Football Talk

Η απόρθητη έδρα της Ουνιόν Βερολίνου και τα υπόλοιπα «οχυρά» των Top 5 πρωταθλημάτων

Η απόρθητη έδρα της Ουνιόν Βερολίνου και τα υπόλοιπα «οχυρά» των Top 5 πρωταθλημάτων

Με την ισοπαλία απέναντι στην Μπόχουμ (1-1), η Ουνιόν Βερολίνου συμπλήρωσε 19 συνεχόμενα εντός έδρας ματς αήττητη. Με αφορμή τους Γερμανούς το BN Sports έψαξε και βρήκε τα υπόλοιπα μεγάλα εν δυνάμει σερί των Top 5 πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Η Ουνιόν Βερολίνου δεν κατάφερε να επικρατήσει επί της Μπόχουμ με το τελικό 1-1 να αφήνει ανικανοποίητους τους οπαδούς στις κερκίδες του «Άλτεν Φέρστεραϊ». Mε αυτήν την ισοπαλία συμπλήρωσε 19 σερί αήττητους εντός έδρας αγώνες στο Γερμανικό πρωτάθλημα, δημιουργώντας το Βερολίνο σε μία από τις πιο «αφιλόξενες» έδρες της Bundesliga. Μαζί με την Ουνιόν το BN Sports βρήκε και κατέγραψε τα υπόλοιπα μεγάλα «οχυρά» των σπουδαιότερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.


Bundesliga
: Ουνιόν Βερολίνου, 19 αγώνες στο «Άλτεν Φέρστεραϊ»

Οι «πρωτευουσιάνοι» έχουν να γευτούν την ήττα από την περασμένη σεζόν. Η τελευταία ομάδα που πήγε στο Βερολίνο και «έφυγε» με το διπλό στα πλαίσια του πρωταθλήματος ήταν η Ντόρτμουντ (3-0) τον Φεβρουάριο του 2022, 14 ολόκληρους μήνες μακριά. Η Ουνιόν με δύναμη την έδρα της κυνηγάει το όνειρο για τα αστέρια, ένα εισιτήριο που θα την οδηγήσει στους ομίλους του Champions League της ερχόμενης σεζόν. Μπορεί ο αριθμός 19 να ακούγεται τεράστιος αλλά δεν είναι το μεγαλύτερο σερί που «τρέχει» αυτήν την στιγμή στην Γερμανία.

Union Berlin-Ajax | UEFA Europa League 2022/23 | UEFA.com

Bundesliga: Μπάγερν Μονάχου, 20 αγώνες στην «Αλιάνζ Αρένα»

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη ομάδα. Οι κατά συρροή πρωταθλητές της Bundesliga «τρέχουν» αυτήν την στιγμή το μεγαλύτερο αήττητο σερί στα σπουδαιότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και το μόνο περίεργο είναι ότι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να «κλειδώσουν» το 11ο συνεχόμενο πρωτάθλημα τους. Οι Βαυαροί έχουν να χάσουν μέσα στο Μόναχο από τον περασμένο Ιανουάριο και παρά την φετινή τους αγωνιστική αστάθεια διατηρούν άθικτο το «σπίτι» τους.

Bayern Munich expose PSG as Messi departs the stage – DW – 03/09/2023

Ligue 1: Λιλ, 13 αγώνες στο «Πιέρ Μορουά»

Λίγοι έως ελάχιστοι θα περίμεναν πως σε μία τέτοιου είδους λίστα θα βρισκόταν η 5η κατά σειρά ομάδα του Γαλλικού πρωταθλήματος. Μετά την πρωταθληματική της σεζόν 2020/2021, η Λιλ δεν έχει καταφέρει να επανέλθει ξανά στο προσκήνιο δυναμικά, με την φετινή χρονιά να μην διαφέρει και πολύ από τις προηγούμενες. Εντυπωσιακό όμως είναι πως καμία άλλη Γαλλική ομάδα δεν έχει μία τόσο δυναμική έδρα. Οι 13 αήττητοι αγώνες στο «Πιέρ Μορουά» είναι ένα νούμερο που δεν το κατέχουν ομάδες με ποιοτικότερα και πολύ πιο ακριβά ρόστερ. Το μόνο που μένει πλέον είναι να φανεί σε ποια θέση θα τερματίσει στην φετινή Ligue 1, διότι σε ένα πρωτάθλημα δεν παίζονται μόνο εντός έδρας αγώνες.

Lille vs Clermont Pronóstico Cuotas Apuestas | 1 Feb 2023

Premier League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 14 αγώνες στο «Όλντ Τράφορντ»

Μπορεί η Άρσεναλ να διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν της μέσα στην τελευταία 10ετία. Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να συνεχίζει να «τρομοκρατεί» με τις επιδώσεις της, όμως καμία από αυτές της ομάδες δεν έχουν αυτήν την στιγμή το σερί που τρέχουν οι «κόκκινοι διάβολοι» μέσα στο «θέατρο των ονείρων». Η σεζόν δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς», καθώς την 1η αγωνιστική δέχθηκε μία ήττα σοκ εντός έδρας από την Μπράιτον (2-1).Έκτοτε ο Τεν Χαγκ έχει καταφέρει να βρει τα «κουμπιά» της ομάδας του και ειδικά μέσα στο Μάντσεστερ καμία ομάδα από την Premier League δεν έχει καταφέρει να φύγει με το τρίποντο.

Manchester United Beat Barcelona at Old Trafford | Highlights | Notjustok

La Liga: Μπαρτσελόνα, 14 αγώνες στο «Καμπ Νου»

Πρωτοπόροι οι «Μπλαουγκράνα» στο πρωτάθλημα με απόρθητη έδρα. Αήττητοι σε όλη την φετινή σεζόν παραμένει η «Μπάρτσα» στην La Liga, το τρόπαιο της οποίας έχει χαραγμένο το όνομα της. Δύσκολο έως αδύνατον να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα για την ομάδα του Τσάβι και πως να γίνει αυτό άλλωστε; Σε 14 εντός έδρας αναμετρήσεις η Μπαρτσελόνα μετράει 11 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες. Με οδηγό το «Καμπ Νου» πηγαίνει «καρφί» για να σηκώσει το 27ο πρωτάθλημα Ισπανίας.

Kessie scores late winner as Barca defeat Real Madrid 2-1 - The Daily  Guardian

Serie A: Ουντινέζε, 5 αγώνες στο στάδιο «Φρίουλι»

Μπορεί η Νάπολι να μαγεύει την φετινή σεζόν, αλλά το μεγαλύτερο εντός έδρας αήττητο σερί αυτήν την στιγμή το κατέχει η ομάδα από το Ούντινε. Οι μόλις πέντε αγώνες είναι ένα υπερβολικά μικρό νούμερο σε σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Η Serie A πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία με κανένα από τα μεγάλα ονόματα της να μην έχουν καταφέρει να «χτίσουν» ένα ικανοποιητικό εντός έδρας σερί.

L'Udinese batte il Milan: il 3-1 complica la corsa Champions - ilGiornale.it

Super League: Ολυμπιακός, 10 αγώνες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Η ομάδα του Πειραιά έχει περάσει από «40 κύματα» την φετινή σεζόν, παραμένει όμως ενεργός διεκδικητής του πρωταθλήματος. Με ένα ανεξήγητα υπέρογκο ρόστερ και με τον Ζοσέ Ανιγκό να γίνετε ο 4ος κατά σειρά φετινός προπονητής των «ερυθρολεύκων», ο Ολυμπιακός βρίσκεται μόλις στο -6 από τους πρωτοπόρους ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Με τους οπαδούς να δίνουν βροντερό παρών σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια το «Καραϊσκάκης» παραμένει μία έδρα όπου καμία Ελληνική ομάδα δεν μπορεί να «περάσει» με ευκολία.

Με ανατροπή ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» - Sportflix

Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0