Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της αγωνιστικής στην Bundesliga: Απίστευτη «αυτοκτονία» για τη Ντόρτμουντ, νέα «γκέλα» της Μπάγερν - Μία Σάλκε από τα παλιά, υπέταξε την Χέρτα!

Οι 5+1 στιγμές της αγωνιστικής στην Bundesliga: Απίστευτη «αυτοκτονία» για τη Ντόρτμουντ, νέα «γκέλα» της Μπάγερν - Μία Σάλκε από τα παλιά, υπέταξε την Χέρτα!
Πράγματα και... θαύματα έγιναν στην 28η αγωνιστική της Bundesliga, με τις «μάχες» για τον τίτλο αλλά και για την αποφυγή του υποβιβασμού να μας χαρίζουν έντονες συγκινήσεις! Το BN Sports σας παρουσιάζει τις σπουδαιότερες στιγμές της αγωνιστικής.
Τα προβλήματα στη Μπάγερν καλά... κρατούν!

Μπορεί το ξεκίνημα του Τόμας Τούχελ στον δύσκολο πάγκο των Βαυρών να ήταν το ιδανικό (4-2 τη Ντόρτμουντ), ωστόσο την τελευταία εβδομάδα η μία... σφαλιάρα διαδέχεται την άλλη! Πρώτα, η καθαρή ήττα με 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Champions League, έπειτα ακολούθησε το «ξύλο» ανάμεσα σε Σανέ και Μανέ και τώρα το εντός έδρας στραβοπάτημα με τη Χόφενχαϊμ (1-1).



Δεδομένα υπάρχει προβληματισμός στο στρατόπεδο της Μπάγερν, όμως οι Βαυαροί παραμένουν στη κορυφή της Bundesiga (+2) και εμπνέουν μεγαλύτερη σιγουριά από τη Ντόρτμουντ για το ποιός θα κόψει πρώτος το... νήμα!

Τι είχες Ντόρτμουντ; Τι είχα πάντα!
 
Και όμως! Οι Βεστφαλοί κατάφεραν να χάσουν τους τρεις βαθμούς σε παιχνίδι που προηγούνταν στο ημίχρονο με 2-0 και έπαιζαν με παίχτη παραπάνω (λόγω της αποβολής του Μαυροπάνου στο 39')! Το τελικό 3-3 στη Στουτγκάρδη διαμορφώθηκε στο 90+7' και αποτέλεσε το «σοκ» της αγωνιστικής στη Γερμανία, καθώς η Ντόρτμουντ σπατάλησε με έναν απίθανο τρόπο την ευκαιρία να πατήσει ξανά κορυφή.

 
Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει «υψοφοβία» και αποτελεί χρόνιο πρόβλημα της ομάδας...

Μία Σάλκε από τα... παλιά έβαλε από κάτω τη Χέρτα!
 
Οι «βασιλικοί μπλε» καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια το 2023 για να «σώσουν» τη κατηγορία και να διορθώσουν τον κάκιστο πρώτο γύρο. Στο ντέρμπι των τελευταίων θέσεων της 28ης αγωνιστικής, η Σάλκε έκανε ακόμη ένα μεγάλο βήμα για τη «σωτηρία» καθώς διέσυρε τη Χέρτα Βερολίνου με 5-2 και την πέταξε στη τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Δύσκολα τα πράγματα για τους «πρωτευουσιάνους» που διανύουν σερί 6 αγώνων χωρίς νίκη.

Η Λειψία ξαναβρίσκει τον καλό της εαυτό με τον Βέρνερ να γράφει ιστορία!

Οι «ταύροι» σημείωσαν τη τρίτη συνεχόμενη νίκη τους επί γερμανικού εδάφους και βρίσκονται πολύ κοντά στο να αγωνιστούν για ακόμη μία χρονιά στο Champions League!

Επικράτησαν με ανατροπή της Άουγκσμπουργκ (3-2) στη «Ρέντμπουλ Αρένα» με τον Τίμο Βέρνερ να πετυχαίνει το 100ό του γκολ με τη φανέλα της Λειψίας σε 244 συμμετοχές στη Bundesliga.





Ανατροπή Ευρώπης με γκολ - ορόσημο!

Μεγάλο διπλό για τη Φράιμπουργκ στη Βρέμη (2-1), που μέσα σε πέντε λεπτά κατάφερε να φέρει «τούμπα» το ματς και να πάρει ένα τρίποντο που την κρατάει μία «ανάσα» και συγκεκριμένα έναν βαθμό μακριά από τη πρώτη 4άδα της Bundesliga.

Το γκολ της ισοφάρισης από τον Σάλαϊ, έμελλε να είναι και ιστορικό για τη Φράιμπουργκ καθώς ήταν το 1000 στην ιστορία της ομάδας στη πρώτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου!

«Φρένο» στο τρένο της Λεβερκούζεν από τους «λύκους»

Βόλφσμπουργκ
και Μπάγερ Λεβερκούζεν αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) στην «Βολκσβάγκεν Αρίνα», με αποτέλεσμα να μπεί τέλος στο νικηφόρο σερί 5 αγώνων της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο. Οι «ασπιρίνες» έχουν αναγεννηθεί αγωνιστικά με τον Ισπανό στο πάγκο και κρατούν ακόμη την τύχη στα χέρια τους για την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, όντας 6οι στη βαθμολογία και στο +2 από Άιντραχτ και Μάιντζ!





Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0