Football Talk

Δύο μήνες μόνο… νίκες: Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, οι πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη

Δύο μήνες μόνο… νίκες: Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, οι πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη

Δύο μήνες έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι απώλεσαν βαθμούς στο πρωτάθλημα και οι έξι διαδοχικές νίκες που έχουν σημειώσει έκτοτε είναι το καλύτερο σερί αυτή την στιγμή στην Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα

«Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος, όχι σπριντ». Μία φράση που αρκετοί προπονητές χρησιμοποιούν ανά καιρούς για να επισημάνουν την ανάγκη για σταθερότητα και διάρκεια στο παιχνίδι της ομάδας τους.

Ακόμα όμως και σε μία κούρσα μαραθωνίου, οι αθλητές χρειάζεται «να τα δώσουν όλα» στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, ώστε να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Πλησιάζοντας προς το τέλος του Απρίλη σιγά-σιγά, τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη μπαίνουν στην τελική τους ευθεία και οδεύουν προς την ολοκλήρωση. Η χειρότερη περίοδος για μία ομάδα που κυνηγά κάποιον στόχο να κάνει «κοιλιά» και ταυτόχρονα η καλύτερη για να βρει φόρμα και να «χτίσει» σερί επιτυχιών.

Στο δεύτερο γκρουπ αυτή την στιγμή βρίσκονται δύο ομάδες από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, που εδώ και δύο μήνες το μόνο που κάνουν είναι να… νικάνε. Ο λόγος για τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, που από τα μέσα του Φλεβάρη τρέχουν ένα νικηφόρο σερί έξι αγώνων.

Οι «ροχιμπλάνκος» την Κυριακή του Πάσχα επιβλήθηκαν 2-1 της Αλμερία εντός έδρας για να συμπληρώσουν έξι διαδοχικές νίκες στη La Liga. Η αλήθεια είναι βέβαια πως… θυμήθηκαν αργά να ξυπνήσουν και ο τίτλος πλέον έχει σχεδόν καταλήξει στην Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δείχνει να «καθαρίζει» από τώρα το εισιτήριο για το Champions League για την επόμενη σεζόν, ενώ παράλληλα βρίσκεται στο -2 από τη 2η θέση και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Την επόμενη αγωνιστική η Ατλέτικο βέβαια αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου, σε έναν αγώνα υψηλής δυσκολίας για να καταφέρει να διατηρήσει το σερί της. Η πιο πρόσφατη ήττα της άλλωστε στο πρωτάθλημα ήταν από τους «μπλαουγκράνα», στις 8 Ιανουαρίου 2023 με 1-0 στη Μαδρίτη. Έκτοτε έχει παραμείνει αήττητη για 13 ματς στη La Liga, με απολογισμό δέκα νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Η Μάντσεστερ Σίτι από την άλλη δεν θα μπορούσε να βρει καταλληλότερο σημείο για να χτίσει αυτό το νικηφόρο σερί. Ούσα στο κατόπι της Άρσεναλ, η ομάδα του Γκουαρδιόλα έχει μειώσει τη διαφορά της από την πρώτη θέση στους τέσσερις βαθμούς, εκμεταλλευόμενη τις απώλειες των «κανονιέρηδων».

Οι «πολίτες» είναι μία από τις ομάδες στην Ευρώπη που μπορούν αναμφίβολα να χωρέσουν «δύο καρπούζια, κάτω από την ίδια μασχάλη», καθώς διαθέτουν ένα ικανό βάθος στο ρόστερ. Από τις 25 Φεβρουαρίου λοιπόν, η ομάδα του Μάντσεστερ έχει κερδίσει έξι ματς στην Premier League, όπου έχει σημειώσει συνολικά 18 γκολ.

Το ακόμα πιο σπουδαίο βέβαια είναι ότι στο ίδιο διάστημα έχει άλλες τέσσερις νίκες, δύο σε FA Cup και άλλες τόσες στο Champions League, με τα γκολ σε αυτά τα παιχνίδια να φτάνουν τα 19! Αν συνεχίσει σε αυτά τα επίπεδα η Σίτι, τότε σίγουρα ο τίτλος της Premier League θα καταλήξει για άλλη μία σεζόν στο Έτιχαντ.

Επόμενη αντίπαλος στο πρωτάθλημα άλλωστε είναι η Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να πρόκειται να βρεθούν στο Μάντσεστερ την Τετάρτη 26 Απριλίου (22:00), για ένα ματς δίχως… αύριο! Αν οι Λονδρέζοι καταφέρουν να… φρενάρουν το «τρένο» του Γκουαρδιόλα τότε θα διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για τίτλο. Σε αντίθετη περίπτωση, οι «πολίτες» θα γίνουν αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0