ο Τσούμπερ.

Η άλλη επιλογή είναι να δούμε σε αυτή τη θέση τον Πινέδα. Έχει ξαναπαίξει ο Μεξικανός ως δεύτερος επιθετικός και μπορεί να καλύψει το κενό του Αραούχο. Ως εναλλακτικές κι εφόσον προκύψουν άλλες ανάγκες δεν θα είναι απίθανο να δούμε πίσω από τον φορ τον Μάνταλο ή ακόμα και τον Νορντίν Άμραμπατ ή τον Ελίασον. Γενικά λύσεις έχει η ΑΕΚ. Βασικά, λύσεις βρίσκει ο Αλμέιδα κι αυτό θα κάνει και τώρα που έχασε τον αρχηγό του.

Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0