Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 30ης αγωνιστικής στη Serie A: Αρνητές… νίκης στο Μιλάνο και στη Ρώμη ετοιμάζονται για Champions League! (video)

Οι 5+1 στιγμές της 30ης αγωνιστικής στη Serie A: Αρνητές… νίκης στο Μιλάνο και στη Ρώμη ετοιμάζονται για Champions League! (video)

Οι στιγμές, τα συμπεράσματα και οι… κερδισμένοι της 30ης αγωνιστικής στη Serie A.

Η 30η αγωνιστική της Serie A ολοκληρώθηκε… σχεδόν. Λάτσιο και Ρόμα συνέχισαν με νίκες στη Serie A, την στιγμή που Μίλαν και Ίντερ «πέταξαν» βαθμούς κόντρα σε βατούς αντιπάλους και η Ρώμη αποκτά σαφές προβάδισμα για τα εισιτήρια του Champions League.

Δεύτερη σερί ήττα έκανε και η Γιουβέντους, με το Europa League να είναι αυτοσκοπός πλέον για τους «μπιανκονέρι», ενώ οι «τιφόζι» της Ρόμα μας χάρισαν την εικόνα της αγωνιστικής.


Χωρίς τον Οσιμέν είναι… ακίνδυνη

Η Νάπολι «κόλλησε» στο 0-0 εντός έδρας με τη Βερόνια. Μία απώλεια που μπορεί να μην έχει και μεγάλη σημασία στη κούρσα του τίτλου, αφού οι «παρτενοπέι» είναι στο +14, οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν, ωστόσο έδειξε το πρόβλημα που υπάρχει στην επίθεση, όταν δεν αγωνίζεται ο Οσιμέν.

Ο Νιγηριανός επιθετικός έχασε τα τρία προηγούμενα παιχνίδια της Νάπολι σε πρωτάθλημα και Champions League, εξαιτίας τραυματισμού, και η ομάδα του σκόραρε (και κέρδισε) μόνο το ένα εξ αυτών.

Στο παιχνίδι με τη Βερόνα, το τέταρτο στη σειρά, ο Οσιμέν επέστρεψε στη δράση. Συγκεκριμένα πέρασε ως αλλαγή στο 73’, είχε δοκάρι, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Προφανώς μικρή σημασία έχει ένα… αδιάφορο ουσιαστικά ματς πρωταθλήματος για τη Νάπολι. Ωστόσο για τον μεγάλο στόχο, την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, σίγουρα θα χρειαστούν οι ικανότητες του 24χρονου φορ.


Για αυτό άλλωστε ο Σπαλέτι τον χρησιμοποίησε για 20 λεπτά μονάχα. Ούτως ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής στα πόδια του πριν τη ρεβάνς με τη Μίλαν (18/04, 22:00).


Ρώμη – Μιλάνο, σημειώσατε άσο

Πέραν της πρώτης θέσης, τα πράγματα για τα υπόλοιπα τρία εισιτήρια για το Champions League της επόμενης σεζόν παραμένουν ρευστά. Οι δύο ομάδες της Ρώμης ανταγωνίζονται αυτές του Μιλάνου για τρεις θέσεις και οι… πρωτευουσιάνοι μετά την 30η αγωνιστική έχουν αποκτήσει σαφέστατο πλεονέκτημα.

Τόσο η Λάτσιο (3-0 Σπέτσια), όσο και η Ρόμα (3-0 Ουντινέζε) συνέχισαν με νίκες, την στιγμή που Μίλαν (1-1 Μπολόνια) και Ίντερ (0-1 Μόντσα) απογοητεύουν εσχάτως. Οι «λατσιάλι» έτσι έχουν βρεθεί στο +10 από την 5η Ίντερ, ενώ η Ρόμα είναι στο +5, με την 4η Μίλαν να απέχει μόνο δύο βαθμούς από τη συμπολίτισσα.


Τα περιθώρια λοιπόν στενεύουν για τις ομάδες του Μιλάνου, οι οποίες καλούνται να επιστρέψουν στις επιτυχίες εντός των συνόρων, την ώρα βέβαια που έχουν μεσοβδόμαδα τις ρεβάνς για τα προημιτελικά του Champions League.


Με το μυαλό στο
Europa League

Η φετινή σεζόν σαφώς δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τη Γιουβέντους, η οποία εκτός από αρκετά αρνητικά αποτελέσματα ως τώρα έχει να διαχειριστεί και την αφαίρεση 15 βαθμών.

Ωστόσο στη «Γηραιά Κυρία» έχουν ρίξει το βάρος στο Europa League, μέσω του οποίου μπορούν να εξασφαλίσουν εισιτήριο στο Champions League, αν φυσικά κατακτήσουν το τρόπαιο. Έχοντας λοιπόν το μυαλό τους εκεί, οι «μπιανκονέρι» σημείωσαν για πρώτη φορά στην Serie A φέτος, δύο σερί ήττες!

Η πρώτη από τη Λάτσιο (2-1, 08/04), η δεύτερη και πιο πρόσφατη από τη Σασουόλο (1-0, 16/04). Φυσικά το αντίκτυπο είναι μεγάλο στη βαθμολογία, αφού η Γιουβέντους έχει μείνει πλέον στο -9 από την τετράδα, αλλά και στο -4 από την 6η Αταλάντα που έχει και παιχνίδι λιγότερο.


Η ευκαιρία της Αταλάντα

Η μοναδική ομάδα από την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας που δεν έχει αγωνιστεί την 30η αγωνιστική είναι η Αταλάντα, καθώς αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (18/04, 21:45).

Μετά από τις απώλειες των ομάδων γύρων της, η ομάδα από το Μπέργκαμο έχει μία τεράστια ευκαιρία. Να πάρει το «τρίποντο» και να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το Champions League. Πριν το ματς με τους «βιόλα» είναι στο -5 από την τετράδα και σαφώς η νίκη θα τη φέρει μία «ανάσα» από τη Μίλαν, οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.


Ύστατη προσπάθεια από Κρεμονέζε, «ξέμεινε» από δυνάμεις η Σαμπντόρια

Πέρα από τη μάχη στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, ενδιαφέρον έχει και αυτή στην «ουρά». Η Σαμπντόρια ήρθε ισόπαλη με τη Λέτσε 1-1 και πλέον τα πράγματα έχουν γίνει υπερβολικά δύσκολα για παραμονή στην κατηγορία. Οι Γενοβέζοι με μόλις 16 βαθμούς μετά από 30 αγωνιστικές είναι «κολλημένοι» στην τελευταία θέση του πίνακα και αναζητούν ένα… θαύμα για να σωθούν.

Η Κρεμονέζε από την άλλη, δεν είναι σε καλύτερη μοίρα. Ωστόσο μετρά δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και από εκεί που βρισκόταν τελευταία, έχει βρεθεί στο -7 από τη σωτηρία. Μάλιστα, το πρόγραμμα που έχει ως το φινάλε τις δίνει ελπίδες, αφού έχει να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τις Βερόνα και Σπέτσια, που επίσης μάχονται για παραμονή, αλλά και την Σαλερνιτάνα που δεν απέχει πολύ από την επικίνδυνη ζώνη.


«Στα καλά και τα άσχημα, ο αρχηγός παραμένει αρχηγός»

Ο Λορέντζο Πελεγκρίνι δέχθηκε αρκετή κριτική, μετά το χαμένο πέναλτι στον πρώτο προημιτελικό του Europa League κόντρα στην Φέγενορντ, αλλά και συνολικά για την μέτρια χρονιά που πραγματοποιεί με την Ρόμα.

Ωστόσο, οι οπαδοί των «τζιαλορόσι» φρόντισαν να δείξουν την συμπαράστασή τους στον Ιταλό, ο οποίος συμπλήρωσε κόντρα στην Ουντινέζε τα 100 παιχνίδια ως αρχηγός της ομάδας.


«Στα καλά και τα άσχημα, ο αρχηγός παραμένει αρχηγός
», ανέφερε το πανό των Ρωμαίων που εμφανίστηκε στο Ολίμπικο, με τον Πελεγκρίνι να βρίσκει δίχτυα στο ματς, για πρώτη φορά μετά από 560 ημέρες!

Αναμφίβολα η εικόνα της αγωνιστικής στην Ιταλία.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0